Skip to content
11 reacties
3988 weergaves

Ben denk aangerand door docent

Ik kreeg een nieuwe docent voor Nederlands en het was dus een oude gast en ik ben er bang voor wegens meerdere keren aanranding toen moest ik dus een keer blijven omdat k lastig deed volgens hem toen iedereen weg was en ik bleef zitten kwam achter me staan en legde z'n handen in me nek en ging nog wat lager en toen zei die dat hij maatregelen enzo ging nemen en nog wat andere dingen die ik niet kon verstaan en z'n handen waren net boven m'n borsten en toen zei die voor mijn gevoel echt een uur dat ik mocht gaan toen stond ik recht voor m en hij had echt zo'n vieze blik en ik weet dus niet of dit aanranding is en als het zo is dan durf ik het niet te melden want k durf dat gewoon niet en k zit op een christelijke school dan denk ik gw da t z'n baan zal kosten en da verdient hij ook weer niet dus heeft iemand miss tips want tot nu toe skip ik die les gw omda ik ech bang ben help me pls

13 jaar
2 jaren geleden

11 Reacties

  • Ja, dat van die machtspositie is een goed en verzwarend argument.

    Een leraar, coach, directeur, diensthoofd, of zo, die in zo'n machtspositie zit, heeft de verantwoordelijkheid om net dubbel zo goed op te letten met wat hij doet of zegt.

    Heel anders dan bij gelijken die geen bevel voeren over jou, zoals medeleerlingen, of andere teamleden van een club.

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Wanneer iemand zonder toestemming aan je zit, en ook nog in een machtspositie zit, dan is dit zeker aanranding! Ik ben zelf op m’n 13e misbruikt geweest door mijn mentor. Probeer het te melden bij de vertrouwenspersoon. Ik snap dat het heel moeilijk en eng kan zijn, en als je t niet zou durven dan kan je altijd een vriend/vriendin bij meenemen Komt goed meisje!

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Wanneer iemand zonder toestemming en bewust jouw borsten, geslacht of binnendijen aanraakt, is dat beslist aanranding.

    Wanneer hij andere lichaamsdelen aanraakt, is dat normaal geen aanranding, maar grensoverschrijdend gedrag. Ook strafbaar, maar een gradatie minder erg.

    Behalve dan bij korte aanrakingen aan bijvoorbeeld armen of schouders om iemand te sturen: bijvoorbeeld een leraar die een rij kinderen begeleidt, bijvoorbeeld om de straat over te steken, of om ze mooi op het voetpad te laten lopen. Dan moet je ze soms even bij hun schouder of bovenarm nemen en zachtjes in de juiste richting bewegen, anders gaat het niet vooruit en kan het gevaarlijk worden. Dat is dan weer wel perfect okee.

    Je bovenarm of schouder een hele tijd zitten strelen, is dan weer niet okee, dat zit dan weer ergens tussen grensoverschrijdend gedrag en aanranding in, denk ik.

    Het probleem is dat de grenzen soms vaag zijn: sommige mensen zijn heel lichamelijk opgevoed, en ze leggen spontaan hun arm om je heen zonder bijbedoelingen. Bij andere gezinnen is alle lichamelijk contact taboe en slecht.

    Dus afhankelijk van hoe lang of kort hij je aanraakte, en of het oppervlakkig was of niet, en hoe diep hij ging, zou ik het ergens tussen grensoverschrijdend gedrag en aanranding zien, denk ik? Ik zou het zeker wel melden als grensoverschrijdend gedrag, maar misschien niet meteen als aanranding? Dan gaat het alvast verder onderzocht worden, maar zonder het meteen op de spits te drijven, en kan je nog alle kanten uit?

    Ik denk ook dat je een balans moet zoeken tussen je heden en je verleden: als je vroeger ooit aangerand bent, heb je misschien makkelijker de neiging om alle lichamelijk contact als negatief te zien, omdat dat die eerdere slechte ervaring terug oprakelt?

    En ja, ik vind dat een goed idee van m19 hierboven: probeer eens een vechtsport? Bijvoorbeeld ju-jitsu is een goede sport voor meisjes: daar kan je met heel weinig kracht toch iemand in bedwang houden of uitschakelen. Dat geeft je meer zelfvertrouwen: je straalt dat ook uit, en dat alleen al maakt je minder kwetsbaar. En je leert ook onderscheid maken tussen onschuldig en kwaadaardig lichamelijk contact, het vermindert je angst en verkramping op dat vlak. Ik heb dat ook twee jaar gedaan, en het heeft mij goed geholpen.

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Wat naar om te horen dat het je vaker is overkomen en dat je bang bent voor hem, goed dat je het wil aangeven

    Therapie is soms wel nodig, ik zou ook op een vechtsport gaan om jezelf te leren verdedigend en sterker in je schoenen te staan

    Knuffel van hier

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Gewoon mee naar de directie stappen.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Als jij geen toestemming hebt gegeven mag hij je nooit aanraken. Dus daar kan en mag je gewoon melding van maken. Dus gewoon naar een vertrouwenspersoon op school gaan en hier melding van maken.

    Het is jouw woord tegen het zijne dat is misschien altijd lastig. Maar doe het gewoon zodat anderen hier ook van weten en hij dan heel goed in de gaten word gehouden, want dan kan hij dit nooit meer doen.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik heb uiteindelijk toch besloten om t te gaan melden want ik wil niet dat iemand anders hier ook last van kan krijgen en ik ben vaker aangerand en toen werd t met heelveel politie enz erbij en dat wil ik niet dus ik zeg gw dat ze niet zeggen dat ik t was want ik wil echt niet meer in therapie want ik ben er echt net weer vanaf ik ben nog wel steeds best wel bang want ja straks doet ie me wat maar bedankt voor tips t helpt me echt

    13 jaar
    2 jaren geleden
  • Verdiend hij prima zulke lage mensen horen niet on het onderwijs als hij zich niet kan beheersen helemaal tegenover kinderen

    Christelijk nog wel en dan zulke normen en waarden die man gatver de deur uit ermee

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Jij mist onderwijs uit angst besef hoe erg dat is

    Wens je dit anderen kinderen toe dat zij ook zo bang raken, nee en jezelf ook niet

    Breek de cirkel en spreek jezelf uit, laat het niet voorbij gaan of wegwuiven door volwassenen

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Je bent aangerand. En meld dit zo snel als kan aan iemand die je vertrouwd. Dat kan een vriend/vriendin, ouders, mentor of het schoolhoofd zijn. Laat deze gast niet zo rondlopen en heb zeker geen medelijden met hem. Ik had het wel geweten als ik het was geweest

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Als jij het zo omschrijft dan heb jij er een gevoel bij. Probleem wordt dit te bewijzen, hij heeft je aangeraakt zeg je, maar heeft niet aan je borsten of andere zeer privé delen gezeten. Dit wordt moeilijk. Bespreek het anders met de vertrouwenspersoon op school. Zijn er meerdere klachten over deze docent dan kan er iets bewegen. Verder voorkom om alleen met hem in een ruimte te zitten, dat mag je vragen.

    18 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten