Skip to content
14 reacties
5688 weergaves

Hij doet het gewoon

Hoi. Ik heb sinds de zomer een bijbaantje in een eetcafé. Wij moeten ons daar omkleden. We zijn nu met 2 jongens en 4 meiden, en in de keuken werken 2 koks. Die hebben hun eigen ruimte, de meiden ook maar de jongens moeten zich in zijn kantoor omkleden. Hij kijkt altijd als we ons omkleden en als iemand in de weg staat en hij moet er toevallig langs dan raakt hij je kontje aan om je even opzij te laten gaan. Dat noemt hij het voordeel van baas zijn en strakke kontjes vragen erom om aangeraakt te worden, vindt hij. Ik heb al gesolliciteerd bij een ander restaurant maar dan moet ik 16 zijn om daar te mogen werken. En hij, waar ik nu werk, zegt dat ik een jaarcontract heb en het jaar vol moet maken. Hij heeft kosten voor mij moeten maken, dat moet ik eerst voor hem terugverdienen. Ik ben niet heel breed en hij zei dat hij voor mij de XS shirts en overhemden speciaal heeft moeten laten maken. Ze liggen gewoon op de plank in het magazijn. Het is daar altijd druk, hij rijdt zelf in een dure auto, maar als zijn bediending te duur wordt of opslag vraagt wordt je er uitgegooid. Als ik dit van te voren had geweten had ik het ook niet gedaan. Toen ik begon was ik net 15 en een half jaar en dan wordt je helaas nog niet overal aangenomen. Hij mag toch niet ongevraagd aan me zitten? En als hij naar me kijkt bij het omkleden, dan heeft ie altijd een glimlach om zijn mond. Ik probeer het altijd zo snel mogelijk te doen.

15 jaar
3 jaren geleden

14 Reacties

  • Gefeliciteerd TS om je niet te laten intimideren. Jij lijkt me iemand die ook later overal zijn mannetje zal staan. Veel plezier in je nieuwe baantje.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Top TS! Zo'n eikel verdient het niet om voor hem te werken. Veel plezier in je nieuwe baantje, groetjes

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Hoi. Ik ben TS. Ik heb het zaterdag aan mijn ouders verteld. Ze zeiden gelijk dat ik daar niet meer heen mocht. Die vent was kwaad en hij vloekte me uit door de telefoon, toen pakte mijn vader de telefoon en drukte die vent m uit. Zaterdagmiddag ging even met mijn moeder naar een groentewinkel. Daar vroegen ze iemand voor hand en spandiensten. Kan zaterdag al beginnen. Thanks voor alles!!!

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Nou vind ik een tikje tegen de kont wel kunnen wanneer je met meerdere collega's achter de bar staat. Ook een collega bij de heupen aan de kant zetten is eigenlijk heel gebruikelijk. Wanneer het razend druk is plus dan nog de obers die voortdurend intikken op de kassa's kan je toch geen duizend keer vragen of je even voorbij mag? Maar wat TS overkomt - je moeten omkleden in het bureau van de baas terwijl die toekijkt - dat kan dus ECHT niet. Vooral niet op die jonge leeftijd. Die baas heeft duidelijk pedo trekjes.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik heb ook bij zo'n vies zwijn gewerkt. Die zegt gewoon tegen de meiden die bij hem werken dat je meer kunt verdienen als zo nu en dan eens iets van je zelf laat zien. Meer verdienen voor meer persoonlijke diensten waren ook mogelijk. Ben er 2 maanden geweest. Heb nu een lesbienne als chef.... Een stuk relaxter

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Heel wat horecabazen gedragen zich als hufters tegenover hun personeel. Dan is zelf vertrekken de enige optie. Liever op een beleefde manier en zonder ruzie laat staan aangifte doen. Als personeelslid trek je altijd aan het kortste eind. Komt nog bij dat die kerels mekaar kennen en jou uit wraak zullen zwart maken. En dan kom je in de hele branche nergens meer aan de bak.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Bewijs J19, alles draait altijd om bewijs! Als deze jongens en meiden aangifte doen dan moeten ze bewijs leveren welke volledig is dichtgespijkerd. Als er maar 1 kiertje is waar een beetje advocaat zijn nagel tussen kan krijgen dan is het hun woord tegen dat van die zakkenwasser en dan is het maar net wie de langste adem heeft. Dit is gewoon machtsmisbruik en komt helaas veel meer voor. Ik heb een keer in een cafetaria gegeten. Een jong meisje werkte daar pas. Ze moest een bestelling naar een tafeltje brengen maar wist de tafelnummers nog niet uit haar hoofd. Ze keek een collega aan en vroeg, tafeltje in de hoek? De eigenaar hoorde dat zegende dat meisje uit waar klanten bij waren. Ze bastte in tranen uit.....

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Als er meer personeel dat ook zo ervaart
    waarom geven jullie hem dan niet aan bij de politie
    Want zo laat jij je leven vergallen door zo iemand

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik ben TS. Als we ons omkleden dan kijkt ie met een vuile grijns net zolang dat je bent aangekleed. Als er iemand achter de bar bezig is en hij moet er langs dan geeft hij een tik tegen je kontje of pakt je bij de heupen en zet je aan de kant. Dat doet ie bij iedereen. Een meid van 18 zei er iets van. Toen pakte hij haar echt bij de billen. Daarna heeft ze gezegd dat ze dit niet accepteert. Toen ging hij haar vernederen en een week later was er een nieuwe. Tegen klanten is hij altijd heel vrolijk en heeft alle tijd voor een praatje. Als wij iets vragen heeft ie geen tijd. Als ie iets van ons moet, moet het gelijk gebeuren.

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Wat een vervelende vieze man is die baas. Zijn gedrag is genoeg om per direct op te stappen. ‘Wegens ongewenste omgangsvormen,’ zou ik als reden opgeven.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Leg het vast, laat aan je ouders zien en doe aangifte. deze gast moeten ze in elkaar pompen. Laat het hier niet bij zitten.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste TS, je mag wel een jaarcontract hebben, maar deze is tussentijds altijd opzegbaar. Verder dient je baas met zijn fikken van je af te blijven. Moet je blijven dan altijd met zijn tweeën omkleden en vastleggen als hij weer iets doet. Noteer datum, tijd, wat hij gedaan of gezegd heeft en wie er allemaal bij waren.

    Wat de kleding betreft, onzin, dit is gewoon bedrijfsvoering en dat is zijn risico. Maar bovenal, wil je weg dan kun jij per direct opstappen, het is aan jou de keuze!

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Die aanrakingen gebeuren die regelmatig? Sta jij daar dan in je boxer voor hem? Ben je alleen of samen met die andere jongen? Die glimlach van hem is dat een gewone vriendelijke glimlach of veeleer een geile grijns? Weten je ouders dit? Paar vraagjes want dit klinkt verontrustend.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Weg daar niks blijven wat een vieze nare vent dat is manipulatie en alles wat hij praat is niet rechtsgeldig op je 15, stoppen echt die man heeft nul om grenzen met zijn absurde gedrag

    19 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten