Skip to content
17 reacties
2153 weergaves

Is dit seksuele intimidatie? Op werk

Hallo ik ben een meisje van 17 en ik werk bij de jumbo. Ik liep vrijdag naar de kassa )dat is de afdeling waar ik werk) en ik kwam M’n baas tegen. En hij keek naar m’n borsten eerst dacht ik dat hij naar t naamkaartje keek omdat ik die niet ophad. Dus hij zei “oh je dacht dat ik naar je borsten keek “ ik zei nee? Toen zei ik “ik ben m’n naamkaartje vergeten” dus toen ging hij achter me aan en zei steeds weet je hoe je tieten noemt in het engels ? Ik zei “ jaa” expres om te verzorgen dat hij weg zou gaan en stoppen met die intieme vragen. Toen ik ja zei zei hij wat betekent dat dan toen zei hij “lady’s” en ik duwde hem steeds weg omdat ik het ongemakkelijk vond wat hij steeds zei en dat hij me bleef aanstaren hij begon opeens over m’n borsten! ook een andere collega zag hoe vies hij me steeds aankijkt op werk ik voel me er gwn misselijk bij en geintimideerd voelde me geintimideerd en nogsteeds als ik moet gaan werken! Ik heb dit soort van willen zeggen tegen de andere baas die zei tegen mij dat ik hem kon vertrouwen en het kan zegge zonder dat die andere baas erachter komt mijn vraag is is het strafbaar wat hij deed als baas en is dit seksuele intimidatie mijn baas is trouwens 49 jaar en heeft een vrouw en kinderen

17 jaar
4 jaren geleden

17 Reacties

  • Lief van jullie reacties !

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Die viespeuk verdient een trap in z'n kloten. Zal dan wel gedaan zijn.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Wola zeg die winkel ik kom en nu naar die winkhel en klap hem de ziekenhous in kie vieze koulo pedo

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Dit is echt niet ok! Grtjs A.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Hij zegt nu niks meer gelukkig alleen kijkt hij me vies aan en hij is alleen op mij gemunt wat ook de andere collega’s zeggen.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik denk dat je beter toch maar een andere werkplek kunt gaan zoeken, je bent continu gespannen en je baas verandert niet. Veelzeggend dat je collega ook schrok, met open mond toekeek naar hoe hij zich (weer eens) gedroeg. Hem aanpakken zal niet simpel zijn, je moet je afvragen of je daar energie in wilt steken ook. Vandaar mijntip om gewoon tóch maar ergens anders werk te gaan zoeken. Sterkte met alles in elk geval.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Het gaat nu wel wat beter ik heb m’n baas paar dagen niet gezien al als ik hem wel zie dat ik dan wel enorme buikpijn krijg. En ik moest van hem afgelopen donderdag mandjes schoonmaken. En ik bukte een beetje om aan de onderkant te komen toen keeek hij recht in m’n kont en ging ook een beetje naar beneden. M’n collega was erbij ze schrok en dacht ook van wtf! Ze keek Gwn zo met open mond! Ik ben Bang dat hij steeds een stapje verder gaat!

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Hm, dat hij het niet zo bedoelde geloof ik niet zo, al helemaal niet als je aangaf dat hij moest ophouden (sowieso had hij dit nooit zonder toestemming mogen doen).

    Hoe gaat het nu met je?

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • En ik zei ook dat ik het nog aan niemand heb verteld van wat hij had gedaan en hij zei dat hij t knap vond omdat ik dit zo erg voor me zelf hou. En hij legde ook uit dat die ander leidinggevende het mischien niet zo bedoelde maar wel verkeerd overkwam. Zou dat kunnen? Met zo’n reactie? Wat hij zei en ik duidelijk aangaf dat hij moest ophouden?!?!?!

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik Had gesprek met de ander leidinggevende ik Vind hem zo aardig en hij zei wanneer ik het kan vertellen en welke avonden hij beschiktbaar is om Over te praten. Hij wil wel erg graag dat ik het ga vertellen en Hij zegt steeds dat ik hem kan vertrouwen en niks gaat zeggen tegen de andere leidinggevende.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Begrijpelijk dat je niet meer met hem alleen wilt zijn. Dat hij (mede)eigenaar is maakt het wellicht ingewikkelder. Wel fijn dat hij de afgelopen paar dagen niets heeft gedaan wat voor jou onveilig voelt. Wél fijn dat je je veilig voelt bij die andere leidinggevende. Logisch dat je, juist omdat hij zich gewoon netjes gedraagt tegen hem wel durft vertellen, in andere bewoordingen ook. Of je vader hem echt zou vermoorden weet ik natuurlijk niet, maar wellicht zijn er toch wel meer, andere mensen die je vertrouwen kunt. Los hiervan, ik heb even met Jumbo gebeld, er zijn op het hoofdkantoor verschillende vertrouwenspersonen (staan dus los van de winkel, van de eigenaar) die je kunt benaderen. In je contract staat om wie dat gaat en hoe je die bereiken kunt. En vergis je niet, Jumbo wíl helemaal niet dat er onveilige werksituaties kunnen bestaan, en dat maakt dat ze graag naar je willen luisteren.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik was gister op werk en ik moet straks weer. Ik zag die ene leidinggevende die dat allemaal tegen mij zei gister ook. Hij deed toen niks meer gelukkig. Ik had had tegen de andere leidinggevende gezegt dat wat hij zei grensoverschrijdend gedrag was. Toen zei hij of ik aandurfde om hem in vertrouwen te nemen en ik me tijd mocht nemen om het tegen hem te zeggen. En hij vroeg ook gister hoe het met je ging en of ik me veilig voel. Ik zei “ja gaat wel iets beter”. Ik kan die andere leidinggevende wel vertrouwen alleen durf k het op een of andere manier te zeggen. En als m’n vader achterkomt wat die ander leidinggevende zei mijn vader gaat hem echt vermoorden ! En dan moet ik daar ook zo snel mogelijk weg! En zo ver wil ik het niet laten komen!

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • En ja als hij voorbij me loopt dan heb ik toch een naar gevoel in m’n buik van ik wil niet meer alleen met hem zijn. De laatste 2 dagen dat ik heb gewerkt heeft hij niks meer gedaan betekent het ook dat ik dit moet vergeten? Of iemand in vertrouwen kan nemen.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • En de probleem is hij is de eigenaar van die winkel met een andere man.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Als jij je onveilig voelt is het seksuele intimidatie, punt. Hij is gewoon fout bezig, moet ervoor zorgen dat jij je veilig voelt. Ja, je kunt naar zijn baas lopen, je kunt ook collega's bevragen of zij zoiets ook kennen van die man. Mogelijk kun je er thuis ook over praten. En, ook nooit verkeerd, Jumbo kent vast ook wel mensen die vertrouwenspersoon zijn. Die luisteren, doen alleen iets als jij daarmee instemt, kiezen geen partij voor je baas en als je ermee instemt spreken ze je baas erop aan en als het nodig is omdat hij niet ophoudt dan zal een vetrouwenspersoon je helpen om er werk van te maken. Allemaal niet leuk, natuurlijk, en er gaat een berg energie in zitten ook. Dus tja, je lost er niks mee op op je werk, maarre, je kunt ook elders gaan werken. Succes, enne, laat nog eens horen wat je gedaan hebt, hoe je je voelt.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Wat naar! zeker melden... gewoon politie bellen hoor dit is erg strafbaar.

    13 jaar
    4 jaren geleden
  • Ja meld het de viezerik.

    14 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten