Skip to content
10 reacties
2252 weergaves

Fysiotherapie?

Zo dit vind ik raar om over te hebben, maar ik ga naar de fysio voor mijn heup, omdat ik toen ik klein was in een auto ongeluk terecht kwam. ik heb nu een nieuwe fysiotherapeut. Ze is heel aardig en niet veel ouder dan mij.. 23 of 24 dus dat was heel raar voor mij omdat mijn oude fysiotherapeut heel oud was. maar ja... de eerste 3 keer ging het allemaal goed tot de 4 keer. ze was gewoon als normaal bezig met masseren totdat ze vroeg waar ik nog meer last had. ik zij toen dat het door stroomde naar het gedeelte onder mijn navel en rug. toen heeft ze mijn rug eerst gewoon gemasseerd. daarna zij ze dat ze het geheel van mijn bekken wel moest masseren. en daarbij hoorde mij plasser(penis voor de mensen die moeilijk gaan doen over dat ik kinderachtig het een plasser noem) dus ook. ze heeft me toen afgetrokken wat ik eigenlijk best wel lekker vond maar ook heel raar omdat ik niet weet of dat wel mocht. ik kwam toen ook zeer snel klaar en het was heel awkward... daarna ging ze gewoon veder met het masseren van de rest. ik ben nu al 3 keer geweest sinds dat gebeurde en ze heeft het ook nog 1 andere keer gedaan... Ik wil dus weten of ze dit wel mag doen en wat heeft het te maken met mijn bekken masseren. En als het niet mag... wat moet ik doen?

18 jaar
7 jaren geleden

10 Reacties

  • Het lijkt mij ook sterk dat een gediplomerde fysiotherapeute dergelijke strafbare fout zal maken. Het heeft niets van doen met heelkunde, en is dus en verspilling van tijd en geld. Blijkt zij dit inderdaad wel te hebben gedaan, dan lijkt het me wel wenselijk, om daar haar werkgever over in te lichten. Aangifte doen ontneemt haar mogelijk de kans, om te laten zien dat ze dit nooit meer zal doen.

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • J17: Topics kunnen niet op waarheid gecheckt worden door ons en ook niet door de webmasters. Neem je het niet serieus, reageer dan gewoon niet en laat degenen die de topics wel serieus nemen hier gewoon serieus op ingaan. Bij voorbaat dank...

    22 jaar
    7 jaren geleden
  • Onzin dit verhaal vermoeiend dat iedereen hier zo serieus op in gaat weer.

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • ik ben in opleiding voor fysiotherapeut. nee het kan en mag niet. aangifte is de juiste weg. ik wil mijn beroep eeer aan doen en zulke mensen horen daar niet bij.

    22 jaar
    7 jaren geleden
  • Dit is in principe gewoon aanranding. Ze had om toestemming moeten vragen en eerlijk moeten zijn over haar seksuele motieven. In plaats daarvan loog ze dat het nodig was voor de behandeling om zo misbruik te kunnen maken van een van haar patiënten, die haar zouden moeten kunnen vertrouwen. Dat kan echt niet door de beugel.

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • Hé dit lijkt wel op wat mij overkomen is. Ik heb een topic geplaatst bij "gevoelens", over een 'complete massage'. Mijn masseur nam dus ook mijn plasser onder handen, en ik schaam me aan de ene kant omdat die hard werd maar ik vond het aan de andere kant wèl lekker. Het verschil met jou is dat ik wel in een 'complete massage' had toegestemd, al wist ik niet wat dat precies was, en jij daar niets over gezegd hebt. Ik vond het ook lekker, en dat maakte het moeilijk om te bedenken wat ik er mee moest. Uiteindelijk had ik geen spierpijn meer en ben dus ook niet meer gegaan, en daar heb ik het bij gelaten. Of je zelf wel vindt dat het echt fout was en die therapeute vervolgd moet worden moet je zelf bepalen, maar dan maak je het wel een groot ding volgens mij.

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Wat aangiften doen om dit hier? Een gesprek met de fysiotherapeute is misschien handiger in dit geval. Aangiften zijn ook weer zo overdreven, ze bedoelde het goed om jou een plezier te doen toch?

    19 jaar
    7 jaren geleden
  • Topic starter hier. bedankt voor de reacties ik ga nu aangiften doen.

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • Het antwoord is heel simpel: nee, dit mag ze niet. Niemand mag zonder jouw toestemming seksuele handelingen bij je verrichten. Anders dan wat sommige mensen geloven, is dit niet iets wat standaard bij een massage hoort. Je mag hier zelfs aangifte van doen.

    Ik ben zelf een paar weken geleden bij een fysiotherapeut behandeld voor een blessure vrij laag in mijn onderrug. Mijn therapeute heeft me toen ook bij mijn bekken gemasseerd en is nooit aan mijn geslachtsdelen gekomen.

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • Dit lijkt me niet helemaal de bedoeling....

    17 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten