Skip to content
12 reacties
9647 weergaves

aangeraakt door vriendin van me zus

De beste vriendin van mijn zus is net als mijn zus ook 17 en komt regelmatig bij ons meeeten en ook wel is slapen. Nu valt bij mij de laatste tijd op dat ze mij steeds vaker bekjjkt en met een bepaalde blik als mijn zus het niet ziet in ieder geval, misschien om dat ik nu in de puberteit begint te komen wat ze waarschijnlijk schattig vind . Ze kijkt dan ook wel vooral richting mijn kruis en toen ik pas op de bank voor de tv zat al in mijn pyjama keek ze ook steeds naar me hele lijf. Vorige weekend is ze ook blijven slapen en ik wil hier nu toch graag even kwijt wat er gebeurt is, durf er verder niet over te praten namelijk vandaar ik het hier plaats.
Toen ik al een tijdje in bed lag hoorde ik mijn kamerdeur opengaan en voetstappen komen, even later kroop dus de beste vriendin van mijn zus bij me in bed. ik was compleet beduusd en kon me niet verroeren laat staan ietszeggen en liet haar. ik deed maar of ik sliep en wist niet wat anders te doen. ze bewoog zich tegen me aan en aaide mijn buik en ging gewoon direct op zoek naar mijn piemel. ze ging met haar hand in mijn onderbroek en pakte hem vast, ik was al wel een beetje hard van de spanning denk ik . Toen heeft ze me afgetrokken waarna ik ook klaargekomen ben. Daarna ze ging weer. Dei nacht heb ik bij na geen oog meer dichtgedaan. De volgende morgen aan het ontbijt keek ze me weer aan en gaf een knipoog. ik reageerde daar niet echt op. Ze is gewoon veel te oud voor me, ik ben nog net in de puberteit en zij is al bijna vrouw van 18. leuk vind ik wel dat er iemand me aandacht geeft maar goed. ik durf hier niet met me ouders over te praten, zeker niet met me zus omdat ik ook niet wil dat huns vriendschap over gaat, ze zijn namelijk al best lang vriendinnen, vanaf de basisschool. hoe moet ik dit nu het beste aanpakken?
omdat het nog niet geplaatst is is dit nu al weer 3 weekenden terug gebeurt.

14 jaar
1 jaar geleden

12 Reacties

  • Over een paar jaar denk je hier wel anders over, gewoon doen die meid 😂

    16 jaar
    5 maanden geleden
  • Dit verhaal lijkt wel erg op het verhaal van de j14 onder kop ‘betast in slaap maar durf er niets van te zeggen’. Die jongen is er ook ‘beduusd’ van….

    20 jaar
    11 maanden geleden
  • Tja, lastig omdat ik niet weet hoe die vriendin het bedoelde.
    Maar ik denk dat je het beste eerlijk tegen haar kan zijn. Dat je te jong bent voor seks en dit nog niet wilt.

    23 jaar
    11 maanden geleden
  • M15, ik kan eerlijk gezegd erg slecht tegen jouw antwoord. Had je zo ook gereageerd als TS een meisje was en die vriendin een vriend? Ik denk het niet.
    Zij heeft zonder toestemming seksuele handelingen uitgevoerd en dat is gewoon aanranding. Hij kon het niet tegenhouden omdat hij bevroor. Datzelfde gebeurt ook als een jongen zomaar een meisje betast. Dan zeg je ook niet "je had het tegen kunnen houden". Sterk staaltje victimblaming.
    Mijn advies aan TS, overleg met je ouders. Ik zou het ook aan je zus vertellen. Ik zou het tenminste wel willen weten als een vriend(in) van mij zoiets met mijn broertje doet. Heel misschien is een aangifte ook te overwegen, maar (let op, ik ben geen advocaat) ik dat is haast niet te bewijzen dus die aangifte gaat waarschijnlijk geen zin hebben. Ik hoop dat je hier geen trauma's aan overhoudt! Sterkte verder.

    16 jaar
    1 jaar geleden
  • @Topicstarter, stel je voor jij bent 17 en je hebt een zusje van 14 jaar. Jouw beste vriend is ook 17 en blijft bij jou slapen. Stiekem gaat hij 's avonds of 's nachts naar de slaapkamer van jouw zusje en betast haar geslachtsdeel tot ze klaarkomt. Hoe zou jij dat vinden? En wat zouden jouw ouders er van vinden?

    Of je een jongen of een meisje bent maakt niet uit. Dit is precies hetzelfde. De vriendin van jouw zus mag dit niet doen en dat weet ze zelf ook dondersgoed. Ik zou dit wel aan je ouders vertellen.

    20 jaar
    1 jaar geleden
  • Beste Jongen14,

    De vriendin van jouw zus had dit nooit mogen doen. Dit is aanranding en dat is strafbaar. Het is niet jouw schuld. Jij kan er niks aan doen. Laat dat duidelijk zijn! Iedereen reageert anders in zo'n situatie. Er zijn drie reacties mogelijk.

    1. Je kiest de aanval en slaat van je af 2. Je vlucht 3. Je verstijft en kan niet praten of schreeuwen.

    Bij jou was het derde het geval. Dat is een natuurlijke reactie en daar kun je niks aan doen. Daar heb je geen controle over en daardoor kon je haar ook niet laten stoppen. Zij is buiten haar boekje gegaan door naar jouw slaapkamer te gaan en te doen wat ze heeft gedaan. Jij moet veilig kunnen zijn in jouw eigen slaapkamer en in het bijzonder in jouw eigen bed. Jouw ouders zijn verantwoordelijk om jouw een veilig thuis te bieden. Je moet met een gerust hart kunnen gaan slapen zonder dat er iemand jouw slaapkamer binnendringt en jouw aanraakt terwijl je daar niet mee hebt ingestemd. Daarom is het belangrijk dat je dit zo snel mogelijk aan jouw ouders vertelt. Als die vriendin van jouw zus over een tijdje weer zou blijven slapen, hoe is dat dan voor jou? Ga je dan met een gerust hart naar bed? Jouw ouders zouden die vriendin van jouw zus de toegang tot jullie woning moeten ontzeggen. Dan nemen ze jou in bescherming en dat is hun taak als ouder zijnde.

    Je vond het wel fijn dat iemand jou aandacht gaf, maar dit is wel een hele foute manier om aandacht te krijgen. Je zou dit soort dingen met een leeftijdsgenoot moeten doen en met wederzijdse instemming uiteraard. Je bent nog maar 14 en bent nog aan het ontdekken. Dat doe je het best met een leeftijdsgenoot en niet met iemand die 3 jaar ouder is. Als je 80 of 83 bent is maar een klein verschil, maar op jouw leeftijd is 3 jaar leeftijdsverschil heel groot omdat je net in de pubertijd bent en iemand van 17 is al veel verder in de ontwikkeling. Dus ook daarom is dit erg fout wat er is gebeurd.

    Je geeft aan dat je het niet durft te vertellen omdat je bang bent dat hun vriendschap hierdoor tot een einde komt. Maar dat is niet jouw schuld hè. Die vriendin van jouw zus heeft iets gedaan wat strafbaar is. Je moet wel voor jezelf opkomen, anders wordt er misbruik van je gemaakt. Letterlijk en figuurlijk. Daarnaast kan zij dit nu een volgende keer weer doen als dit zonder gevolgen blijft voor haar. Ik denk dat het beter is dat die vriendin van jouw zus niet meer bij jullie thuis over de vloer komt. Dan hoef je je daar niet meer ongerust over te maken. Jouw zus kan, als ze dat zelf wil, nog gewoon vriendin met haar blijven. Maar dat is iets tussen hun tweeën.

    Mijn voorstel zou zijn: vertel het je ouders. Dan kunnen ze gepaste maatregelen nemen om jou te beschermen. Dat horen ouders te doen en dat willen ze ook heel graag omdat ze van je houden. Jij bent veel belangrijker voor jouw ouders dan die vriendin van jouw zus. Jij bent hun kind en dat is het belangrijkste wat ze hebben.

    Ik hoop dat je hier mee verder kan. Wees sterk en kom voor jezelf op!

    20 jaar
    1 jaar geleden
  • @j14. Het hoeft niet altijd een man te zijn die een minderjarige misbruikt. Dit is misbruik. Ze is een stuk ouder dan jij. Ze is er bewust op uit geweest om je te bevredigen.
    Was je zelf ook geïnteresseerd?

    17 jaar
    1 jaar geleden
  • Hoi,

    De vraag is wat ze had gedaan wanneer je gewoon had laten weten dat je wakker was.
    Dat was veel beter geweest.
    En waarom deed je of je sliep? Vond je het stiekem zelf spannend om te te kijken wat ze zou gaan doen?

    Ik vind het verschil in leeftijd wel meevallen en mischien vind ze je gewoon leuk en was dit haar manier om dat te laten zien
    En eigenlijk vertel je ook niet echt wat je van haar vind, behalve dat zelf vind dat ze te oud is.
    Of wie weet heeft ze geen ervaring en wou ze daarom het proberen bij jou.

    Ik zou met haar alleen gaan praten en vertellen dat je wakker was.
    Als je het niet ok vond dat ook vertellen, maar als je het ergens wel ok vond dan vragen waarom ze het op deze manier deed.
    Ik lees nergens dat ze je echt dwong of je in bedwang hield of dat er chantage was. Je had zelfs iedere moment het kunnen stoppen.
    Had je gewoon laten zien dat je wakker was dan hadden jullie eerst gepraat of zoiets. En was het dan niet zo ver gekomen?

    je vind het zelf ook wel leuk dat je aandacht van haar krijgt, je kan het zien als expirimenteren, maar alleen als je er zelf ok mee bent.
    Heeft ze al weer iets geprobeerd of is er al weer iets voorgevallen? Of heb je het anders opgelost?

    15 jaar
    1 jaar geleden
  • Lijkt me verstandig er toch in ieder geval met je ouders over te praten, zeker wanneer je dat niet met je zus wilt of kunt. Wat de vriendin heeft gedaan, is niet ok... helemaal niet als zij kon vermoeden dat je nog sliep. Aanranding (wat dit is) is een serieus iets...

    21 jaar
    1 jaar geleden
  • Even kleine correctie: zij hoeft geen pedofiel te zijn, er zijn zat kindermisbruikers die geen pedofiel zijn. Ten tweede is zij ook minderjarig, dus is dat opzich niet strafbaar. Het is ook geen verkrachting, wel zware aanranding en zeker strafbaar.
    Ik ben het met ze eens dat je er met iemand over moet praten. Het liefst een volwassene, maar als het niet anders kan een vriend of vriendin. Misschien een vertrouwenspersoon, mentor, docent, oom/tante, ouder, enz? Uiteindelijk zou ik het ook je zus vertellen. Grote kans dat zij het zou willen weten dat haar vriendin dit jou heeft aangedaan.
    Heel veel sterkte! En mocht je meer tips nodig hebben, stuur gerust meer vragen.
    Groet J16

    16 jaar
    1 jaar geleden
  • Wil je erover praten dan moet je iemand zoeken, zo niet dan is het voor jou zelf.

    Let wel, dit valt onder verkrachting.én pedofilie (sec bekeken). Fijn dat je haar wel leuk vindt, maar dit kan dus niet. Bespreek het eens met een vriend of vriendin die je kunt vertrouwen, maar nogmaals, wat wil je ermee? Succes

    23 jaar
    1 jaar geleden
  • Heb je een vertrouwenspersoon om het hier over te hebben want dit is gewoon aanranding

    19 jaar
    1 jaar geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten