Skip to content
32 reacties
3328 weergaves

Kunnen meisjes/vrouwen ook grensoverschrijdend gedrag dader zijn?

Enkele dagen geleden tijdens het uitgaan was er een meisje/vrouw van ongeveer mijn leeftijd die veel interesse in mij toonde.

Plots uit het niets stond die voor mij en pakte ze mijn hand vast. Ik weet niet precies wat ze wilde, dat ik met haar zou dansen, of dat ik met haar zou meegaan. Maar ik heb vrij snel heel vriendelijk duidelijk gemaakt geen interesse te hebben.

Allemaal nog oké he, niets fout mee, maar nadat ik duidelijk nee had gezegd bleef ze me de hele tijd lastig vallen. Ik vond dit best vervelend. Ze is wel vijf keer teruggekomen naar waar ik stond en nam dan telkens ongevraagd mijn hand vast, raakte me aan en probeerde me vrji fors mee te trekken. Soms roepte ze ook ongepaste en half onverstaanbare dingen zoals "ik heb het nodig", "vul me", ...

Ik heb telkens heel vriendelijk nee gezegd, en dan vroeg ze telkens "waarom niet?" "is er iets mist met mij ofzo"..? Heb gewoon telkens gezegd dat ik gewoon geen interesse heb, maar ondanks een heel duidelijke NEE bleef ze dus de hele tijd mij lastigvallen en terugkomen, mijn hand vastpakken, aanraken, ...
Uiteindelijk ben ik naar de jongenswc's gevlucht zodat ze mij niet meer zou kunnen zien en daarna heb ik snel de zaak verlaten (gelukkig heeft ze mij niet meer gezien/aangesproken terwijl ik naar buitenliep).


Ik wil het zeker niet overdijven ofzo, heb er geen trauma aan overgehouden ofzo, maar wilde deze ervaring toch delen. Stel je eens voor dat een jongen dit bij een meisje doet, dan lijkt mij dat dit standaard als onacceptabel wordt beschouwd? Maar wat als het, zoals hier, omgekeerd is, wat is dan de norm/acceptabel?

20 jaar
2 jaren geleden

32 Reacties

  • Sommigen denken dat meisjes en vrouwen geen grensoverschrijdend gedrag naar jongens en mannen vertonen. Waarschijnlijk is het zo dat jongens en mannen hier veel minder over zeuren, waardoor het in veel gevallen niet bekend is en daardoor minder vaak lijkt voor te komen. Als alle jongens in alle gevallen hier een probleem van zouden maken, dan kon het grensoverschrijdende gedrag van meiden in de statistieken wel eens vele malen hoger liggen.

    16 jaar
    1 jaar geleden
  • @j22 wat een verhaal! ik weet niet of ik het kan geloven, maar als het waar is is dat natuurlijk verschrikkelijk! ik was wat dat betreft denk ik toch vrij naïef. maar dat kan je dat echt niet maken!

    13 jaar
    1 jaar geleden
  • @j22 wat een verhaal! ik weet niet of ik het kan geloven, maar als het waar is is dat natuurlijk verschrikkelijk! ik was wat dat betreft denk ik toch vrij naïef. maar dat kan je dat echt niet maken!

    13 jaar
    1 jaar geleden
  • Jongen van 20, dit is bepaald geen fantasieboek maar pure realiteit. Het is beslist niet leuk om vastgebonden te worden zodat je geen kant op kan.

    22 jaar
    1 jaar geleden
  • J22. Wat een verhaal!!! Zoals ik al schreef dacht ik dat meisjes en vrouwen niet de dader van grensoverschrijdend gedrag zouden zijn, maar hier sta ik raar van te kijken. Ik kan het bijna niet geloven. J22, wat erg voor jou dat 2 meiden jou hebben vastgebonden en daarna van alles met jou hebben gedaan. Wat lijkt mij dat vreselijk voor jou. Ik zou zelf zoiets nooit doen, omdat ik daar veel te braaf voor ben en toen dacht ik dat andere meiden en vrouwen zoiets ook niet zouden doen. Maar dan hebben J14 en J20 dus gelijk. Wat ben ik dan naïef om te denken dat meiden zoiets niet zouden doen. Ik mag mijn verontschuldigingen wel aanbieden aan de jongens, die ik met mijn opmerking gekwetst heb. J22, ik ben nog niet van de schrik bekomen van wat jij allemaal hebt verteld. Wat verschrikkelijk!!!

    15 jaar
    1 jaar geleden
  • @ j22, mooi begin voor een mooi fantasie boek!

    20 jaar
    1 jaar geleden
  • Natuurlijk gebeurt het bij beide kampen. Jongens doen niet gauw aangifte, omdat er vanuit gegaan wordt dat het door die jongen zelf komt en dus de schuld krijgt. Zelf heb ik jaren geleden mijn eerste (spuitend) orgasme gekregen doordat 2 buurmeiden mijn broek naar beneden trokken en me gingen pijpen en aftrekken tot ik spoot. Ze bonden mij vast waardoor ze hun gang konden gaan. Wat denk je dat er zou gebeuren als ik aangifte had gedaan? Twee tegen een bovendien!

    22 jaar
    1 jaar geleden
  • @ m15, als jij dit echt meent dan zou ik je adviseren maar even door te spelen met jouw barbiepoppen!

    20 jaar
    1 jaar geleden
  • M15 wat een ontzettende onzin

    14 jaar
    1 jaar geleden
  • Nee, dat doen vrouwen en meisjes niet.

    15 jaar
    1 jaar geleden
  • Zeker kan dat. Komt alleen minder voor, want mannen hebben er ook eerder minder problemen mee.

    20 jaar
    1 jaar geleden
  • @M14, als je geen seksuele bedoeling had, is het inderdaad een minder groot probleem wat mij betreft. Nog steeds zou ik het niet doen overigens. Hoe zou jij het vinden als iemand aan jouw borsten zou zitten (als je die al hebt?) in eenzelfde situatie met eenzelfde motief? Als je het dan geen probleem lijkt, snap ik goed dat jij dit ook bij die jongen deed.
    @M15, tuurlijk gun ik het jou om plezier te maken met jongens en jij hebt natuurlijk ook het recht op je eigen mening. Ik vind alleen dat jij bij jongens geen dingen niet doen waarvan je ook niet wil dat een jongen die bij jou doet. Als gij niet wilt wat u geschied, doe dat dan ook een ander niet.

    16 jaar
    1 jaar geleden
  • Ik lees dat een aantal van jullie het niet met mij eens is. Dat moet natuurlijk kunnen. Dat is wel vaker zo, ook bij allerlei andere kwesties, dat mensen het niet altijd met elkaar eens zijn. Maar ik wil van mijn leven genieten en in mijn leven speelt mijn passie voor jongens een belangrijke rol. Als ik een jongen echt heel leuk vind, dan wil ik het gewoon leuk kunnen hebben met deze jongen, ongeacht wat anderen daarvan vinden.

    15 jaar
    1 jaar geleden
  • Ik heb een poosje geleden een jongen in de ballen geknepen, maar dat heb ik gedaan omdat ik van hem wilde winnen. Hij had iets van mij afgepakt, hij wou het mij niet terug geven en hij zat mij uit te dagen. Toen ik hem in de kloten kneep, kon hij even niks meer, liet hij los en had ik gewonnen. Ik heb dit gedaan omdat ik het anders niet had kunnen winnen, denk ik. Later zei een vriendin van mij dat ik dat niet had moeten doen en dat je dit ook als een soort aanranding zou kunnen zien. Ik was dat niet met haar eens omdat ik geen seksuele bedoelingen had, ik wilde alleen wat die jongen van mij had afgepakt terug hebben.

    14 jaar
    1 jaar geleden
  • Hoi J17, J16 hier. Ik denk dat het inderdaad veel minder voorkomt dat een jongen seksueel wordt misbruikt dan een meisje. Dat zal wellicht deels te maken hebben met het feit dat jongens sterker zijn, maar ik denk ook deels doordat jongens wat vaker moeite hebben zichzelf te beheersen. Dat neemt niet weg dat meiden nooit jongens zullen misbruiken en dat is wat mijn punt is. Het zou trouwens ook best kunnen dat jongens er minder vaak voor uitkomen. Het wordt wellicht gezien als een zwakte om door een meisje misbruikt te zijn. Daarnaast denk ik ook dat er van meiden meer wordt geaccepteerd door de maatschappij (onterecht wat mij betreft), dat zien we ook in dit topic. Misschien dat om die reden er ook minder over in het nieuws komt. Het is allemaal niet zo zwart-wit. Maar wat ik vooral wil zeggen is dat meiden net zo goed hun handen thuis moeten houden als jongens en dat het bij meiden net zo erg is als wanneer jongens het doen. Ookal gebeurt het vaker dat jongens dader zijn, dat maakt het niet minder erg.

    16 jaar
    1 jaar geleden
  • M16 en J16. Ik had mij nooit gerealiseerd dat dit omgekeerd ook voor kan komen en volgens M16 best wel op grote schaal, namelijk dat vrouwen en meiden grensoverschrijdend gedrag vertonen naar jongens en mannen. Wie had dat gedacht? Ik zal eerlijk zijn, ik niet. Of ben ik te naïef in dat opzicht? Natuurlijk is dat net zo goed verkeerd dan dat dit andersom gebeurt. Of is het zo dat dit vaker voorkomt dan wij denken, maar dat jongens en mannen dit gewoon minder vaak naar buiten brengen? En als dat zo is, wat maakt dan dat zij dat minder vaak naar buiten brengen? Ik dacht altijd dat dit (bijna) niet voorkwam, ook doordat jongens meestal sterker zijn dan meiden. Ik kijk hier raar van op, J16 en M16.

    17 jaar
    1 jaar geleden
  • Echt wel dat meiden seksueel grensoverschrijdend gedrag kunnen vertonen.
    En ook dat ze mensen jongens of meisjes kunnen aanranden of verkrachten.

    Hierboven waren al een paar jongens die ongevraagd aangeraakt zijn door meiden of vrouwen.
    Ik heb op school ook wel meiden dingen zien doen die echt niet kunnen.
    Een jongen in zijn piemel of kont knijpen tegen zijn wil, is net zo strafbaar als wanneer het andersom gebeurt.
    Een jongen nafluiten of roepen omdat je hem knap vind is voor sommige net zo goed vervelend als dat het voor vrouwen en meiden is.

    Ik schreef hierboven al eerder.
    Er zou eens aangifte gedaan moeten worden door jongens en mannen die dit overkomt en die daar niet van gediend zijn.
    En dan hoop ik dat die rechtzaken in het nieuws komen.

    Vorig jaar of 2 jaar geleden was er een rechtzaak over een aangerande jongen.
    Hij was een 17 jarige pizza koerier en werd door twee vrouwen van in de 20 een huis binnen gehaald.
    Die vrouwen liepen in lingerie en filmde alles voor één of andere porno site.
    Ze trokken die jongen zijn broek uit en zaten aan hem.
    Hij heeft wel mooi de rechtzaak gewonnen en die sloerie kreeg geloof ik zelfs een celstraf.
    En ik hoop dat hij een fikse schadevergoeding heeft gekregen.

    16 jaar
    1 jaar geleden
  • M15, sorry dat ik het zeg maar dat vind ik echt onzin. Puur seksisme! Prima dat je vindt dat jongens zich niet moeten aanstellen, maar dan meiden ook niet. Het is niet alsof jongens geen gevoelens hebben en je bij hen wel gewoon alles zomaar mag doen. Als iets bij een meisje niet zou mogen, mag dat bij een jongen ook niet. Lijkt me meer dan logisch.

    16 jaar
    1 jaar geleden
  • Ik vind dat het de jongen zijn eigen schuld is. Vrouwen en meisjes doen zoiets niet (zo gauw). Ik zou (bijna) willen zeggen dat jij als jongen het er wel naar gemaakt zou hebben. Verder vind ik dat jongens niet zo moeten mekkeren van wat vrouwelijke aandacht, jullie zijn toch geen watjes? Laatst heb ik nog bij een jongen, die ik leuk vond, mijn hand op zijn bovenbeen gelegd (wij zaten toevallig naast elkaar). Hij heeft er niets van gezegd en wij hebben samen plezier gehad en gelachen. Zoals ik al zei, een leuke jongen. Dat moet toch gewoon kunnen, denk ik dan. Wel vind ik dat jongens voorzichtig met meisjes moeten doen.

    15 jaar
    1 jaar geleden
  • Ik ben het eens met TS. Als dit andersom was gebeurd, had het meisje moord en brand mogen schreeuwen en was de desbetreffende jongen hardhandig de tent uit gewerkt. Vrouwen kunnen net zo goed grensoverschrijdend gedrag vertonen of een man aanranden of verkrachten. Je hebt het goed gedaan door voet bij stuk te houden en nee te zeggen.

    22 jaar
    1 jaar geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten