Skip to content
7 reacties
198 weergaves

mijn kindje <3

ik heb vorig jaar een kindje gekeregen en ben er echt super blij mee ! vriendinnen zeiden eerst ook van ik neem je wel mee naar de abortuskliniek ,maar ik heb alles afgewezen ik heb een eigen huisje een lieve vriend & en mooi kindje (we denken zelfs aan een 2e ;) wat wil je nog meer? dus meiden in het begin lijkt het heel erg als je zwanger bent,maar je gaat echt van de baby houden & je wenst niks anders meer !  

17 jaar
12 jaren geleden

7 Reacties

  • Ik vind het heel goed van jou dat je geen abortus hebt gepleegd. Je dood daarmee toch een kind. (Ik ben er alleen maar voor als je verkracht bent, stel dat die verkrachter zijn vaderrecht opeist) Ik vind het ook leuk dat je zo voor je kindje zorg en dat je een leuke vriend hebt. Nog heel veel geluk.

    15 jaar
    10 jaren geleden
  • Aan de persoon boven mij. Ik weet niet waar je die info vandaan hebt maar ik word er pissig van. Ik ben 16 en heb een zoontje, maar denk maar niet dat hij OOIT naar een tehuis gaat! Sowieso gaan er bijna geen kinderen naar een "tehuis." Sterker nog, er zijn bijna geen tehuizen meer. Zolang jij het gezag hebt, of iemand anders de voogdij, en het lukt je om je kindje op te voeden, zijn er geen problemen, en blijft je kindje lekker bij je. Als je het niet kan, en het lukt je niet je kindje een goed thuis te bieden, kun je voor adoptie kiezen of de kinderbescherming grijpt in als het heel heftig word. Je mag gewoon kinderen krijgen wanneer je wil, daat bestaat geen wet over. Wel bestaat de wet dat je niet vanzelfsprekend het gezag krijgt onder je 18e, daarvoor moet je een meerderjarigheidsverklaring aanvragen, of iemand anders vragen of die persoon voogd wil zijn (er zijn meerdere manieren, maar die zijn worden niet vaak gebruikt).
    Je kind word NOOIT zomaar afgepakt, en al helemaal niet omdat je "te jong" zou zijn.

    16 jaar
    10 jaren geleden
  • Als je voor je 18e een kindkrijgt word hy waarschijnlijk naar een te huis gestuurd omdat het volgens de wet nietmag, ze kunnen daardoor je kindje afpakken en naar een tehuis sturen dus lijkt me niet handig om vroeg kindere te krijgen!!!

    16 jaar
    10 jaren geleden
  • @verbaast

    Ja ik heb er heel veel over nagedacht. Met ouders over gepraat, met mijn vriend, en met een vriendin. Ik heb een week ervoor uitgetrokken om mijn keuze te maken, en dit is de goede keuze. En dat dit voor altijd is, ja nogal logisch, je kan moeilijk abortus doen als je een puber van 16 hebt. Ik heb echt al 100 keer gehoord dat het zo dom is wat ik doe, maar dat zijn allemaal buitenstaanders die me amper kennen. Mijn ouders willen me helpen (en mijn vriend natuurlijk) en de kleine komt hier goed terecht. Ze zal alleen haar eerste levensjaren ook
    bij opa en oma wonen.

    15 jaar
    11 jaren geleden
  • Verbaasd

    Eerst reactie op m21, je zegt dat mensen veel moeten op geven en niet meer kunnen doen wat ze willen. Dan is het toch beter dat als ze met dat vooruitzicht misschien het kindje geen toekomst kunnen geven omdat ze jong zijn en er niet klaar voor zijn. Het is dan toch het beste voor de moeder en het kind in potentie om geen kind te krijgen?

    Tegen m15, ik neem aan dat je overwegingen gemaakt hebt om hier mee door te gaan. Ik zeg niet dat je je keuze niet moet doorzetten, maar denk ook dat dit voor altijd is. Ik zou, mocht je dat nog niet gedaan hebben, met veel mensen erover praten en kijken wat zij van je siutatie zeggen en wat zij zouden doen.

    20 jaar
    11 jaren geleden
  • wauw

    Ik ben nu 15 en zwanger. En ik ben heel blij dit te lezen! Ik ga het heel moeilijk krijgen om mijn kleintje op te voeden, maar het doet me echt goed dit te lezen!

    15 jaar
    11 jaren geleden
  • just my 2 cents

    Ik ben in principe geen voorstander van abortus (alleen in speciale gevallen, zoals bij verkrachtingen of bij ernstige afwijkingen ben ik voor). Maar heel veel mensen krijgen "ongelukjes"na een keertje onveilig vrijen en gaan dan net zo makkelijk naar een abortuskliniek. Dat vind ik eigenlijk niet kunnen : wie zijn billen brandt moet op de blaren zitten. Zeker in deze tijd waarop je bij iedere benzinepomp condooms kunt halen of als jong meisje aan de pil kunt komen. Heel veel jongeren realiseren zich niet wat het inhoudt om een kind te krijgen en te onderhouden. Je hele leven draait dan om dat kind , en je kan niet meer zo makkelijk je dingen doen als voorheen. Dat zal jij ook wel merken.   Ik weet ook niet hoe het bij jouw gegaan is (waarschijnlijk ook ongepland zwanger geraakt), maar ik heb respect voor jou dat je het kind wel gehouden hebt en je daar geen spijt van hebt. Al vind ik je nog wel jong om moeder te zijn, maar dat terzijde. Heel veel succes met de kleine !

    21 jaar
    11 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten