Skip to content
20 reacties
2259 weergaves

Hoort seks in een relatie

Hoi allemaal ik heb een vriend waar ik zo veel van hield maar het is nu al 2/3 maanden uit en ik mis hem heel erg we hebben wel uitgepraat hij zei dat die nog van me hield maar het was wel via app dus ik weet niet of die het meent maar daarna werd ik weer boos op hem want hij zei dat die met me seks wou wat anders sloeg/slaat ons relatie nergens op maar ik ben nog pas 14 en hij 16 ik vind dit nog te jong maar toch twijfel ik of seks in een relatie hoort

14 jaar
9 jaren geleden

20 Reacties

  • Hij misbruikt je

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • Hz 14 jaar nog ff wachten? Slaat echt nergens op he!

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Seks hoort wel bij een relatie maar je bent pas 14 en het is dus niet gek dat je er nog niet aan wilt beginnen. Maar een relatie moet niet alleen om seks draaien. Anders gaat het toch fout.

    19 jaar
    6 jaren geleden
  • Een relatie zonder seks is als een café zonder bier als je het mij vraagt...

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • Er zijn zelfs aseksuele mensen die geen seks willen, maar wel behoefte hebben aan romantische relaties. :-) Relaties kunnen ook zonder seks, het gaat erom wat je zelf wilt.

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • Ja, als je haar niet kan neuken wat heb je dan aan haar? Als ik binnen 3 weken geen seks heb maak ik het meestal uit.

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • 14 jaar?? even wachten

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • Het probleem met alle relaties incl. vriendschappelijke, zijn de verwachtingen die je kan hebben van elkaar.

    Als je nog niet klaar bent voor seks maar de ander wel, dan gaat het wringen.
    Het is niet goed of fout van beide, maar het is gewoon zoals het is.

    Dan loopt de relatie maar stuk, uiteindelijk ben je er wel een keer klaar voor en meestal ben je dan alweer wat ouder en dus je vriend of vriendin ook.

    Uiteindelijk komt alles goed, ook al lijkt of voelt dat soms niet zo.

    23 jaar
    7 jaren geleden
  • Zoals al wordt aangegeven hoort seks pas bij een relatie als je er allebei aan toe bent. Laat je dus niet ompraten om hem maar terug te krijgen. Als hij jouw wens om te wachten niet respecteert is mijn advies simpel: dumpen. Als hij je wens niet respecteert, respecteert hij jou niet.

    @J14 & J16: Het verschil tussen vriendschap en 'verkering zonder seks'? Hoe vaak knuffel en zoen jij met je vrienden? Of loop je met ze hand in hand?

    21 jaar
    7 jaren geleden
  • Een relatie zonder sex vind ik meer vriendschap dan een relatie. Als ik niet kan neuken met een meisje is het voor mij snel klaar.

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • Wat is dan het verschil tussen een vriendschap en verkering zonder seks?

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Relaties en liefde zijn gebaseerd op respect voor elkaar. Als jij jezelf te jong vindt voor seks, dan hoort hij dat te respecteren in een goede relatie. Als hij je blijft pushen om seks met hem te hebben terwijl je zelf aangeeft dat je dat niet wilt, zou ik me afvragen of je echt met deze jongen verder wil.

    Hoort seks bij een relatie? Dat ligt aan de relatie in kwestie. De partners bepalen samen of ze seks willen, hoe en hoe vaak. Voel je vooral niet verplicht tot seks: seks is iets waartoe partners samen beslissen, geen plicht.

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • seks 'hoort' bij een relatie als je daar alle2 echt aan toe bent en de relatie ook wat vaster is dan zo maar net elkaar hebben leren kennen. Je bent nieuwsgierig naar elkaar en je wilt het samen fijn hebben en dat moment delen. Daar is niets mis mee. Heel normaal. Een exacte leeftijd is daar niet aan te koppelen.

    21 jaar
    8 jaren geleden
  • Seks hoort volgens mij niet bij een relatie, als hij een goed vriendje is trekt hij zich gewoon af in plaats van seks als jij het ni wil

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Precies als hij echt van je houdt kan hij inderdaad wachten.


    En ik vind het altijd zo raar om leeftijden te koppelen aan dit soort dingen want dit gaat er niet om of je 20 of 16 of 12 bent dit gaat er om hoe je geestelijk bent.


    Want sommige mensen zijn op hun 20ste geestelijk nog niet klaar voor sex terwijl anderen op hun 16 de al lang zijn.


    Dus zou best kunnen dat jij er wel klaar voor bent.
    Maar omdat jij twijfelt of sex in een relatie hoort gok ik dat jij er nog niet klaar voor bent.
    Dus als ik jou was zou ik gewoon nog even een paar maand wachten en je dan weer afvragen of je er klaar voor bent en dit herhalen tot je 100% zeker weet of je het wilt of niet en dat je zeker weet dat je er klaar voor bent.

    Maar je kunt voor sommige dingen eerder klaar zijn dan andere dingen dus bedenk is welke dingen je al wel durft en welke niet.


    Even aan degene die dit onderwerp begon.
    Zijn er dingen die je al wel met hem zou willen en waar je klaar voor bent of niet?
    Want twijfel je puur over het sex op twijfel je of je zoizo wel iets met hem wilt doen?

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • Aan een relatie kan je het beste beginnen als je 17 bent, of anders 16. Lijk me ook wel een goede leeftijd. Gebruik wel condooms!

    Verder vind ik je inderdaad te jong voor een relatie, want bij zoenen (lekker en nat) komen hormonen vrij waardoor je zin kan krijgen in sex en het versterkt het verliefd zijns gevoel. Zoenen is ook een middel om je relatie in stand te houden.

    Maar wat is een relatie zonder zoenen?? Als je zoent kan hij zin krijgen?? dus nee, sorry... ik moet je teleurstellen. Dit wordt een oppervlakkige relatie tussen jullie twee. Trouwens zoenen mag je wel doen, ik verbied je niks.

    En via de app maak je niet uit! Iemand anders kan het ook gedaan hebben. Zoiets moet face to face. In het echt, als jullie samen zijn.

    Dus... sex hoort in een relatie, maar niet bij jouw leeftijd.

    En als hij echt van je houd, moet hij dat waarderen dat je op latere leeftijd sex wilt hebben. Doet hij dat niet. Dan staat me oordeel klaar dat hij niet van je houd door geen rekening met je te houden. Want als hij echt van je houd, dan kan hij toch makkelijk 2 jaar of 3 jaar wachten toch? En in de tussentijd kan je elkaar zielsverwant ontdekken.

    22 jaar
    9 jaren geleden
  • seks hoort niet bij zo jonge relatie pas als je 20 of 21 bent of ouder

    12 jaar
    9 jaren geleden
  • Kijk sex hoort op zich bij een relatie maar het is niet zo dat als je geen sex hebt dat je geen relatie hebt.

    Een relatie zonder sex is zeker mogelijk en kan net zo romantisch zijn.


    Ik ben niet echt ervaren met sex en relaties maar ik weet wel dat je je niet verplicht moet voelen om sex te hebben.

    Wat hier boven ookal gezegd wordt ga eerst je zelf betasten en verkennen en jezelf vingeren en dan als je verkering hebt met iemand die je erg goed vertrouwd kun je het ook gewoon in stapjes doen dat je eerst elkaar gaat zoenen en misschien wel aanraken met kleren aan want dat voelt een stuk veiliger en dat je dan gewoon eerst laat zien en dan wat aanraken zonder kleding en daarna wat vingeren en aftrekken en dan kun je daarna altijd nog ervoor kiezen om sex te hebben.
    En als je het in stapjes doet heb je ook meer tijd om er over na te denken of je verder wilt gaan of dat je er nog niet klaar voor bent.

    Want je moet er wel klaar voor zijn en niet gedwongen worden.
    En je moet je ook niet gedwongen voelen want dan is het ook zielig voor die jongen dat hij iemand verkracht zonder dat hij het door heeft.

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • Ja inderdaad, seks hoort gewoon bij een relatie maar als je er nog niet klaar voor bent kun je er beter niet aan beginnen. Dit moet je jezelf niet opdringen ofzo, begin eerst maar eens jezelf te verkennen. Kijk wat je lekker vind en ook wat je niet lekker vind, als je dit weet kun je pas een keer aan seks gaan denke want dan kun je de andere ook pas zeggen wat jij wilt. Ik heb al bijna 2 maanden verkering en wij doen pas sinds een week elkaar aftrekken en vingeren, dit is wel heel erg spannend. Hij heeft het bijna elke dag over seks maar daar wil ik nog even mee wachten. Kusjes f

    11 jaar
    9 jaren geleden
  • Seks hoort pas bij een relatie als jij dat wilt.
    Ik heb op mijn veertiende een soort gelijke ervaring gehad, maar ik heb het niet gedaan.
    Je moet het echt niet doen als het niet goed voelt!

    19 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten