Skip to content
10 reacties
3082 weergaves

FWB

Ik zit een beetje in een lastige situatie. Ik kom al meerdere jaren goed overeen met een jongen uit mijn vriendengroep en we zijn ook een tijdje samen geweest. De relatie heeft uiteindelijk niet gewerkt en hij heeft het uitgemaakt. Sindsdien zijn we een beetje verzeild geraakt in een haat-liefde relatie en hebben dus goede en minder goede periodes gehad als vrienden.
We bleven uiteindelijk wel altijd naar elkaar toetrekken. We hebben in die tijd ook een paar keer voorspel gehad, maar in mijn geval was dat omdat ik nog altijd gevoelens voor hem had. In zijn geval was het eerder uit lust, maar dat vertelde hij dan ook pas achteraf waardoor ik me gekwetst en gebruikt voelde.
Uiteindelijk hebben we elkaar losgelaten en hebben we ook allebei een nieuwe relatie gehad, maar nu zijn we allebei weer single en zijn we een soort van FWB.
We spreken dus regelmatig af en hebben ook meestal seks, maar deze keer zijn er geen gevoelens bij betrokken van beide kanten. Ik ben wel bang dat ik opnieuw gevoelens zal krijgen en uiteindelijk weer gekwetst zal worden.
Heeft iemand ervaring met FWB en eventueel advies?
Alvast bedankt xp

18 jaar
4 jaren geleden

10 Reacties

  • Ik denk dat een fwb relatie per situatie verschillend is. Zelf heb ik er geen goede ervaringen mee. Ik heb het geprobeerd met een goede kennis. Voor die tijd was hij heel attent, leuk om mee te praten, enzovoort. Ondanks dat we goede afspraken gemaakt hadden werd ik al snel door hem als een soort gebruiksvoorwerp gezien. Hij reageerde onaardig als hij wilde afspreken en ik had geen tijd of geen zin. Verder begon hij er steeds meer op aan dat ik bij hem thuis naakt zou zijn, dus ook als we nog aan de thee zaten. Ik heb het snel afgekapt, een ervaring rijker en een vriend armer. Het is sowieso vreemd. Je spreekt alleen af als je seks wilt, het is niet iets wat groeit en spontaan gebeurt. Maar na die ervaring vind ik het prima om voor langere tijd geen seks te hebben en te wachten tot ik weer een relatie heb. Het lijkt mij trouwens heel frustrerend als je in een fwb relatie gevoelens voor de ander krijgt terwijl die je nog steeds alleen als sekspartner ziet. Ik weet niet of je dat jezelf wel aan moet doen. Ik zou ermee stoppen maar dat kan voor jou weer anders zijn.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • meid 20 jaar - 9 dagen geleden @j22 in overijssel ik wil dat ook. ... geeft het je ook een kik om dat te doen ? of dat wel eens gedaan ?

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Doe wat jullie beiden willen. Geniet ervan. Ik denk, dat je er nooit spijt van krijgt. Alle liefdesgevoelens, tijdelijk of niet, als jullie het beiden willen, is beter dan oorlog maken. Dus: geniet van elkaar. Zolang het kan.

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste meid, Friend with benefits vindt ik een heel onaangenaam begrip. Het impliceert liefdeloze seks, alleen maar uit geilheid. Als jij dat wilt dan ga je je gang maar, maar je moet natuurlijk niet verliefd gaan worden, dat is niet de bedoeling. Helaas is het zo dat meisjes, meer dan jongens, de neiging hebben gevoelens te krijgen voor iemand waar ze seks mee hebben. Jij hebt dat ook en nu zit je met de problemen want die jongen had dat niet.
    Als die jonge verder geen behoefte heeft aan een vorm van relatie met jou, dan zal je dat moeten accepteren. Hij wil alleen maar neuken, verder niets.
    Nu ben je dus weer begonnen met je FWB gedoe, maar ben je er echt gelukkig mee? Je hoopt dat het meer wordt, maar dat gebeurt waarschijnlijk niet. Het enige wat je bereikt is dat je af en toe wat spannende uurtjes hebt en daarna weer met de kater zit en onvervulbare verlangens. Het is zelfkwellerij, maar als jij niet echt de kracht hebt om los te laten, ja wat dan? Je weet heel goed wat voor jou het beste zou zijn. Het vraagt moed, het doet pijn, maar het is wel het beste.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • @j22 in overijssel ik wil dat ook

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Gewoon je gevoel volgen. Heb je zin in seks dan spreek je af en anders niet. En het voordeel is op dit moment weet je al dat hij geen gevoelens voor je voelt dus mocht je wel weer gevoelens krijgen en je gekwetst voelen dan weet je dat je jezelf gekwetst hebt. En in mijn geval is dat minder erg dan als iemand anders mij kwetst.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Niet te moeilijk over doen. Zorg dat je zelf de controle houdt alleen afspreken wanneer je tijd en zin hebt. Niet alles er voor opzij zetten. Alleen op deze manier kun je de afstand bewaren die nodig is voor fwb.

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • ik zou ook.wel een fwb willen, maar waar vind je een aardig iemand in Overijssel ... tips welkom

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • dumpen die vent, als hij je belt zeg je sorry ben 2 dagen de pil vergeten in te nemen.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Als hij een goede lul heeft kun je er wel wat fun mee hebben zonder gevoelens.

    20 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten