Skip to content
2 reacties
2401 weergaves

Niet tegen mijn zin maar laat me makkelijk overhalen

Hey, ben een jonge van 15 en ben gay. Ben geen maagd meer en vind het ook niet erg om het te doen. Wat mijn probleem is dat ik me makkelijk over laat halen om seks te hebben. Meestal met condoom maar ook steeds vaker zonder. En dat is eigenlijk wat ik niet wil. Ik ben niet zo groot (1.75) en weeg maar 56 kilo. Dus een makkelijke prooi voor jongens die sterker zijn. Ik wil graag tips over hoe ik nee moet zeggen en dat nee ook nee blijft.

15 jaar
3 jaren geleden

2 Reacties

  • Het beste antwoord geef je altijd vanuit je gevoel. Als jouw gevoel zegt dat je alleen met condoom wilt dan moet je dat zeggen en daarbij blijven. Je moet jezelf tevreden houden niet alleen maar doen wat een ander graag wilt. Dat sommigen je dan minder aardig vinden is dan maar zo. Dit geldt voor alle keuzes die je maakt.

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste jongen, Dit soort verhalen maken mij altijd verdrietig en boos. Verdrietig omdat jongens zoals jij, maar ook meisjes, op zoek zijn naar liefde en vriendschap, maar wat ze krijgen is seks. Dat maakt hun zelfrespect kapot, ze gaan zich minderwaardig voelen, zakken steeds verder weg, en uiteindelijk loopt het vaak heel slecht af.
    Het maakt mij boos op lieden die misbruik maken van het verlangen naar aandacht, naar warmte, van eenzame jonge mensen en ze gebruiken voor hun eigen pleziertjes.

    Je zegt dat je niet zo groot bent, maar zo klein ben je niet voor iemand van 15 en je groeit nog een aantal jaren. Je zou wel iets zwaarder mogen zijn maar ook hier ben je misschien wat tenger, maar niet echt te licht.
    Waar het om gaat is niet je fysieke kracht maar je mentale kracht en blijkbaar kun jij niet veel weerstand bieden aan jongens die iets net je willen.

    Er zijn een aantal dingen die ik mij afvraag. Weten je ouders hoe het met jou zit en kun je er met hen over praten? Is er iemand anders waarmee jij over jouw situatie kan praten? Ik denk van niet en dat maakt je eenzaam en kwetsbaar.
    Het volgende wat ik mij afvraag is, heb jij een speciale vriend? Iemand die tegen jou zegt dat hij van je houdt en dat hij er is als jij dat nodig hebt? Ook hier denk ik dat het niet zo is, anders zou jij niet met iedereen mee gaan.
    Tenslotte, de jongens die het met jou doen, is dat een homo vriendengroepje? Of is dat een groepje jongens die weten die het met jou zit en die weten dat jij makkelijk te pakken bent en jou als seksspeeltje gebruiken? Jongens, mannen steken hun piemel graag ergens in. Als ze geen meisje kunnen krijgen dan is een jongen vaak ook wel goed, vooral als hij een beetje meisjesachtig is.
    Ik denk dat jij een lieve zachte jongen bent die verlangt naar er bij te horen, naar iemand die jou vasthoudt en er voor je is. Een echte vriend heb je niet en daarom geef jij je maar aan iedereen die doet alsof in de hoop dat het een keer echt is. Dat is wat ik denk.

    Wat moet je nu doen? Je zegt dat je het niet erg vindt om seks te hebben met allerlei jongens, maar vind je het ook fijn? Voelt het steeds goed? Heb je het nodig? Als het antwoord soms nee is dan moet je proberen sterker te worden en nee te durven zeggen al zal dat moeilijk zijn. Je hebt tenslotte al de naam dat je makkelijk ja zegt. Ze willen geen nee meer van je horen en jij hebt geen verweer.
    Ik neem aan dat de seks plaatsvindt bij die jongens thuis. Zorg dat als je het niet wilt dat je dan niet op plaatsen bent waar je geen nee kan zeggen en waar het makkelijk is om je te dwingen. De scholen zijn gesloten, dus als je die jongens niet wilt ontmoeten dan hoeft dat niet.
    Probeer iemand te vinden die je kan helpen om sterker te worden en om er over te praten. Misschien is er een jongen die wat meer voor je voelt dan alleen maar wellust waar je een band mee kan krijgen, iemand die niet accepteert dat jij door iedereen gepakt wordt. Een jongen die verkering heeft met een meisje accepteert ook niet dat iedereen zijn vriendin mee naar bed neemt.

    Als laatste, kijk ook eens op sense.info, daar vind je allerlei informatie, ook over jouw probleem, en bezoek ook eens jongenout.nl. Dat is een website speciaal voor jongeren zoals jij waar je met elkaar kan praten zoals hier maar dan niet anoniem. Ze organiseren ook meetings waar je elkaar echt kan ontmoeten.

    Doe je best om je zelfrespect terug te krijgen en mentaal sterker te worden! Jij bent iemand om van te houden, niet om te gebruiken! X

    22 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten