Skip to content
179 reacties
6105 weergaves

Seksueel intimidatie/misbruik therapie helpt niet bij mij

Hay allemaal . Ik ben meisje 17 en ik heb al eerder hier een forum geschreven over dood willen na seksueel misbruik/intimidatie door m’n leraar. Ik heb nog al hulp gezocht bij een terapeut die mensen helpen die seksueel misbruikt zijn of mishandeld. Ik ben er al 3 keer naartoe geweest. Alleen het voelt niet goed bij mij als ik daar ben. En ook omdat ik thuis wordt geslagen door m’n vader en ik naar de therapeut ga dat maakt het echt moeilijker. Ik wordt hier echt depressief van en depressief ben ik al 2,5 jaar. Ik weeet gwn niet wat k moet doen. Ik voel me zo slecht en verdrietig en als ik zeg dat ik me verdrietig voel tegen hem dan zegt hij “er over praten met mij helpt” ik raak er zo kapot van Ik denk echt elke dag aan de dood ik zie gwn geen toekomst meer Wat kan ik verder doen :(((((

17 jaar
4 jaren geleden

179 Reacties

  • Hallo TS! Gefeliciteerd met je 19e verjaardag!

    Wat fijn dat ze de zaak gaan onderzoeken! Ik hoop voor je dat de zaak tegen die leraar een succes wordt, en vooral ook dat het jou een goed gevoel geeft!

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • (Trouwens even voor de duidelijkheid: ik ben een andere jongen van 22 dan degene die hier eerder heeft gepost.)

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik ben inmiddels paar weken geleden 19 geworden en ik was meisje 18! Ik heb goed nieuws de officier van justitie heeft ze zaak bekeken en beoordeeld ze gaan de zaak oppakken en een onderzoek doen.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Jongen 22, Ik heb een tijdje niks van je gehoord.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Hoi jongen 22, Mijn melding heeft de zedenrechercheur bekeken. En hij heeft het doorgestuurd naar de OM en de officier van justitie. Die gaan verder kijken hoe en wat. Dusja kans dat hij op z’n kop krijgt wordt wel steeds groter. Dit is maakt mij weer blij

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Nou wat ik wil is dat hij wordt ontslagen omdat zulke leraren niet meer mogen werken. En nee hij heeft geen spijt, tijdens die gesprek vorig jaar heeft hij zielig lopen spelen en is de rol omgedraaid. Zulke leraren mogen niet werken op scholen! En ja een punt achter te zetten kan bij mij als hij straf krijgt. Hoeft niet bij de OM maar wel dat z’n naam bekend staat bij de politie .

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik vind het heel erg wat je nu aan het schrijven bent. Je denkt dat hij er spijt van heeft? Serieus???dit maakt me aan t lachen. Ik zou bijna denken dat jij die leraar bent. Maar goed zou ook kunnen dat jij Dingen anders hebt bedoeld.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste meid, Ik denk dat die leraar inmiddels al heel veel spijt heeft van wat hij gedaan heeft. Hij heeft inmiddels al een naam op school, bij de politie gezeten vanwege jouw beschuldigingen op internet en nu dit weer.
    Het valt je heel erg moeilijk om een punt achter de hele zaak te zetten begrijp ik. Je wilt dat er wat uitkomt uit jouw aangifte. Als die leraar toegeeft dat hij verkeerde dingen heeft gedaan en spijt betuigt, zou dat voor jou al een stap in de goede richting zijn of is dat niet genoeg? Het verpest nu al jaren je leven mag je wel zeggen, dus hij heeft heel wat aangericht.
    Het is een nare zaak, jammer dat mensen in zo'n positie zich zo slecht gedragen. Wil jij dat hij ontslagen wordt? Een leraar die zijn handen niet thuis kan houden hoort geen leraar te zijn.

    Wat er gaat gebeuren weet ik natuurlijk niet, maar ik hoop dat er voor jou toch iets van genoegdoening uit voortkomt zodat je het misschien een keer kan afsluiten. In je eigen belang moet er toch een keer op een of andere manier een punt achter gezet kunnen worden. Ik wens je maar het beste, maar wat dat dan is weet ik eerlijk gezegd niet op dit moment.

    Veel sterkte maar in ieder geval want dit geeft natuurlijk weer een hoop gedoe.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Hoi jongen 22, Ik heb een grote stap genomen, ik heb namelijk een melding gemaakt bij de politie over die leraar, ik krijg binnenkort een gesprek met de politie (zedenrechecheur) dan gaan ze kijken hoe verder/met aangifte etc. Mijn bewijs stukken zijn verslagen van m’n pyscholoog wat ik daar allemaal heb gedeeld/ en over m’n PTSS. Ik hoop dat er wat uitkomt ????

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Jongen 22, Naja ik zag niet dat je opmerking niet verkeerde bedoelde maar ik vind het niet erg :) wilde alleen afvragen wat je ermee bedoelde .

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste meid, Ik merk dat ik mij soms niet realiseer dat bepaalde dingen gevoelig liggen. Het probleem is dat mijn sociale antenne wat slecht is afgesteld en dan heb ik niet direct door dat een opmerking soms anders overkomt dan ik het bedoelde. Wat ik zei was als een soort van grapje, bedoeld om het niet allemaal zo serieus te maken. Ik begrijp dat je het min of meer als een verwijt hebt opgevat en dat was niet de bedoeling. Natuurlijk zijn ze er om jou te helpen en ik weet zeker dat ze dat zo goed doen als in hun vermogen ligt. Sorry als ik je gekwetst heb!

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Hoi jongen 22, “ Jij geeft die begeleiders op school en daar buiten wel werk moet ik zeggen.” Ik vind dat nogal een aparte comment van jou. Ze zijn er om mij ge helpen omdat ik nogal in de shit zit in m’n thuissituatie. Dan is dat toch niet erg? Naja met m’n opleiding gaat het heel goed, ik heb het daar wel naar m’n zin.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste meid, Het gaat er wel steeds heftig aan toe in jouw leven. De ene crisis is nog niet voorbij en daar is de andere al weer. Gelukkig dat het steeds weer goed komt. In ieder geval met je beste vriendin en naar ik hoop ook met je ouders.
    Jij geeft die begeleiders op school en daar buiten wel werk moet ik zeggen. Kun je thuis niet een beetje een low profile houden zodat jullie niet steeds ruzie hebben? Dat is toch voor niemand leuk! Zeg gewoon wat meer Ja pa, ja ma.

    Ik neem aan dat het nu zo ongeveer vakantie is van school dus daar hebben ze even rust. Je praat over oplossingen die ze aan het zoeken zijn, maar de mogelijkheden zijn natuurlijk wel beperkt. Heel wat jongeren worstelen op dit moment met problemen.

    Jouw vriendin heeft ook zo haar moeilijke dingen en misschien schept dat aan de ene kant wel een band en kunnen jullie aan de andere kant wat meer van elkaar hebben omdat jullie allebei weten hoe het is om niet goed in je vel te zitten.
    Probeer elkaar maar zoveel mogelijk te steunen, maar dat doen jullie al wel denk ik. Als je anderen helpt met problemen dan worden je eigen problemen wat minder zwaar.

    Je bent nog steeds geen gewoon meisje merk ik, maar ik hoop dat het uiteindelijk toch wel de goede kant uit gaat. Tenslotte, als je vooruit kijkt naar het leven dat voor je ligt dan moet je toch ook wel optimistisch kunnen zijn. Je bent jong, je bent knap, je zit op een goede school met aardige mensen en je studeert voor werk waarvan je denkt dat je het leuk gaat vinden. Je best doen voor jonge kinderen en ze helpen een fijne jeugd en tijd op school te hebben daar moet je toch blij en gelukkig van worden!

    Ik hoop dat jij je demonen de baas kan blijven en wat relaxter met de zwarte schaduwen uit het verleden om kan gaan. Ergens moet je daar de kracht voor vinden en iedereen vindt dat weer op een andere manier. Ik hoop dat jij ook je weg in het leven kan vinden.

    Ik weet niet helemaal zeker of je laatste bericht een 100% positief bericht was, maar leuk om weer wat van je te horen. Het beste maar weer en heb er vertrouwen in dat uiteindelijk alles wel de goede kant op gaat!

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Hoi jongen 22, Laatste tijd is er weer veel gebeurd. Ik ben bezig met EMDR therapie (je had al opgezocht wat dat was) ik moest toen een vervelende beeld omhoog halen, nou ik had gekozen voor dat beeld toen mn ouders me niet serieus namen en allerlei gemene dingen zeiden. Nou dat kwam enorm ik oppervlak te staan, waardoor ik veel ruzie kreeg met haar en op gegeven moment voor 2 dagen mn spullen heb gepakt en heb gelogeerd bij mn tante. Ik was daar enorm van slag van en ik heb dat besproken met school. Mentor, buurtteam en ik. Ze zijn aan het kijken voor oplossingen. Met mn beste vriendin gaat het weer heel goed we hebben elkaar de tijd gegeven omdat we allebei worstelen met eigen problemen. Maar het is gelukkig weer goed tussen ons

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Lief meisje, Ik moest even opzoeken wat EMDR is, maar ik begrijp dat het een therapie om traumatische gebeurtenissen te verwerken. Ik hoop dat je er wat aan hebt, want ik merk dat jij nog steeds moeite hebt om op een ontspannen manier met anderen om te gaan.
    Dat zit natuurlijk voor een deel in je karakter, misschien heb jij een karakter dat bij voorkeur het conflictmodel gebruikt om problemen aan te pakken, maar zo krijg je wel snel met iedereen ruzie. Het zal ook wel komen doordat je nog steeds met je trauma zit en daar stress door ervaart. Laten we hopen dat die EMDR effect heeft.

    Het is wel jammer dat jij die problemen hebt en niet zo goed meer met je vriendin om kan gaan. Het lijkt mij een hele leuke opleiding waar jij zit met hele aardige docenten. Jij hebt het daar ook erg naar je zin schreef je eerder.
    Het is heel fijn dat je daar zoveel gehoor krijgt voor je problemen. Hier kan je ook van alles kwijt, maar er over praten met echte mensen die luisteren en terug praten is toch fijner.

    Ik wens je het allerbeste en voor jou geldt in dit geval, geen nieuws is goed nieuws, maar ik vind het altijd leuk als je weer eens een update geeft. Sterkte!

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Hoi hoi, Er is laatste tijd zoveel gebeurd. Ik had ruzie met een vriendin en we hadden een heftige scheldpartij. Ik had der erg uitgescholden en bedreigd( wat echt niet mijn bedoeling was) ze had alle screens naar m’n mentrix gestuurd. Nou ik in gesprek gaan met haar en ze vroeg steeds waar m’n boosheid vandaan kwam, dus ik huilend alles vertellen “ m’n hele levensverhaal” ze had zoveel grip en heeft echt goed getroost, geknuffeld en me gerustgesteld. Ze heeft me doorverwezen naar buurtteam, en ik heb afspraak gemaakt voor m’n klachten bij de huisarts. M’n huisarts heeft alles in een dossier gezet en me verwezen naar een pyscholoog, waar ik vanaf morgen EMDR ga volgen (ik heb al 2 keer eerder afspraken gehad met therapeut) En ja met die vriendin is het wel goed alleen hebben we minder contact dan eerst ( wat ik wel fijn vind) omdat ik merk dat ze me echt erg irriteert met dingen die ze zegt tegen mij en doet. Ik ga er voor! Ik ga voor alle hulp die ik krijg !! En ik hoop dat ik na een paar maanden mentaal kan genezen van al m’n problemen ! Groetjes meisje 18

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Lief meisje, Ik ben blij te lezen dat jij die opleiding zeker af wil gaan maken. Helemaal opgegeven heb je het dus gelukkig niet.
    Het is heel naar dat die geschiedenis met die nare leraar je het leven nog steeds zo moeilijk maakt. De een reageert anders op zo iets dan de ander en blijkbaar ben jij een heel gevoelig iemand. Ik hoop dat ze een traject voor jou kunnen vinden waardoor je het kan verwerken en definitief achter je kan laten. Echt vergeten zal je het natuurlijk nooit, maar misschien is er een mogelijkheid om het zodanig een plaats te geven dat je er mee kan leven zonder dat het je continu pijn doet.

    In sommige culturen maken ze poppetjes van personen die ze willen straffen en daar doen ze dan hele lelijke dingen mee. Misschien moest jij zoiets ook doen met die leraar. Maak een poppetje dat hem is, steek spelden in hem, trap op hem en steek hem in brand. Wie weet, helpt het een beetje.

    Jammer dat je niet zulke goede contacten hebt met je medeleerlingen. Ze voelen het natuurlijk wel aan dat er wat is met jou wat een onbevangen contact zoals meisjes van jou leeftijd dat met elkaar hebben moeilijk maakt. De vraag is of dat volgend schooljaar in je nieuwe klas anders zal zijn. Gelukkig dat je wel heel goede ervaringen hebt met je docenten. Op het MBO gaan docenten en studenten wat persoonlijker met elkaar om en dat is fijn.

    Alles slijt. Men zegt dat verliefdheid en rouw twee jaar duren. Of dat voor jouw trauma ook geldt weet ik niet, maar ik hoop dat het toch wel een beetje zo is. Jouw leven is jouw leven en jij moet daar zelf de baas over zijn. Ik hoop dat het wat beter gaat met hulp, maar zoals ik op andere plaatsen ook heb gezegd, ze kunnen je de weg wijzen, maar de reis door het leven moet jij zelf maken.

    Ik wens je het beste

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Jongen 22, Ik heb hier over gehad met mijn slb-er. Ze gaat me doorverwijzen naar buurtteam zodat ze mij daar goed mee kunnen helpen. En je denkt dat me burn-out niet meer gaat over die leraar? Nou dat is het helaas wel. Hij heeft me vernederd, bedreigd aangerand en mij nog eens bij de politie aanklagen! Ik wordt daar gewoon ziek van! Echt ziek in m’n hoofd en lichamelijk. M’n klas heb ik weinig goede contacten ( ik krijg waarschijnlijk wel volgend jaar een nieuwe klas) naar school gaan ziet me al helemaal niet lekker behalve de docenten vind ik wel lief. En ik ga m’n opleiding onderwijsassistent wel afmaken! Dat doe ik 100% alleen Met zulke heftige emoties die ik heb lukt dat soms niet. En jongen 22 dankjewel dat je altijd reageert

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Lief meisje, Ik schrik hier van. Heb je het nu helemaal opgegeven? Ik dacht dat je het op die nieuwe school wel leuk vond, maar blijkbaar kun je geen enkele schoolsituatie meer verdragen.
    Je ziet geen toekomst meer voor jezelf? Ze doen hun best op school om een oplossing voor je te vinden, maar je moet het zelf natuurlijk ook willen. Als jij nergens meer in gelooft dan houdt alles op. Ik zou kunnen geloven dat het nog steeds die akelige leraar van toen is die het je zo moeilijk maakt, maar dat geloof ik eigenlijk niet meer. Er moeten ook andere dingen zijn.
    Met in bed blijven liggen kom je er zeker niet uit. Je had een goede vriendin, kan die je ook niet meer uit de put halen? Ik weet dat depressieve gevoelens erg hardnekkig kunnen zijn en dat verhalen van het valt best mee en je moet vooruit kijken niet helpen, maar wat wil jij dan?

    In jouw geval dacht ik dat geen nieuws hier goed nieuws was, maar blijkbaar niet. Ondanks alles hoop ik toch dat er nog een klein spruitje hoop en geloof in je leeft dat weer wakker kan worden met goede zorg. Ik vind het erg naar dit te moeten lezen. Misschien dat het de volgende keer wat beter nieuws kan zijn. Misschien moest je al je zekerheden en overtuigingen eens ter discussie stellen en opnieuw beginnen. Soms zijn overtuigingen gevangenissen en zekerheden illusies. Als je wilt kun je vrij zijn en alles achter je laten en opnieuw beginnen. In ieder geval in je geest.

    Ik wens je het beste en ik hoop dat je toch nog wat licht ziet vanaf de bodem van de put waar je nu in zit. Er worden handen naar je uitgestoken om je er uit te halen, grijp ze!

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik heb deze week vakantie gehad en ik heb nu officieel een burn-out en depressie. Ik ben een week lang niet uit m’n bed gekomen en heb echt een depressie in m’n hoofd. Ik ben heledag door verdrietig en heb nergens zin in. Zelfs niet om te eten en te drinken. Ik heb hierover met m’n mentor gehad en ze gaat kijken wat ze ermee gaat doen. Op school zijn geeft mij alleen maar pijnlijke herinneringen op. Daar wil ik t liefst niet meer zijn.

    18 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten