Skip to content
3 reacties
533 weergaves

Een kindje en school

Hey, ik beval eind januari van mijn kindje. Het was gelijk tijdens de eerste keer raak. Ik hou van kindjes en een abortus zeker niet!!!!! Met mijn ouders ben ik er goed uitgekomen. Maar hoe doen jullie dat met school? Gedeeltelijk naar school en veel thuis leren?

14 jaar
8 jaren geleden

3 Reacties

  • Ik weet niet precies hoe het zit, maar door de leerplicht zul je niet zomaar onder je school uit kunnen komen alleen omdat je een kindje krijgt.
    Ik denk dat je straks gewoon weer hele dagen naar school moet, terwijl je ouders dan zoveel mogelijk zullen moeten zorgen voor het kind. En dat je alleen in uitzonderlijke situaties thuis kan blijven.

    Ik ga geen preek houden dat het onverstandig was van je, want gedane zaken nemen geen keer. En ik heb respect dat je het kind wil houden. Maar ik wil je wel waarschuwen dat je leven nooit meer zo zal zijn als voorheen. Zelfs al helpen je ouders en vriend met van alles, je zal echt wel je momentjes krijgen dat je het even niet meer ziet zitten. Denk aan huisvesting voor jezelf op een gegeven moment, het krijgen van financiele problemen omdat je moeilijk werk kunt vinden met een kind en omdat kinderen toch wel duur zijn, hoe verloopt je relatie verder, je kunt niet meer uitgaan zoals voorheen, dat soort dingen. Pas op het moment dat je kinderen hebt realiseer je je pas wat het daadwerkelijk inhoudt, en dan besef je dat een baby krijgen toch wel meer inhoudt dan je baby verschonen en voeden.

    Maar genoeg van mijn kant, ik wens je oprecht heel veel succes met de bevalling en straks met je baby ! En laat nog eens wat van je horen.

    21 jaar
    7 jaren geleden
  • Hoi meisje 14,

    Ik hoop dat dit je allemaal lukt, want het lijkt me zwaar om zo jong moeder te worden! Ik heb hier zelf geen ervaring mee, maar probeer goed te plannen en taken te verdelen met anderen die mee willen helpen, dan lukt het denk ik het best. Helpt de vader van je kind mee?

    Veel succes!

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Uhm ik denk niet dat er veel mensen zijn die op zo'n leeftijd al moeder worden. ...

    14 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten