Skip to content
9 reacties
2398 weergaves

geheim van ouders?

Hallo allemaal,

Ik heb 2dagen terug iets heel raars ontdekt.
Toen ik op me moeders laptop even keek wat het weer zou worden zag ik een open mailtje.
De afzender was van kennis van hun over een site.. met hele rare tekst.. vandaar dat ik doorlas,
en er zat ook een link tussen.. dus ik had die ingetypt op me eigen pc en ik kwam zo op mijn ouders account na een tijdje..
Het was een soort dating site voor stelletjes.
ook stond er op hun profiel naakt foto's (gezicht bedenkt maar herkende me ouders wel)

ik vond dat niet zo heel erg want tja, hun hebben ook hun eigen leven maar wat ik erg vond was dat er stond bij infomatie, dat ze kinderen hadden, €175,- per afspraak, en drugs was ook soms van toepassing..

toen ik dit allemaal las werd ik echt misselijk en sinds dien praat ik amper met me ouders en probeer ze te vermijden..
me moeder vraagt ook steeds wat er aan de hand is en begint steeds meer door te vragen..


Hebben jullie enig idee wat ik kan doen?

Thanks

15 jaar
12 maanden geleden

9 Reacties

  • @j21 hierboven: dringende psychologische hulp nodig omdat je zonder toestemming een mailtje gelezen hebt over de sexuele fantasie van iemand anders? Jezus man, wat een zwakke loser ben je dan? Dus andere mensen mogen geen sexleven hebben, omdat jij (of TS) niet tegen die gedachte kan?

    Leer toch relativeren. En probeer zoiets gewoon te bespreken met je ouders. Als ze dat niet willen bespreken, goed, dan is dat zo. Het is hun leven, hun recht om daar wel of niet over te communiceren.

    Zolang wat ze doen legaal is (dwz. met wederzijdse toestemming, geen kinderen, geen lijken, geen dieren, geen zwakkeren die zich niet kunnen verdedigen, niet openbaar, niet opdringen, enz...), dan mogen ze doen wat ze willen in hun sexleven. Ook als het je ouders zijn.

    Net zoals je ouders jou niet kunnen verbieden om te masturberen bijvoorbeeld. Zij moeten het niet met jou eens zijn, en jij niet met hen. Maar die mensen hebben ook recht op een eigen prive leven en eigen wensen en fantasieen.

    TS had zich niet moeten moeien met hun sexleven, en ze had niet in hun prive-berichten moeten gaan rondneuzen. Ze heeft dat wel gedaan, en weet nu iets wat ze misschien liever niet had geweten. Dat is karma, ze heeft dat zelf over zich uitgeroepen. Zoiets is een wijze levensles en sterkt je persoonlijkheid, of zou dat moeten.

    Leer toch de humor daarvan inzien. :-)

    22 jaar
    12 maanden geleden
  • Hallo, denk dat je best dringend om hulp vraagt om deze situatie uit te klaren... het behoort natuurlijk bij het privaat-leven van je ouders,
    maar je zit er natuurlijk mee, een ernstig probleem op je nek gehaald door overtollige nieuwschierigheid.... daar hoort nu hulp bij !! Sukses....

    21 jaar
    12 maanden geleden
  • Ik zou zeggen probeer er toch met je ouders, of misschien je moeder over te praten. Je moeder merkt aan alles dat er iets aan de hand is. en over seks praten met je moeder zal ze denk ik niet heel erg gek vinden gezien het profiel wat jij gevonden hebt.

    En dat ze er neerzetten dat ze kinderen hebben, kan ook betekenen dat de personen die interesse hebben daar rekening mee moeten houden dat je ouders niet zomaar altijd even snel kunnen.
    En ja die drugs ja als je vader poppers snuift om geil te worden en te ontspannen is dat ook al drugs...

    Soms lijken profielen heel erg extreem maar misschien valt het allemaal wel een beetje mee, maar praat er over je bent nog "maar" 15 en hebt hopelijk nog een hele lang tijd samen met je ouders

    21 jaar
    12 maanden geleden
  • @ j23, mooi en helder beschreven, kan er weinig aan toevoegen dan dat zolang geen van de kinderen geschaad worden, er feitelijk niet aan de hand is. Dat jou ouders “ideaal” een flinke deuk heeft opgelopen is ook duidelijk. Zoek hulp of praat met ze, sterkte!

    20 jaar
    12 maanden geleden
  • Beste meid, het is te begrijpen dat jij heel geschokt bent door wat je gezien hebt. Dat daten met andere stellen is al niet leuk, maar dat ze er geld voor vragen en drugs geen probleem zijn maakt het wel heel erg als het om je ouders gaat. Dat jullie er bij betrokken worden, al is het dan alleen maar het genoemd worden, doet de deur dicht.

    Het vertrouwen tussen jou en je ouders is verdwenen. Je moeder wil weten wat er is, maar het is te begrijpen dat jij er niet over wilt of zelfs maar kan praten.

    Wat je zou kunnen doen zijn een aantal dingen:

    Je kan naar jullie huisarts gaan en vertellen wat je gevonden hebt. Hij/zij kan je dan verwijzen naar de juiste instantie.

    Je kan naar iemand gaan waar je mee kan praten, binnen de familie of misschien op school met een studentenbegeleider. Dat is niet zo leuk denk ik want je moet wel de vuile was van jullie gezin naar buiten brengen. Je ouders gaan je dat ook kwalijk nemen.

    Je kan alles opschrijven in een brief en die aan je moeder geven. Wat je ontdekt hebt en hoe je daar over denkt. Misschien dat je moeder wil weten hoe jij dat ontdekt hebt, maar dan zeg je dat dat niet het punt is en dat het jou gaat om wat ze doen en hoe jij dat ervaart. Dat jij alleen daar over wilt praten.
    Misschien dat je ouders dan zelf eens gaan nadenken over waar ze mee bezig zijn.

    In een ander topic verwees de redactie van het forum naar de website fier.nl Misschien dat je daar als eerste naar toe kan gaan en een chat hebben met iemand daar. Die hebben de deskundigheid om jou verder te helpen.

    tenslotte, wat je ouders doen daar kan je een idee over hebben. Uiteindelijk blijven het je ouders en hebben ze 15 jaar voor jou en je zuster(s) of broer(s) gezorgd. In die zin zijn het goede ouders. Wat zij doen houden ze prive voor zichzelf. Jij denkt nu anders over ze, maar het zijn nog steeds dezelfde ouders. Je moet verder met ze, dat is de enige weg.

    Wat je ook doet, veel sterkte!

    23 jaar
    12 maanden geleden
  • Hmm, lastig ja. Eens je iets gezien hebt, kan je het niet meer on-zien. We hebben geen backspace of delete-knop in ons geheugen, ik toch niet. :-)

    Probeer het te relativeren? Ze zijn ook mensen, met lichamen en behoeftes, en misschien fetishes (=als je sexueel opgewonden raakt van voorwerpen). Net zoals jij die behoeftes en misschien fetishes ook hebt. Je zal jezelf ook wel bevredigen en daarbij over vanalles fantaseren, toch? Zie hen als gewone mensen, niet als heilige ouders? Zolang ze geen illegale dingen doen, wat dan nog?

    Gewoon opbiechten dat je het gezien hebt, is het beste denk ik. Dan is het van je hart, en dan weten zij waarom je anders reageert. Bij ons kan je niet over sex praten, want compleet taboe, maar misschien bij jullie wel?

    En als je zoiets niet meer wil zien, volgende keer niet meer op hun laptop rondneuzen?

    Maar ik vind het ergens wel grappig... :-)

    22 jaar
    12 maanden geleden
  • Stond er verder nog iets over de kinderen?
    Ik hoop het niet hoor, en ik wil je niet bang maken.
    Maar er zijn natuurlijk ook sites waar kinderen worden aangeboden voor sex.
    En dan de combinatie met drugs. Dat zou helemaal ziek zijn!!

    Maar het kan natuurlijk ook gewoon zo zijn dat je ouders af en toe een partner ruil doen.
    Sex hebben met andere stellen.
    Of dat ze ermee bijverdienen.

    Ik zou als ik jou was die site openzetten op hun profiel.
    Je laptop of pc zo zetten dat ze het wel moeten zien.
    En dan afwachten wat ze erover gaan zeggen.
    Blijven negeren is geen optie.
    Jij gaat er zelf alleen maar gek van worden.

    Sterkte ermee

    16 jaar
    12 maanden geleden
  • Zeg: Mam, ik kom iets tegen op het internet wat me wat vreemd voorkomt. Wat moet ik daarmee?

    23 jaar
    12 maanden geleden
  • Lastig want je zat in hun laptop ze lijden hun leven en snap dat je misselijk werd maar je hoort niet in hun mailtjes te kijken lijkt mij .
    En als jij ze gaat vertellen wat je dwars zit gaan ze ook vragen hoe je aan die info komt en dan wordt het een lastig verhaal

    16 jaar
    12 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten