Skip to content
9 reacties
3437 weergaves

Vriendin verkracht?

Een vriendin van mij wilde gewoon vriendschappelijk bij een vriend thuis mee eten met de ouders van hem enzo. Na het eten gingen ze film kijken, en vroeg die jongen hele tijd aan haar of ze seks wilde. Ze wilde dit niet, maar uiteindelijk hebben ze wel seks gehad. Ze vertelde me dat ze duidelijk Nee zei, maar uiteindelijk toch toestond omdat die jongen bleef zeuren. Ze voelt zich achteraf vies enz, maar wilt geen aangifte doen omdat ze dit gewoon wil vergeten. Mijn vraag is: is dit wel een goed idee om het gewoon te vergeten?

21 jaar
3 jaren geleden

9 Reacties

  • Was ze al zoals jij 21? En ze liet haar doen dan nog, kon ze echt niet weggaan? Schreeuwen en alles doen om hem tegen te houden, en weg te gaan?

    14 jaar
    3 jaren geleden
  • Nee is nee.

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik denk ook niet dat je van verkrachting kunt spreken. Zij heeft zich laten ompraten en laten pushen en achteraf heeft ze er spijt van.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Als zij verkracht werd door hem, dan moet ze aangifte doen.Dit is haar recht en heel belangrijk.

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik denk dat je je vriendin het beste in haar wensen kunt respecteren. Het kan best zijn dat ze er later alsnog over wil praten, maar dat het haar op dit moment gewoon even te veel is. Dit soort gebeurtenissen kunnen heel traumatisch zijn en dan kan het even duren voordat je hersenen verwerkt hebben wat er nou eigenlijk gebeurd is.

    Wat je wel kunt doen, is aanbieden om er voor haar te zijn als ze ooit wel hulp zou willen, al is het maar een luisterend oor. Laat het initiatief dan bij haar of/wanneer ze iets met dat aanbod wil doen.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Nee ik denk het niet als ik jouw verhaal hoor dan denk ik dat zij uiteindelijk toch permissie heeft gegeven en heeft ze daar nu later spijt van.

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Dit is een beetje een moeilijk geval. In eerste instantie heeft zij nee gezegd maar uiteindelijk wel ingestemd om seks te hebben met die gast. Naderhand heeft ze daar spijt van. Helemaal eerlijk is het niet om die jongen aan te geven voor verkrachting. Ik denk dat zij dat eigenlijk ook wel snapt.

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • nee, dat is eigenlijk geen goed idee. Je kan dat niet zomaar laten gebeuren. Aan de andere kant is dat niet zo vreemd van je vriendin, wanneer vrouwen met dit soort zaken te maken krijgen is dit een heel zwaar process. Veel vrouwen willen geen aangifte doen omdat ze bang zijn dat ze niet geloofd worden, er heerst nog veel taboe rond. Daarbij zal wanneer ze aangifte doet er veel emoties terugkomen bij je vriendin. emoties die ze zoals je zelf zei liever vergeet.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Als dit haar keuze is dan is dat zo maar als ze toch aangifte wil doen moet ze dat gewoon doen, het is niet oke dat die vriend haar heeft verkracht.

    13 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten