Skip to content
65 reacties
10816 weergaves

Is dit misbruik of verwennen ??

Ik ben nu 14 ,maar het begon toen ik bijna 12 jaar was. Mijn ouders zijn altijd druk bezig met hun bedrijfje . Ze hebben dus weinig tijd voor mij in de weekends en de vakantie. EEn goede vriend van mijn ouders vangt mij regelmatig op. Hij is 22 jaar en altijd heel lief , behulpzaam en vriendelijk voor mij. We gaan regelmatig weg . Naar Disneyland of een ander pretpark en de zee en zelfs op vakantie enzo. Het is altijd dolle pret met ons twee. 's avonds wil hij altijd samen douchen . Ik vind het ok en prettig. Hij verwent mij altijd helpt mij met huiswerk en koopt veel cadeautjes. Als we gaan slapen komt hij wel veel aan mij , maar voelt heerlijk. Hij geeft massages en knuffelt mij. Ik vertelde dit aan een goede vriend en die zegt dat dit misschien niet ok is. En dat hij mij misschien wel wil misbruiken. Ikzelf heb er een heerlijk gevoel bij en hij doet niets wat ik niet wil. Hij zegt altijd dat wij beste vrienden zijn en dat hij enkel het beste wil voor mij. Zo voelt het ook aan voor mij . Ik zou graag jullie gedacht hierover kennen. Bedankt voor jullie reacties.        

14 jaar
7 jaren geleden

65 Reacties

  • Je hebt gelijk jongen 16, zal ook meer op mijn gevoel af gaan,en denk wel dat ik toch als ik nu naar mezelf van binnen kijk,dat jongens me wel wat doen.Ben wel zo ver dat ik gay zijn van mezelf kan accepteren, maar bedankt weer voor je reactie.

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • Kijk, @jongen18, de een weet het op zijn 12e, zoals ik, en de ander veel later pas. Ikzelf had voor me 12e wel een vermoeden, maar wist het ook allemaal nog niet zeker, totdat mijn beste vriend me kuste. Toen wist ik het echt mega zeker dat ik gay ben. Die kus was echt een bevestiging van wat ik al vermoede bij mezelf. Ik ben nu 16 en heb er echt ook nooit meer aan getwijfeld dat ik gay ben. Maar @jongen18 hou het simpel, kijk als je totaal niet geil kan worden van meiden en wel van jongens dan lijkt het me duidelijk toch? En als je bi bent word je het van beiden. Het lijkt me vrij simpel dus. Maar als je het nog niet weet, en je kan niet goed met je gevoelens overweg dan is dat moeilijk ja. Maar er komt een moment (ook zoals bij mij) dat je echt wel weet wie je bent.

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Onderwerp wijkt af van de topic, maar hoor niets meer van de topicschrijver. Dan verbaasd ook jongen 16 dat jij en zelfs nog jonger al zeggen dat ze gay zijn, dan denk ik hoe weten jullie dit al zo zeker.
    Praat wel met een oudere vriend hier over die gay is, maar gek kan voor mezelf niet besluiten.Weet het niet.

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • Je hebt gelijk jongen 16 om jezelf te accepteren, moeilijk, en dat probeert die jongen 24 ook op mij over te brengen, soms met een stoeipartij.

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • Accepteer wie je bent, dat is de enige manier om van je onzekerheid af te komen. Ik ben gay en ik vind het oke. En als iemand stoer gedrag laat zien dan is hij juist niet zichzelf.

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Aan zijn stoer gedrag heb ik niets aan, maar ergens begrijp ik hem wel, hij wil laten zien tegen over mij dat hij zichzelf is. Hij zegt dat hij ook onzeker was toen hij jonger was, dat uitte in baldadigheid en een lastige puber, en dat hij door die oudere vriend tot zich zelf is gekomen , om te accepteren dat hij op jongens viel, dat wou hij niet.En nu vind hij het normaal en zegt dat het hem nu niets meer uit maakt.Zelf val ik op meisjes ,en voor mijn gevoel ben ik hetero, maar soms twijfel ik of ik wel helemaal hetero ben.dat maakt me onzeker, ook al zouden mijn ouders geen enkele moeite hebben als ik wel gay was, en daar praat ik wel eens met hem over.maar echt verder kom of komen we niet, want ik ben er voor me zelf nog niet uit, en hij zegt dan,je wilt er niet uit komen, hij is best knap om te zien, maar hij vind mij ook wel stoer om te zien zegt hij, jij zult wel denken dat ik een rare jongen ben en ben ik misschien ook wel,maar mail wat ik denk.

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • Ow oke dan @jongen18, duidelijk verhaal. Maar als hij stoer doet en indruk op je wil maken, wat heb je daar dan aan? Hij lijkt me dan niet echt srs bezig, snap je. Ik denk dat hij dan niet, zoals je zelf al zegt, de goede gast voor je is. 'Hij vind zichzelf al heel wat' zeg je, en daarmee maak je al duidelijk dat je hem eigenlijk niks vindt.

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Jongen 16, bedankt voor reageren, een pedofiel is hij niet, want hij is 24 en ik 18. Zelf heeft hij een oudere vriend gehad, nu nog, niet echt een vriend maar iemand met wie hij kon praten en met hem allerlei activiteiten ondernam. Hij is wel gay, en doet heel stoer en wil indruk op me me maken.Mag hem wel maar hij probeert wel indruk te maken, vind zichzelf nog al heel wat.

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • @jongen18, als ik je verhaal zo ff lees dan begrijp ik het wel. Je gaat toch ook goed om met je ouders, dus waarom zou je dan een soort van begeleider nodig hebben? Hij wil je echt gewoon verleiden en ik denk echt wel zeker te weten dat hij pedofiel is. Niet doen dus!

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Zei tegen die jongen van 24 dat ik het gevoel heb dat hij me wil uit wil dagen, onzin, zegt hij, ik wil alleen je helpen meer zelfvertrouwen te kweken en jezelf te accepteren, wat ik weer onzin vond, accepteer mezelf wel en twijfelen hoort bij mij, ook al vind ik hem best stoer en ergens is hij wel een voorbeeld voor mij, maar blijft moeilijk. Ik heb ouders die me steunen altijd, vinden dat ik mijn eigen keuzes moet maken. Maar wil niet teveel door hem onder invloed staan , alsof hij een soort van meerdere is,omdat hij ouder is.

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • Nou ik vind het wel kunnen.

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • 14 en met een jong volwassen man een vriendschap vind ik eigenlijk niet kunnen.

    20 jaar
    6 jaren geleden
  • Nog even terug, ken een jongen nu 24, vertelde me dat hij een ettertje was en zijn ma kon hem niet aan, pubertijd,te veel alcohol soms, oorzaak onbekend tot een vriend van zij ma, een vriend,niet de vriend dus, een vrijbuiter,avonturier, met gevoel voor recht,zelfrespect en dicipline,die zich over hem ontfermde. Soms met strenge hand,maar het maakte hem wel zelfverzekerd, ging zichzelf accepteren dat hij gay was. Had er veel baat van,van deze coach zoals hij hem noemde. Zelf ben ik ook zo net als hij, kan mezelf niet goed accepteren door mijn twijfel gevoelens t.o.v jongens,nu hij heeft me aangeboden om me te coachen net als hij zelf heeft gehad, twijfel,anderzijds heb ik het misschien wel nodig om ook rust te vinden.

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • Weer wat geleerd jongen 16, dacht boven de 18, met 16 dus,maar wel met toestemming en andere regels,maar echt geaccepteerd wordt of is het nog steeds niet denk ik.

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • Dan je je de wet dus niet @jongen18, vanaf 16 jaar mag je legaal seks en een relatie hebben met een volwassene. Maar je moet die volwassene dan wel toestemming geven, hij mag je geen geld geven en mag geen naaktpix van je nemen. Ik heb het opgezocht omdat ik zelf een relatie kreeg met een oudere man.

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Boven de 18 is het wel geaccepteerd als je vriendschap,relatie hebt met ouder iemand, dan ben je volwassen en mag je voor jezelf beslissen.

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • Benieuw hoe de vakantie afgelopen is jongen 14, horen we dit nog?
    Een ouder iemand met een jongere is niet overal geaccepteerd, vooral niet in de westerse cultuur.

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • Of het verhaal nu wel klopt of niet, zi e het als een discussie over het omgaan of vriendschapsbetrekking met een groot leeftijdsverschil, en een jongen van 14 en een jongen van 22 heb ik toch twijfels over.

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • Dit verhaal klopt voor mij voor geen meter eerst gaat hij op ski vakantie dan komt hij terug laat zn ouders het lezen en dan gaat hij na een week weer terug op vakantie maar dan ook nog met Ijn neefje? Ongeloofwaardig dit.

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • Zoals ik dus al zei, bij de een werk het bij de nader niet. Thx voor je reactie! xxx

    16 jaar
    6 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten