Skip to content
21 reacties
1804 weergaves

Over seks praten met je ouders

Hoi even een vraagje Praten jullie wel eens over seks? Bijvoorbeeld dat je zegt dat je gister seks had ofzo? Vertellen jullie dat?

15 jaar
5 jaren geleden

21 Reacties

  • Ja, tot hoelang hebben je ouders iets over je te zeggen.... Tot 5 jaar? 6, 7, 8? 10,12, eigenlijk wel denk ik ze zijn ook verantwoordelijk voor de gevolgen van je daden tot je 21 ben zelfs dacht ik. Als je verantwoordelijk bent voor iemand dan ik ook dat je nog wel iets te zeggen moet hebben.... Anders is het ook voor je ouders niet eerlijk... Te zeggen betekent dat je op z'n minst de adviseur bent en eigenlijk de manager.... Toch? Anders heb je niks te zeggen.. Moeilijk hoor! Ja en... 14 is ook wel erg vroeg voor seks...

    23 jaar
    5 jaren geleden
  • Heb het met mijn moeder besproken dat het een keer kan gebeuren ze was werekelijk geschokt en gefrustreerd dat ze er geen zeggen over had had dit beter niet kunnen zeggen denk ik nu ze maakt zich heel erg zorgen moeder was shcijnbaar nog preutser dan ik dacht ik vond zelf dat ze een beetje ouderwets en veelste gelovig is opgevoed ik heb gezegd dat het echt haar zaken niet zijn .

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • J14, klopt hoor. Je moeder mag daar vanalles van vinden. Maar jij moet doen wat je zelf wilt doen!

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Mijn moeder zij vandaag alleen seks vanaf 18 maar als het meisje ook wil en ik een condoom gebruik zijn dit echt haar zaken niet wie is het ermee eens

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • @jongen 14j.; dat is een hele lange zin........pffffffff

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik heb een hele goede band met mijn vader. We gaan samen naar de sauna, doen maandelijks een uitje. En ik kan met hem over seks praten. Ik vertrouw hem ook mijn meiden dingen toe. Dat heb ik met mijn moeder niet.

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Heb begleiders van een orginisatie een van deze personen vetrouw ik deze info toe zijn deze begleiders verplicht je seksuele ontwikeling aan je ouders door te geven wil het met deze begleider hebben over hoe doe je het veilig en andere onderwerpen waar ik vragen over heb zit al 5 jaar niet op school maar ga binnenkort naar een soort van school daarom wil ik deze info dus ik heb nooit seksuele voorlichting gehad en mijn moeder begint samen met mijn oma op te voeden als ik het hiermee met mijn moeder denkt ze dat het komt door game of thrones en oma probeert een beetje de baas te spelen ik speel al jaren assasins creed en de elder scrolls en oma verbood het en ma vondt het goed dus zit nu in een moeilijke fase en nu komen opeens na de verhuizing van een paar dagen geleden komen de natte dromen en andere dingen heb tegen ma geliegd dat het water was van het tanden poetsen dat op mijn onderbroek was gekomen en hoe moet in afftrekken draai nu een beetje in het rond dat een plezierig gevoel geeft maar hoe moet het echt groet s.

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • ouders hebben zich echt niet te moeien als je als jongere vanaf 16 j sex wil hebben. voor wie jonger is dan 16 is het een pedagogische kwestie. echt verbieden dat je sexueel experimenteert is niet aan te raden. ik ben zelf altijd wat voorzichtig geweest in wat ik aan mijn ouders vertelde. ze zijn van een andere generatie en weten niet steeds wat er omgaat met jongeren van vandaag. het is enerzijds losser, anderzijds ook preutser . je moet je eigen weg zoeken

    22 jaar
    5 jaren geleden
  • Als je 14 ben is je moeder dan nog de baas over je seksleven ja of nee bepaalt zij of is sex je eigen recht als je 14 ben vele begleiders van me zeggen dat seks pas vanaf 18 is maar als ik op dit forum kijk begin ik te twijfelen he echt een grote behoefte namelijk of licht het aan de leeftijd van je sekspartner

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik vindt dit heel erg invewikkeld mijn moeder is erg christelijk opgevoed dus als ze merkt dat ik er behoefte aan heb houdt ze me sowieso tegen dus als ik het een keertje met een meisje doe zorg ik dat ze het niet te weten komt en dan vertel ik het wel over vier jaar wabt dan ben ik 18 ben ??

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Ja, bij mij thuis wordt er heel makkelijk en open over gedaan.

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Mijn ouders zijn er zelf mee gekomen en dat ik op mijn 14-de sex mocht hebben, ik heb voor het eerst op mijn 17-de gedaan.

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • papa en mama hebben me vorige maand gesproken over sex. ze hadden gezien dat ik op hun pc naar dreamersforum keek. dat vonden ze niet erg. maar soms kijk ik wel al eens naar sexprentjes en films. dat vonden ze niet zo fijn. nu kijk ik minder

    11 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik praat niet met ze over seks. Mijn vader heeft me voorlichting gegeven, maar verder hoeft het niet. Ik heb wel eens gezien dat hij een bult in z'n broek had. Je ouders zijn nu eenmaal ook seksuele wezens al vind je dat vervelend. Kan niet anders natuurlijk, anders zou je niet bestaan.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Met mijn moeder heb ik altijd goed kunnen praten over ongesteld zijn en seks te hebben. Alhoewel ik begonnen ben in het geheim seks met een van mijn vrienden te hebben. Maar toen ik na een poosje vroeg of mijn vriend bij mij mocht blijven slapen was dat eigenlijk gelijk heel open over seks gepraat en kwam ze te weten dat wij het eigenlijk al een hele poos deden. Daarna konden we heel openlijk over seks praten. Op advies van mijn moeder heb ik bij onze dokter bij mij 'n spiraaltje laten plaatsen. Dat doet gebruikt mijn moeder ook al jaren en bevalt mij en haar heel goed. Ik zou toch proberen er over te praten, mijn moeder is daardoor ook veel meer open met mij geworden, over alles, seks, gevoelens, en hoe het loopt met mij en mijn vriend. Moeten jullie ook doen! Hoef je niet meer zo stiekem te doen..

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • ik heb met mn ouders nooit over sex gesproken. zij ook niet met mij. is iets voor tussen vrienden vind ik. je ouders gaan anders de klassiekers bovenhalen: pas op voor dit en voor dat . gebruik n condoom en niet met iedereen zomaar naar bed. ja dat weten we zelf ook wel

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Ja, vooral met mijn moeder. Kan met haar ook goed over mijn geaardheid praten. Maar dat kan met mijn vader ook. Het was gelijk goed toen ik vertelde dat ik op meisjes val. Mijn vriendin en ik zijn al vriendinnen vanaf de kleuterspeelzaal en zolang komt ze ook bij ons thuis.

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik praat altijd met papa daarover hij vind dat belangrijk

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Mijn moeder wordt rooier dan ik als ik iets vraag maar dat doe ik niet meer

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • is heeel normaal om daar over te praten

    17 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten