Skip to content
8 reacties
1234 weergaves

Nog steeds niet onder de dekens met mijn vriendin

Ik heb mijn vriendin (19) voor ongeveer 10 maanden. En ik heb nog steeds maagd, ik heb vraag het al een tijdje, maar ze zei in eerste instantie: ik wil dat je mijn ouders ontmoet en daarna kunnen we het wel doen. ik heb braaf een paar maanden geleden eindelijk beide ouders ontmoet (gescheiden ouders), alleen wilt ze nog steeds niet onder de dekens duiken.. Ik word nu wel een beetje geïrriteerd. Ik vraag het al een maand of 4-5. En ik wacht deze 10 maanden al. Mijn vriendin zegt: "Ja en ik ben er niet klaar voor maar ik wil het in mijn hart wel, maar in mijn brein blokkeert het. Een relatie draait niet alleen om seks." Ik dacht: dat klopt, maar we zitten in de late pubertijd. Dus onze hormonen gaan te keer op deze leeftijd. Al met al ben ik eigenlijk helemaal klaar met mijn vriendin. Ze heeft mij ook al niet geappt voor 17 dagen.. dus ik denk: ja rot op.

Ik heb wel contact met meer meiden (op een niet-relatie manier), maar deze hebben de leeftijd tussen van 15-26, Ik ga niet met een meid onder de 18 daten (want dat is niet super netjes en daarnaast is het pedofilie). Ik wil ook niet vreemd gaan, want dat is echt heel erg laag.

Dus heeft er iemand tips om dit aan te pakken?

PS: ik weet niet preciies welk onderwerp dit is; gevoelens of vrijen, ik plaats het lekker bij vrijen want dit lijkt mij logisch

19 jaar
7 maanden geleden

8 Reacties

  • TS/OP once again;

    ten eerste zie ik dat ik jullie als M bestempeld heb, dat moest een J zijn haha (oepsie, ik had er overheen gelezen toen ik op spelling enzo controleerde);

    eerste J22 (OP (of TS...);
    Dank, nu weet ik dat TS voor Topic Starter staat.

    Ik weet dat meisjes (en jongens) van 16 jaar en ouder voor de wet seksueel volwassen zijn, maar toch lijkt het mij een raar idee om mensen die 16 jaar zijn te daten terwijl ik "bijna" 20 ben. (dat is alsof een 18 jarige met een 14 jarige date, wat ook raar is).

    Ik denk dat ik niet ga vechten voor de relatie. Ik zie niet in dat ik mijn huidige vriendin over 10 jaar nog heb. En ik wil zeker niet dat zij de moeder van mijn kinderen wordt, want dat vind ik het niet waard. Hiernaast was ik in het begin wel op haar verliefd, maar dat gaat langzaam naar beneden naar het vriendschappelijk niveau. Ik zal overwegen om met een seksuoloog erbij te halen om dit verhaal uit te zoeken, tenzij ze in de komende dagen/weken het eindelijk toelaat, dan zou ik haar wel leuk vinden. Ook, stel ik ben bij een van haar ouders opzoek, wilt zij niet naar de slaapkamer (omdat ze dat vervelend vind), wat de andere J22 zei in het eerste bericht ("Want er ... te neuken"). Ze neemt afstand van mij, Ik mag haar niet eens aanraken, wat al raar is (wat ik met aanraken bedoel is bijv. een arm om haar heen doen).

    Andere J22 (Tja, dit...);
    Ik ben het volledig met jouw eens. Dit is niet de manier om verder te gaan. Het is fair van haar om mij als haar broer te aanschouwen, want dat ben ik simpelweg niet. Ik steun je bedenking. Ik weet dat ik ook seksuele belangstellingen heb. Dit heeft ieder persoon. Maar bij sommige mensen komt het eerder eruit dan bij andere mensen. Zeker op de leeftijd tussen de 16-21.. Onze testosteron levels lopen het dak uit.

    19 jaar
    7 maanden geleden
  • Heb jij een vermoeden dat zij een negatieve ervaring heeft gehad? En dat hoeft nog geeneens misbruik te zijn, maar het kan ook een lichte aanraking op de verkeerde plek te zijn geweest.
    Wat doen jullie nu al wel, zoenen, hand in hand lopen of een knuffel geven?
    Ik vind het ook raar dat zij niks wil doen, maar dwingen is idd geen optie.

    16 jaar
    7 maanden geleden
  • Tja, dit is een zorgelijke situatie. Ik zat te denken : zou het kunnen dat zij autistisch is? Mensen die het zwaar te pakken hebben, gruwen van lichamelijk contact. Verder sluit ik me aan bij de eerste J22. Vechten of vluchten, dat zei hij mooi. Maar toch deze bedenking : medelijden is natuurlijk heel mooi maar het is niet voldoende om een relatie gaande te houden. Het is niet fair van haar om te verlangen dat jullie blijven doorgaan als broer en zus. Jij hebt jouw normale en terechte seksuele verlangen en dat kan ze jou niet eeuwig blijven ontzeggen. Eigenlijk zou ze dat zelf moeten beseffen.

    22 jaar
    7 maanden geleden
  • TS staat voor ‘Topic Starter’ er wordt op Nederlandse fors idd veel meer gebruikt dan OP.

    Verder ben je geen pedofiel als je een relatie met een minderjarige hebt. Vanaf 16 jaar is een vrouw ‘seksueel volwassen’ en is het dus niet meer strafbaar om als volwassene seks mee te hebben.

    Ja, dan nu de situatie. Lastig verhaal. Ik zie twee opties: vechten of vluchten. Die keuze hangt natuurlijk alles af hoe verliefd jij op haar bent en zij op jou. Zie je het voor je om met haar over tien jaar nog een relatie te hebben? Denk je dat zij een goede moeder voor je kinderen kan worden? En wil je ook dat zij de moeder van je kinderen wordt?

    Als de antwoorden op bovenstaande vragen positief zijn, zou ik voor de relatie vechten. Omdat je vriendin zo’n zware (in mijn ogen abnormale) blokkade heeft voor seks en intimiteit, zullen jullie dit onder professionele begeleiding moeten bespreken. Dit alleen met jullie twee bespreken, gaat niet werken, zoals je al gemerkt hebt. De meest logische professional die je kan helpen met het bespreken van deze blokkade is een seksuoloog. Deze persoon weet veel over geestelijke verstoringen, net zoals een psycholoog, maar heeft zich hierbij toegespitst op problemen/irritaties/ongemakken op seks gebied.

    De andere optie is vluchten en daarmee de relatie verbreken. Uiteraard kunnen jullie dan wel gewoon vrienden blijven en samen leuke dingen (blijven) doen. Ik denk persoonlijk dat zij dit helemaal geen verkeerde oplossing vindt.

    Wanneer je voor de eerste optie gaat, zal ze mogelijk afkeurend reageren op professionele hulp. Benadruk dat hulp vragen altijd een teken van kracht is en nooit van zwakte en dat ze hier sowieso sterker uitkomt. Weigert ze dan nog steeds, kan je het als voorwaarde stellen voor het voortzetten van jullie relatie. Hoe meer druk je erop zet, hoe duidelijker zij ervaart dat het voor jou menens is. En dat de huidige situatie dus niet door kan blijven gaan.

    Sterkte!

    22 jaar
    7 maanden geleden
  • OP (of TS (ik zie dat er veel TS hier gebruikt wordt, ik weet niet precies waar dat voor staat, dus de Engelse benaming van original poster) hier,

    M22 ("Poeh, het lijkt wel... "),
    Ik vind niet dat seks met mijn vriendin belangrijker dan het hebben van de relatie zelf, ik dwing haar zeker niet. Anders zou ik dat al 3 maanden geleden gedaan hebben, Ik heb al een gesprek met haar gedaan en ik houd mij aan haar grenzen en dat vind ze erg fijn. Maar ik vind ook dat er een beetje vaart achter een relatie moet zitten, want ik heb het gevoel dat zij mij een beetje tegenhoud hiermee. Ze heeft al aangegeven dat ze het ook wilt, maar er ze vind het "raar" om seks te hebben. Ik had daarnaast tegen haar gezegd dat bijna iedere volwassenen en vrij veel late tiener (17-20) ook wel een ontmaagd is (ik en mijn vriendin zijn beide nog magd). Alleen heb ik niet gevraagd of ze echt helemaal niet wil of ze er nog niet klaar voor is. Daarnaast zie ik mijn vriendin echt een paar keer per maand, want mijn studie is zwaar en zij heeft gescheiden ouders die in 2 compleet andere steden wonen. dus dat is moeilijk om er dagelijks heen te gaan (zonder ov en auto), en zij is steeds bij de ouder die in de andere stad woont, en dat is ver weg. Ook mag ik niet bij haar andere ouder overnachten (of zij bij mij), want dat vind die ouder niet fijn. Dus ik zit te dubben.

    M22 (Tja, ze blijft...)
    Om te beginnen, ik heb nog niet precies gevraagd of ze helemaal geen seks wilt, of dat ze zich niet klaar voelt voor seks. Ik houd mijn handen thuis (want dat wilt ze niet), ik mag mijn handen nergens neerleggen (ookal is het op haar onderarm).. dat vind ze niet fijn. En daarnaast heb ik haar zeker niet naakt gezien. Dat vind ze ook niet prettig, dus ik denk: hoezo wil je een relatie met mij, zonder dat ik je mag aanraken NA 10 maanden. Ik vind dat wel een beetje mysterieus. En daarna boos worden als ik er wat van zeg. Ik zit te dubben of ik verder wil.

    19 jaar
    7 maanden geleden
  • 17 dagen geen contact dan heb je geen relatie meer toch?

    Seks moet je beide willen anders gewoon next

    19 jaar
    7 maanden geleden
  • Poeh, het lijkt wel alsof je seks met jouw vriendin belangrijker vindt (vond) dan het hebben van een relatie. Als jouw vriendin er nog niet klaar voor is, wil je haar dan dwingen? Of zeggen dat je een ander zoekt die wel wil seksen?

    Ik hou je niet tegen, maar vind je echt dat jouw vriendin dat verdiend heeft? Ga eens met haar praten. Leg haar in alle rust uit dat het voor jou belangrijk is om seks te hebben en dat je vindt dat je daar nu te lang op moet wachten. Je kunt maar beter eerlijk zijn. Wil zij seks, dan moet dat voor haar niet als verplichting / dwang voelen, want dat vergeet en vergeeft ze nooit. Gedraag je als volwassen en hormonen zijn sterk, zeker, maar een relatie van 10+ maanden verdient eerst een goed gesprek.

    22 jaar
    7 maanden geleden
  • Tja, ze blijft het duidelijk maar voor zich uit schuiven. Maar wil ze nou helemaal geen seks of voelt ze zich nog niet klaar om echt te neuken? Want er zijn zoveel andere manieren om van mekaar te genieten in bed zonder persé te neuken. Gewoon naakt bij mekaar liggen is al geweldig. Als ze zelfs dat na 10 maanden verkering niet ziet zitten dan mag je jezelf idd afvragen of je nog met haar verder wil.

    22 jaar
    7 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten