Skip to content
12 reacties
2584 weergaves

Vriend durft niet

Sinds een poosje heb ik weer een hele lieve vriend. Al vrij snel heb ik aan hem verteld dat ik ook onderdanige gevoelens heb. Hij had wel interesse en heeft me er veel over gevraagd. Ook heeft hij gezegd dat hij het een spannend idee vond dat hij me onderdanig kon laten zijn. Maar bij het er iets mee doen gaat het mis. Als hij iets van of met me wil gaat hij eerst vragen of ik er ook zin in heb, terwijl ik juist wil dat hij gewoon dingen doet, me opdrachtjes en voorschriften geeft enzovoort. Als ik geen zin heb laat ik dat zelf direct weten. Afgelopen week deed hij dan een keer iets met me zonder het eerst te vragen maar het was nog maar net begonnen toen hij alweer vroeg of ik het niet erg vond. Ik had niet geprotesteerd dus mocht het. Denken jullie dat er nog een kans is dat hij gewoon gaat durven en zo ja, hoe ik hem zover krijg?

20 jaar
2 jaren geleden

12 Reacties

  • M22, misschien hebben de kleuren bij ons net een iets andere betekenis dan dat jij ze voor ogen hebt. Dat maakt niet uit, als het maar werkt. Ik heb wel door dat geel op dit moment nog de grens voor hem is, terwijl ik al zou willen dat hij me eens op oranje zou zetten. Ik moet natuurlijk ook zijn grenzen respecteren, als hij zich er ongemakkelijk bij gaat voelen is het ook niet fijn meer en net zoals alles in de seks moet het leuk en lekker zijn voor allebei.

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • Geel is eigenlijk juist heel goed, dan verkent hij grenzen, en dat wil je juist. Oranje is ook nog te doen, maar, op dat moment een duidelijke grens. Breidt anders je kleurenpalet wat uit nog. Lichtgeel zegt dat je het pittiger wilt maar graag hebt dat ie doorgaat, donkergeel is pittiger en doe maar iets rustiger. Helpt dit je verder? Voordeel blijft dat je met een kleur blijft aangeven wat je wilt. En echt, groen blijft groen, groen moet hij echt gewoon dóen ;-)

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik wil m22 graag bedanken voor haar stoplicht. We hebben dit weekend het 2x uitgeprobeerd en hoewel nog niet perfect gaat het al stukken beter. Zo deed hij een soort herhaling van vorige week (niet iets groots) en toen ik hem groen gaf bleven de vragen uit, hoewel hij me wel steeds vragend aankeek. Toen ik later vanuit mijn gevoel naar geel ging werd het wel moeilijk voor hem. Maar toch, we maken stapjes.

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • Ts. Ik heb het gisteren met hem over het stoplicht gehad en het lijkt hem een goed plan. Hij wil wel dat ik hem zo snel mogelijk mijn kleur laat weten, voordat hij gaat twijfelen of ik het wel fijn vind. We hebben nog een kleur toegevoegd. Zwart betekent dat ik helemaal geen zin heb om onderdanig te zijn. Ik wil namelijk ook niet altijd. J23, onderdanigheid hoeft echt niet altijd met pijn gepaard te gaan. Het kan ook met simpele kleine dingetjes. Zoals dat hij de kleren uitzoekt die ik aan moet en ik daar geen keuze in heb. Of bijvoorbeeld topless moeten stofzuigen. Hij is er echt nog niet aan toe om me een pak op mijn billen te geven. Net als vastbinden. Ik vind het geweldig maar hij zal toch eerst wat technieken moeten oefenen. Het is niet de bedoeling dat er schade van komt. Alles op zijn tijd dus nu nog kleinere dingen en dan hopen dat hij erin groeit.

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • Geduld wellicht:)
    Ik vind dominant zijn heel opwindend maar heb er niks mee om de ander pijn te doen. Dus het sm gedeelte is ook niet aan mij besteed. Weet niet of je dat verwacht van je vriend?
    Maar blinddoeken en (het idee) van vastbinden kan al heel veel doen. Misschien dat ie dat makkelijker vindt..

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik denk dat heel veel meisjes graag zouden hebben dat hun partner hen wat meer vraagt of ze iets wel degelijk willen. In ieder geval, zorg er ook voor dat je hem niet over zijn grenzen trekt. Misschien is het niet altijd dat hij iets niet durft, maar eerder dat hij zich er niet zo juist bij voelt. Die stopwoorden van M22 lijken mij wel een goed idee. Ik denk dat het iets is dat je kan opbouwen, maar ook dat het iets is waar je voorzichtig mee moet zijn.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Je hebt gelijk m22, hij doet wel degelijk pogingen en zelfs als hij van tevoren vraagt of ik het wel wil heeft hij natuurlijk wel iets bedacht. Het is voor hem natuurlijk ook nieuw, terwijl ik al een beetje ervaring heb met een vriendin. Ik moet er ook niet direct alles van verwachten. Het stoplicht is een goed idee, dat ga ik zeker met hem bespreken. Dan geef ik dus zelf aan waar ik erin sta, voordat hij weer gaat twijfelen en vragen stellen. Dat hij me juist een plezier doet in plaats van dat hij me tegen de haren in strijkt lijkt nog zijn grootste angst. Alvast bedankt, maar meer tips zijn altijd welkom.

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • Het gíng al beter, je vriend ondernam een eerste nog onzekere poging. Dat jij vervolgens vind 'at het mis ging' zegt ook veel over jezelf, over je ongeloof dat je vriend kan uitgroeien tot een goede dominant. Toch lees ik wel degelijk dat hij dat wel wíl. Om steeds weer voorzichtig vragen hoe jij je voelt te voorkomen zou je stoplichtstopwoorden kunnen afspreken: groen= ga door, ik geniety, geel= dit is best pittig maar ik akan het goed hebben, oranje= hier (pas hier) ligt voor mij de grens van wat ik nog leuk vind, rood= dit gaat over mijn grenzen, stop met waar je mee bezig was. Je vriend kan je heel simpel opdragen dat je het best bij jouw gevoel passende stopwoord moet zeggen.

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • 1e j23, zo ver zijn we nog lang niet, voorlopig gaat het nog om "kleine" dingetjes die me het gevoel geven dat ik het niet voor het zeggen heb. 2e j23, ik heb me er al bij neergelegd dat hij nooit echt goed dominant zal kunnen zijn. Maar hij heeft wel belangstelling. Met wat hij vorige week deed en in eerste instantie zei voelde ik me echt even onderdanig gemaakt en dat voelde lekker. Maar dan gaat het weer mis. Voorzichtigheid denk ik dan of bang dat hij me kwetst. M19, mijn "nee" of "genoeg geweest" kent hij en we zijn nog niet in een situatie geweest dat een noodstop nodig zou kunnen zijn. Natuurlijk blijf ik positief naar hem, hij is me teveel waard om daarover onenigheid te krijgen. Maar het zou zo mooi zijn als het beter zou gaan.

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • Bespreek dit, en dan niet tijdens maar op een los moment wees duidelijk en spreek een woord of teken af zodat hij weet of hij moet stoppen zonder het te vragen.

    Breng het positief geef aan dat je het leuk vind dat jullie het proberen en wat er beter kan

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik ben zelf vrij dominant ingesteld. Heb inmiddels al wat ervaring opgedaan met onderdanige dates. Vastbinden, opdrachtjes geven, ook op afstand. Moet wel een beetje in je zitten. Aan de ene kant goed dat je vriend om je geeft. Maar als het er niet in zit, dan blijft het een beetje kunstmatig.

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Niks mooiers dan het meisje te blinddoeken en vast te binden. En laten genieten..

    23 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten