Skip to content
13 reacties
4894 weergaves

Ik hoor mijn broer seksen

Ik heb een probleempje en ik weet niet zo goed wat ik moet doen.
Ik hoor mijn broer van 15 en zijn vriendin altijd seksen, maar ik vind dat helemaal niet leuk om te horen. Ik weet niet of ik het moet zeggen tegen mijn ouders. Tegen mijn broer durf ik het zeker niet te zeggen.

13 jaar
4 jaren geleden

13 Reacties

  • Hoi ts waarom vraag je niet aan jouw vriendje of hij dat ook met je wilt misschien heeft je broer dan wel last van jou

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Je kan het ook onrechtstreeks aankaarten: tijdens het eten of als iedereen samen is, vraag je zo eens langs uw neus weg aan uw ouders terwijl uw broer het kan horen, hoeveel decibel de muren van uw slaapkamer kunnen tegenhouden... Een goede verstaander heeft maar een half woord nodig he ;)

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste meid, Het lijkt mij een moeilijk oplosbaar probleem. Je kan je broer moeilijk verbieden seks te hebben. Misschien kun je een radio aanzetten, dat maakt ook geluid en misschien hoor je het dan minder. Ik weet niet wat voor geluiden je het meest storen, maar het is de vraag of het je broer en zijn vriendin lukt om wat stiller te zijn. Als ze zo bezig zijn dan vergeten ze alles. Er zijn rubberen geluidsisolerende platen te koop bij de bouwmarkt, maar die kosten veel geld en er moet dan weer een hele wand voor komen met alles wat daar bij komt kijken. Steenwol isolatie helpt ook al een stuk. Voor al dat soort dingen zul je met je ouders moeten praten en het is de vraag of ze er zin in hebben. Kun je dat uur dat ze bezig zijn niet ergens anders zijn?

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • TS hier> Ik vind het echt niet erg dat m'n broer seks heeft. Ik heb ook een vriendje maar we hebben tot nu toe alleen gezoend, ik heb hem afgetrokken en hij mij gevingerd. Dat is al heel lekker dus echte seks zal wel nog lekkerder zijn.
    Het probleem is dat ik ze zo bezig hoor en dat is elke dag dat hij met haar slaapt een uur. Hij slaapt in de kamer naast me. Daardoor kan ik moeilijk slapen.
    En ik durf het echt met m'n broer niet over zijn seks te hebben.

    13 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste meid, Het is te begrijpen dat jij er wat moeite mee hebt dat jouw broer en zijn vriendin zo bezig zijn. Jij ziet je broer op een andere manier dan zijn vriendin hem ziet. Misschien ben jij wel een beetje jaloers op die vriendin omdat zij nu belangrijker voor hem is dan jij en het vroeger anders was.

    Dat hij aan seks doet daar wil je eigenlijk liever niet aan denken, maar je wordt er wel steeds mee geconfronteerd en zo te lezen is het nogal een hitsig ventje. Jouw ouders weten natuurlijk ook wel dat het gebeurd, net als de ouders van dat vriendinnetje, en blijkbaar hebben ze er geen moeite mee.

    Wat je zou kunnen doen is eens met je broer praten over hoe het is om seks te hebben en verliefd te zijn. Misschien dat hij er over praten wil en dat je er dan meer begrip voor krijgt. Jij hebt nog geen ervaring op dat gebied dus voor jou is het misschien een beetje vreemd en eng. Misschien schrikt het idee je af.
    Een jongen hier schreef eens dat hij seks vies vond en misschien denk jij er ook wel zo over. Mijn antwoord naar hem was dat alle seks vies is totdat je er opgewonden van wordt en dan is het spannend.
    Jij hebt nog geen vriendje maar dat komt vast wel een keer en dan zal je zien dat jullie op een gegeven moment wel wat meer willen dan zoenen en dan hoort je broer dingen.

    Probeer er een beetje begrip voor te hebben en praat met je broer. Vraag hem of het fijn is om te vrijen en wat hij dan voelt.
    Wat J16 hier boven voorstelt vind ik hel ongepast. Seks is iets heel intiems en daar moet je nooit iemand me in verlegenheid brengen. Vandaag vind je het niet leuk, dat is te begrijpen, morgen denk je er misschien anders over.

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Wat ook helpt, is zelf nog meer herrie maken dan zij. Doe ik met mijn buren. Wanneer die mij weer uit mijn slaap houden, ga ik keiluid rukken en dan dimmen ze. Je maakt hier natuurlijk geen vrienden mee maar dat is dan maar zo.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Nee geen opname maken, dat moet je echt niet doen. Als je er veel last van hebt zul je toch met je broer moeten praten. Zeg gwn ik hoor je vaak met je vriendin zeg maar. Dan snapt hij wel waar je t over hebt. En dat je broer seks heeft is allemaal heel leuk voor hem, maar Je broer is niet de enige in jullie huis. Het is ook jouw huis. Hij snapt ook wel dat het niet nodig is om het hele huis bij elkaar te gillen.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Je hoeft het er niet persee over te hebben. Bonk op de muur, of maak er de volgende morgen een beschamendgrapje over.

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Weggaan is moeilijk, want m’n broers kamer ja naast de mijne. En ze doen het altijd s avonds voor het slapen en vaak ook s ochtends. Ze slapen zo’n 4x per week hier en dan doen ze het altijd. En ik durf het echt niet tegen hem te zeggen

    13 jaar
    4 jaren geleden
  • Als je er weer last van hebt bonk je hard op de muur/deur. Dan is het gelijk duidelijk. Hoef je niks te zeggen. Als hij zich er dan nog niks van aantrekt maak je een opname daarvan dat speel je dan af waar iedereen bij is. Onder het eten ofzo.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Zoals je zelf al schrijft; jij hebt een probleem. Het is dus jouw probleem. Waarom zou je broer daar verantwoordelijk voor zijn ? Je kan hem toch moeilijk verwijten dat hij fijne seks heeft. Wordt een beetje toleranter meisje.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Niet gelijk met je ouders over hebben maar eerst met je broer!

    13 jaar
    4 jaren geleden
  • Wel eens gedacht aan weggaan van die plek als ze dat doen? Als jij volgend jaar zoiets doet, met weet ik hoeveel gehijg, sturen ze jou ook niet weg.

    15 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten