Skip to content
19 reacties
2964 weergaves

Zwanger

Hoi,   Ik ben een meisje van 15 en ben al best wel lang seksueel actief. 1,5 maand geleden ook zonder condoom. Dit was niet zo slim, want ik denk dat ik zwanger ben. Ik weet het niet zeker maar ik kots echt heel veel en mijn borsten doen pijn. Ik weet niet hoe ik het aan iemand moet vertellen of wat ik nu moet doen mijn vriendje is 18 en zit hier waarschijnlijk niet op te wachten en mijn ouders die geven niet zo veel om me.   Ik hoop echt dat iemand weet wat ik moet doen.  

15 jaar
4 jaren geleden

19 Reacties

  • Hey TS, kan je ons weer een update geven?

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • sexen doe je samen toch.Waarom even niet verder kijken als je neus lang is.Ik als meid gebruik een backup er bij. o.a Caya en gebruiken we alleen het condoom mijd ik de vruchtbare dagen.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik hoop dat de zwangerschap goed is verlopen, dat je dochter in goede gezondheid is geboren en dat het goed gaat met jullie beiden. Ik wens jullie alle geluk samen.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Juist

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Turbozwangerschap? Nee hoor. Op 13 februari schrijft TS dat ze al drie en een halve maand ver is. Dus is ze zwanger van begin november. 1 november 2019 plus 38 weken (duur van een zwangerschap) is 24 juli 2020. Dus moet het kindje al geboren zijn intussen.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Dat zei m17 van een paar reacties hierboven

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • J15, heb jij de turbozwangerschap uitgevonden?

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Is het kind al geboren?¿

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Hey TS,
    Wat ben je dapper! Ik weet zeker dat je een hele goede moeder gaat worden. Kan je misschien een update geven moet hoe het gaat?

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Ja, een beetje dom is het wel, maar die dingen gebeuren. Ga naar de huisarts en bespreek de dingen. Ik denk, dat je het weg moet laten halen en nooit weer zo dom doen. Je bent te jong en geniet verstandiger van het leven. Weg laten halen is ook niet plezierig, want het gaat gepaard met grote schuldgevoelens. Maar toch is dat nu het beste. Neuk niet met jongens, zonder dat je hun achtergrond goed kent. Of wil je een relatie met in het vooruitzicht ellende en een scheiding? Kies voor toekomst en betrouwbaarheid, ook al is die "hij" dan iets minder knap.

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Als mijn berekening klopt, moet het kindje intussen al geboren zijn. TS, kan je eens laten weten hoe het met jullie is?

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Gefeliciteerd! Ik weet dat je eigenlijk (nog) niet zwanger wou worden, maar het is toch leuk!

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Meisje van 15, ik vind je heel dapper. Dat die (ex-)vriend van je geen verantwoordelijkheid neemt is slecht, wat een lul. Maar dat de moeder van je vriendin je zo steunt is natuurlijk geweldig. Fijn dat jij zo stevig in je schoenen staat en er ook wilt zijn voor je kindje! Ik hoop dat je alles snel op de rit hebt en daarna ook je opleiding kunt oppakken. Maar eerst veel sterkte en plezier met je zwangerschap. Veel liefs voor jou en je ongeboren kindje.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Hoi TS hier,

    Allemaal heel erg bedankt voor jullie reacties. Er is de afgelopen twee weken heel veel gebeurt. Mijn hele leven staat op zijn kop. Op zaterdag ben ik naar de drogist geweest om een zwangerschapstest te halen. Die bleek positief, ik had het wel verwacht maar schrok toch heel erg. Daarna ben ik naar mijn beste vriendin toe gegaan en haar moeder is met me naar de huisarts geweest. Die heeft nog een extra controle gedaan en daar kwam ook uit dat ik zwanger was. De huisarts die heeft me meteen door gewezen naar het ziekenhuis, omdat ik er nog een probleem bij heb. Ik heb Diabetes Type 1 dat brengt mijn hormonen nog extra in de war. In het ziekenhuis ben ik er achter gekomen dat ik in plaats van ander halve maand geleden al drie en een halve maand zwanger ben. Hier schrok ik toch wel het meest van, want ik had er tot een paar dagen terug nog niks van gemerkt. Ik heb sowieso een heel onregelmatige ongesteldheid dus ik heb me nooit afgevraagd of het raar was dat ik niet ongesteld ben geworden. Toen dit nieuws was door gedrongen hebben ze met me gepraat in het ziekenhuis en heb ik besloten mijn kindje te houden. Als mijn ouders en mijn vriend me niet steunen wou de moeder van mijn vriendin me wel helpen en eventueel in huis nemen. Dit was voor mij al een hele grote geruststelling. Ik heb het gelijk de volgende dag mijn vriend verteld en ook gelijk mijn beslissing om de baby te houden. Hij was heel boos op me en heeft het meteen uit gemaakt. Toen heb ik hem uitgescholden en gezegd een aanklacht tegen hem in te dienen, omdat ze in het ziekenhuis denken dat hij al eerder zijn condoom heeft afgedaan. Zo zijn we uit elkaar gegaan en ik wil ook geen contact meer met hem. Toen heb ik samen met mijn beste vriendin het mijn ouders verteld en die waren in het begin heel boos. Maar nu zijn ze aardig bijgedraaid. Mijn ouders zeggen wel dat ze de zorg van het kind niet op zich willen nemen. Daar ben ik het mee eens en ik hoop dat alles goedkomt. Ik ben van plan mijn school af te maken en even te wachten met een opleiding. En tussendoor aan het werk te gaan. Als klap op de vuurpijl heb ik gister mijn eerste echo gehad en weet ik het geslacht van mijn kindje. Het wordt een meisje! Daar ben ik wel echt heel blij mee. Ik heb ook al een naam verzonnen. Ik heb er nu eigenlijk ook wel heel veel zin in. Nogmaals iedereen bedankt voor de reacties.

    XX ...... en toekomstige Joyce

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Laat die lul een rubbertje om z'n lul doen maar ja, daar is het nu te laat voor. Je bent naar ik aanneem ook niet ongesteld geworden? Zoals hier al gezegd hebben dokters, dus ook je huisarts, zwijgplicht en daar kun je dus gerust naar toe voor een onderzoekje zodat je zekerheid hebt. Daarna is te bezien wat jij/jullie willen en wellicht kan je huisarts hierin ook adviseren of ideeën geven.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Ga eerst naar de drogist of de supermarkt en haal een zwangerschapstest. Dan weet je meer.

    23 jaar
    4 jaren geleden
  • Ja, zoals hier eerder wordt verteld, is het verstandig om een zwangerschapstest te halen. Is de test positief, moet je goed erover gaan nadenken of je het kindje wil houden of eventueel abortus.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Ja naar de huisarts gaan is het beste. Als je zwanger bent moet je nadenken of je het kindje wil houden. Waar zou je het op kunnen laten groeien?

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Om zeker te zijn moet je mss een clearblue test halen of een bloedonderzoek bij de huisarts? Ten slotte heeft die zwijgplicht... Ik wens je alvast veel suc6...

    16 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten