Skip to content
6 reacties
1527 weergaves

Denken dat iedereen boos op mij is

hee ik vroeg me af of meer mensen dit hebben. Ik heb zelf met redelijk veel mensen dagelijks contact en ik heb zo nu en dan van die dagen waarop ik het idee heb dat ze allemaal boos zijn op mij en heel bot en kortaf reageren. dit kan mijn hele stemming en dag beïnvloeden en ik weet zelf meestal niet of ik wat verkeerd heb gedaan of niet. is dit iets mentaals ofzo want ik denk dan ook heel slecht over mezelf.

18 jaar
2 jaren geleden

6 Reacties

  • Mijn ervaring is dat andere mensen zich tegenover jou gedragen zoals jij je voelt. Ze zijn een spiegel van je eigen humeur, bij wijze van spreken.

    Heeft wel lang geduurd voor ik daar achter kwam, want ik had dikwijls hetzelfde als jij. Maar het viel mij op een keer heel erg op in de winkel toen ik lang moest aanschuiven aan de kassa. Die kassierster was heel vriendelijk tegen sommige mensen, en dan weer kortaf tegen anderen, zoals die vent vlak voor mij. Daarna weer vriendelijk tegen mij. Die vent voor mij grommelde toen iets van: "de service is hier slecht, iedereen is hier altijd zo onvriendelijk". En toen drong het dus tot mij door: die kassierster was als een spiegel van de mensen die passeerden. Heel bizar, je moet daar eens op letten.

    Als je je slecht voelt en kortaf bent, dan zijn de mensen tegen jou ook kortaf en bot.

    Als je vriendelijk en gelukkig bent, dan zijn de mensen ook vriendelijk tegen jou.

    Dus zelfs als je je op sommige dagen slecht voelt, doe dan extra je best om hoffelijk te zijn. Niet kleverig slijmen want dat is walgelijk, maar gewoon hoffelijk en beleefd. Bijvoorbeeld bij de bakker: "Goede middag, ik had graag ... blablabla ... Dank u, goed weekend." of iets in die stijl. Dat helpt al veel, en dan geraak je zelf ook sneller door je slechte bui heen.

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • jongen 21 dat is goed om te horen, ik probeer dat zelf ook altijd heel erg te doen. tegen de meest onaardige mensen blijf ik vaak aardig doen en soms zie je ook dat dat ze erover laat nadenken.

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik zal het even opzoeken meisje 18! ik vind dit wel heel herkenbaar klinken.

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Ach welnee TS. Mensen zijn gewoon verzuurd en verbitterd geraakt door twee corona jaren. Vriendelijkheid is uit het straatbeeld verdwenen. Ik maak ook van die dagen mee dat iedereen het blijkbaar nodig vindt om me af te snauwen en op mijn kop te zitten. Maar ik laat het niet aan mijn hart komen. Dan denk ik : vergallen jullie lekker je eigen leven maar van het mijne blijf je af. En verder altijd vriendelijk en beleefd blijven ook al meen je het op dat moment niet. Gewoon blijven volhouden met vriendelijk en opgewekt reageren doet uiteindelijk de zuurste zuurpruim bijdraaien.

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • (ander meisje van 18) Ik denk dat je best gevoelig bent en heel goed detecteert wat anderen voelen en wat ze willen. En misschien heb je ook een opvoeding gekregen waarin je aan wat kritiek bent blootgesteld waardoor je nu extra oplettend bent hoe je overkomt bij anderen. Sommige opvoeders hebben vrij eisende trekjes en dan is vaak het resultaat dat je je als kind veel te verantwoordelijk voelt voor hoe je ouders zich voelen. Dat trek je door in je contacten met anderen in je latere leven. Als je er meer over wil lezen is er wel het één en het ander te vinden op het internet, zoek even op "parentificatie".

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Denk dat het vooral vanuit jouw perspectief is plus puvertijd is lastig voor iedereen. Iets meer chill en lief zijn voor jezelf

    19 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten