Skip to content
10 reacties
1834 weergaves

Geen zin in seks, tegemoet komen naar vriend?

Hej     Ik heb eens een vraag. Ik heb een lager libido dan mijn vriend waardoor hij nu vaker zin heeft in seks. Ik wil bv. 's avonds gewoon genieten met hem voor tv zonder seks, of 's ochtends opstaan zonder seks... Hij zou echt elke avond/ochtend of minstens 1 keer per dag seks kunnen hebben. Wat moet ik hiermee? Wanneer ik geen zin heb in seks laat ik het liever niet toe. Is dat egoïstisch om telkens nee te zeggen tegen hem? Moet hij er maar mee leven? Of moet ik dan zorgen voor een bemiddeling en hem bv een handje helpen in hem af te trekken ofzo? Meestal als ik niet seksueel opgewonden ben en dus geen zin heb in seks, heb ik ook geen zin in elke andere seksuele activiteit dus ook hem aftrekken hoeft voor mij niet. Maar misschien is het ergens een 'plicht' om toch ergens naar hem toe te komen. Of zien jullie het eerder als je moet niet toekomen naar hem, nee is nee op elk seksueel vlak dan ook?

23 jaar
12 maanden geleden

10 Reacties

  • Natuurlijk is libido erlies een bijwerking die er toch wel inhakt, meer wellicht dan je tevoren kon bedenken. Maar je durft dit dus wel te bespreken? Ja, is best schaamtevol, snap ik. Maarre, je zei er niks over, is libido verhogende medicatie een optie, of toch niet. En verder, richt je op alle vormen van seks die zonder erectie fijn zijn, van massage tot beffen, en misschien wordt je vriendin wel geil van sm, pijn, gedwongen worden enzo. Sterkte.

    22 jaar
    12 maanden geleden
  • is met ons koppel ook zo het geval... er over praten helpt natuurlijk, wat ook helpt is haar gewoon me laten masturberen op haar ritme en zover zij er zin in heeft en houdt...
    het aftrekken onderbreken juist voor het klaarkomen verlengt het plezier ook, we vinden stilaan een evenwicht terug en ja... na wat lekker klaartrekken wordt het meer dan eens een lekkere neukbeurt....

    21 jaar
    12 maanden geleden
  • Beste m22, bedankt voor jou reactie, de medicatie dermate specifiek dat wijzigen nu niet mogelijk is. We wisten vooraf dat dit een bijwerking kon hebben, maar weten en dat het ook echt gebeurd maakt toch een verschil.

    De praktijkondersteunster psychologie is er om het hele proces te begeleiden, per slot van rekening doet het wel wat tussen je oren. Maar nogmaals dan voor je reactie.

    20 jaar
    12 maanden geleden
  • Andere medicatie, met hopelijk minder libido verlies, is dat al bekeken? Of juist libido vergrotende medicatie erbij, testosteron bv?
    Pas dan psycholoog dunkt me.

    22 jaar
    12 maanden geleden
  • Hoi TS, zit zelf in de gelijke situatie, mijn partner wil meer dan ik nu kan bieden. Door medicatie is mijn libido een stuk minder. Graag zou ik het anders willen, maar dat is nu eenmaal niet zo.

    Ondanks dat mijn partner de oorzaak en het gevolg goed weet, wordt ik op het gebied van intimiteit toch regelmatig overvraagd. Dat levert spanningen op, dat willen we niet, maar het gebeurt wel.

    Wij hebben de huisarts gecontact en zijn nu in gesprek met de praktijkondersteunster psychologie, maar ik verwacht dat we naar een psycholoog moeten om daadwerkelijk tot een oplossing te komen. Mijn advies kan alleen zijn, zoek de juiste weg en blijf vooral praten!

    20 jaar
    12 maanden geleden
  • Om te beginnen, je hebt geen enkele plicht naar elkaar toe. Geef je je daar wel aan over dan wordt het alleen maar lastiger en het lijkt me ook niet goed voor de rest van je relatie. Maar het lijkt me wel belangrijk dat jullie daar samen uit gaan komen. Een paar vragen en opmerkingen om jezelf of elkaar te stellen: heb jij altijd al minder vaak zin gehad of is het er in geslopen? Kon hij het dus al lang weten? Hoe vaak heb je wel zin en neem je dan ook initiatief? Waarom heb je minder zin? Is de seks saai geworden, dringt hij teveel aan? Zijn er andere dingen die het in de weg staan? Dus praten, elkaar vragen stellen en vooral proberen er samen uit te komen. Het zou toch zonde zijn als het hierdoor mis zou lopen.

    21 jaar
    12 maanden geleden
  • Hey,

    Mijn vriendin heeft bij mij een hoger libdo, dat was in het begin soms lastig voor haar en mij.
    Nu probeer ik het vroeg te laten weten als het, het echt niet word.
    Bijvoordbeeld na een langen werkdag, of als ik hoofdpijn heb ofzo.

    Als ze echt veel kriebels heeft.
    Dan kunnen wij het oplossen door dat ze zich zelf doet naast mij. Dan raakt ze mij ook aan.
    Of ze ligt met haar buik op mijn hand em beweegt haar clit over mijn vingers en soms doe ik haar gewoon en vingeren.

    Vaak vind ik het geil en krijg ik wel een harden. Maar als zei klaar is... is het vaak klaar (dan heb ik geen zin in mijn troep, baby doekjes bij het bed om vimgers schoon te maken)

    Misschien kun jij zo iets aan jou vriend voorstellen. Maar dan natuurlijk dat hij klaarkomt ;)

    23 jaar
    12 maanden geleden
  • Verschil verlangen, lastig. Maar, begint met bespreken ervan. Doe dat, jij bent waard, en hij ook.

    22 jaar
    12 maanden geleden
  • Hij mag niet verlangen dat je altijd neukt wanneer hij wilt, je hebt zelf ook nog 'n leven enz.
    Je kan hem idd wel tegemoet komen door te helpen (pijpen of trekken) maar dat is niet verplicht

    Als hij je toch zou verplichten zou ik een ander vriendje zoeken of bespreken dat hij met een ander mag vrijen (bv 2x per week)

    20 jaar
    12 maanden geleden
  • Paar erover op een niet bed/seks moment, over verwachtingen en jullie verschil

    19 jaar
    12 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten