Skip to content
18 reacties
5683 weergaves

Stijve tijdens slaap

Waarom hebben jongens vaak een stijve als ze slapen? Is dat niet een beetje raar?

16 jaar
1 jaar geleden

18 Reacties

  • ik leg mijn piemel tussen mijn benen, ik weet niet hoe ik dat moet uitleggen, maar wordt dan ook niet (minder?) stijf en word ik er niet wakker van

    18 jaar
    1 jaar geleden
  • Bij jongens en mannen is het normaal dat ze 4 tot 7 x 's nachts een stijve hebben. In de vroege ochtend kom je vaak in de zg. r.e.m.slaap en in dat stadium droom je veel, bewust of onbewust ervan, en ook een stijve pik is in dat stadium normaal. Je wordt zodoende vaak wakker met een stijve en wat hier geschreven is over aftrekken kun je ook dan (laten) doen want het is heerlijk om al spuitend echt wakker te worden! Mijn zus kijkt er ook vaak naar en vindt het heel mooi om te zien gebeuren en gaat dan meestal met zichzelf aan de slag en komt dan vaak ook snel klaar. Ook goedemorgen. hahaha

    22 jaar
    1 jaar geleden
  • @M18 Dat is niet per se zo. Een stijve tijdens je slaap krijgen heeft niet altijd te maken met of je je opgewonden voelt of zo, maar vaak gewoon met je slaapcyclus. Overdag zou ik die regel wel toepassen. Als je je dan aftrekt ga je minder snel een erectie krijgen, maar voor tijdens het slapen hangt dat erg af van persoon tot persoon.

    18 jaar
    1 jaar geleden
  • Als ze overdag veel aftrekken is de lul 's nachts minder vaak hard denk ik toch

    18 jaar
    1 jaar geleden
  • M19. Ik ben het helemaal eens met jou. Jongens zijn echt fantastisch. Sinds ik een relatie heb met een jongen, is mijn leven er heel veel leuker op geworden. Ook mijn vriendje (ook 17) heeft tijdens zijn slaap vaak een stijve lul en 's ochtends bij het wakker worden ook. Hij kan mij daar heerlijk mee verwennen en hij is ontzettend lief voor mij, ik kan mij niet beter wensen. Daarom zeg ik dat ik jongens fantastisch vind.

    17 jaar
    1 jaar geleden
  • Mijn vriendje (17) heeft dat ook. Tijdens zijn slaap vaak een stijve en altijd 's ochtends bij het wakker worden. Ik vind dat echt fantastisch mooi. Ik ben ook in dit opzicht heel blij met mijn vriendje. Volgens mij is het normaal dat jongens dit hebben en ik heb als meid hier alleen maar voordeel van, lekker genieten.

    19 jaar
    1 jaar geleden
  • Ik weet niet of ik in mijn slaap vaak een stijve heb. Maar twee- of driemaal per week heb ik wel een heel stijve bij wakker worden.
    En als ik me dan aftrek lukt het nooit om klaar te komen.

    16 jaar
    1 jaar geleden
  • @J12. Last van hebben is misschien een verkeerd woord. Als je die nu nog niet hebt zal dat binnen niet al te lange tijd wel zo zijn.

    17 jaar
    1 jaar geleden
  • Ik weet niet of ik in m’n slaap een stijve krijg ik slaap wel altijd naakt en als ik ‘s morgens wakker wordt en opsta heb ik ook nooit last van een stijve

    12 jaar
    1 jaar geleden
  • In de nacht krijgen jongens wel een keer of 6 een stijve. Dat is een natuurlijke reactie van het lichaam en 's morgens als ik wakker wordt staat mijn pik ook stijf. Ze noemen dat in de volksmond een odol (ontiegelijk dikke ochtend lul) Ik slaap altijd naakt.

    22 jaar
    1 jaar geleden
  • Dit komt omdat er in de ochtend nog n stukje van t brein als t ware wakker moet worden… dat stukje brein zorgt er juist voor dat je geen stijve krijgt! Beste oplossing: gewoon je dag beginnen en nie meer aan denken dan is ie zo weg

    17 jaar
    1 jaar geleden
  • Ik wordt ook vaak wakker met een stijve dat heb ik best al lang. Weet niet of dat al steeds is als ik slaap, maar wel wordt ik er wakker mee. Volgens mijn moeder hoort dat wel bij jongens en mannen. Vind het ook wel lekker als ik zo wakker word.

    15 jaar
    1 jaar geleden
  • Wat J17 zegt is het volgens mijn broers ook.
    Allebei hebben ze sochtends meestal een stijve als ze uit bed komen.
    Ze gaan dan naar de badkamer ff douchen en plassen en dan is het binnen 5 minuten over.
    Zelf zeggen ze ook dat het niet is omdat ze geil zijn maar vooral omdat ze nodig moeten plassen.

    16 jaar
    1 jaar geleden
  • Hoi TS, hoe kom je bij deze vraag? Zie je dat zelf vaak gebeuren bij een jongen?

    21 jaar
    1 jaar geleden
  • Heeft zelfs niets met dromen of zo te maken. Dat is gewoon een natuurlijk mechanisme.

    17 jaar
    1 jaar geleden
  • Ik denk dat dat hormonaal is of zo. Ze krijgen vooral een stijve 's ochtends vroeg.

    18 jaar
    1 jaar geleden
  • Kan je niks aan doen,dat gebeurt gewoon.
    Daarom draag ik in bed altijd een losse short of trainingbroek

    23 jaar
    1 jaar geleden
  • Dit is helemaal normaal elke jongen heeft wel 4 tot 6 keer een stijve per nacht dat is gezond

    14 jaar
    1 jaar geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten