Skip to content
5 reacties
2008 weergaves

Vader gaat te ver

Okay ik  ben 13 jaar en zit met een giga probleem. Zal proberen het zo goed als mogelijk te beschrijven.   Sinds vorig jaar oktober wonen papa en ik bij zijn vriendin mijn stiefmoeder en haar dochter van 17. Ik zelf heb een goede klik zowel met de dochter als haar moeder. Papa en zijn vriendin (mijn schoonmoeder) delen samen het bed, zoals normaal gebeurd als stelletje zijnde. Mijn stiefmoeder werkt als stewardess op internationale vliegtuigvluchten waardoor zij vaak van huis is en wij drieën het gezellig en leefbaar moeten houden   Nu komt het probleem mijn vader die houdt graag van een biertje drinken en kent helaas niet zijn grenzen tot waar hij drinken kan. Dit gedrag heeft het er vaak toegeleid dat hij afgesloten wordt van elektriciteit omdat hij gewoon geen geld meer op de bank rekening had staan om andere rekeningen te kunnen betalen. Nu hij deze vriendin heeft leren kennen en we bij haar inwonen, als hij weer eens bezopen thuiskomt dan gaat ie de slaapkamer van mijn stiefzus binnen en dwingt haar tot samen slapen en meer, hij brabbelt dat hij daar recht op heeft als haar moeder niet thuis is.   Ben meestal wakker als hij weer eens thuis komt en schreeuwt vaak waar mijn stiefzus is, de buren hebben al dikwijls de politie moeten bellen omdat zo te keer gaat.   Ergens wil ik graag mijn eigen vader aangeven om mijn stiefzus te beschermen van hem, maar denk dan ook dat ik zeer waarschijnlijk in een tehuis of pleeggezin terecht kom, waar ik weer bij de zoveelste familie terecht kom. Tot nu toe is mijn stiefzus twee keer benaderd geweest door mijn vader.   Weet niet meer wat ik doen moet of kan.

13 jaar
2 maanden geleden

5 Reacties

  • @Jongen 17:

    Als je mijn bericht goed zou lezen, zie je dat ik er juist op aanstuur dat hij niet uit huis geplaatst hoeft te worden, maar gewoon bij z'n stiefmoeder kan blijven wonen. Zijn vader zou dan vertrekken, hij niet.

    En ja, ik weet dat er veel mis is bij jeugdzorginstellingen en lang niet alle pleegouders zullen even geweldig zijn, maar schets je nu niet een te zwart beeld? Áls hij uit huis geplaatst moet worden, is de kans groot dat hij bij een liefdevol pleeggezin terecht komt. Door alleen maar het zwartste scenario te schetsen, geef je een te negatief beeld!

    22 jaar
    19 dagen geleden
  • Leuk dat mensen zeggen de rust en veiligheid die je verdient maar een uithuis plaatsing is echt niet prettig. Daarnaast zijn de zorg instellingen en alles die voor je moetten zorgen en je helpen vaak ook niet prettig. Helaas ken ik meerdere vrienden die door deze ellendige instanties (geholpen) zijn. Hun ervaring was dat alles maar dan ook alles moeilijk was en de gast gezinen of pleeg gezinnen mag je tot je 18 blijven en dan sta je er alleen voor. Je wordt anders behandeld als de eigen kinderen van dat gezin en krijgt een budget (veel te laag) waardoor je zakgeld amper wat is en je kleding en alles moet je zuinig op zijn want geld voor wat nieuws is er amper.

    17 jaar
    20 dagen geleden
  • Heftig verhaal man! Lief dat je voor je stiefzus wil opkomen.

    Goed dat je aan de bel trekt en van plan bent je vader aan te geven! Dit is geen verraad, zoals het misschien wel voelt. Je helpt hem hier juist mee. Hierdoor kan hij de absoluut noodzakelijke hulp krijgen om van zijn alcoholverslaving af te komen. Je stiefzus en jijzelf krijgen dan de rust die jullie verdienen en waarschijnlijk ook heel hard nodig hebben!

    Laat ik meteen je grootste zorg wegnemen: als je stiefmoeder het goed vindt, zal je niet naar een pleeggezin worden gestuurd, ook niet als je vader weg is. De enige die dit kan beslissen is een rechter en deze zal altijd kijken of de huidige situatie voor jou veilig en prettig is. Is dit het geval, zal een rechter nooit opdracht geven tot plaatsing in een pleeggezin. Het feit dat je stiefmoeder vaak weg is voor haar werk, is wel een factor die het moeilijker maakt. Belangrijk is om eens goed met je stiefmoeder (en evt. stiefzus) te gaan praten: willen ze voor je blijven zorgen, ook wanneer je vader weg is?

    Dat aangeven van je vader (lees: hem hulp geven), kan inderdaad via dat Veilig Thuis. Het kan ook rechtstreeks via de politie, zeker als ze al vaker aan de deur zijn geweest. Je kan de landelijke politie bellen op 0900-8844, maar je kan ook even googelen wat het nummer van de politie in jouw woonplaats is. Bel in ieder geval geen 112. Voor deze situatie is dat niet het goede nummer, tenzij je dit nummer belt op het moment dat je vader dronken de slaapkamer van je stiefzus binnengaat. Dan zou de politie hem op heterdaad kunnen betrappen.

    Veel sterkte toegewenst de komende tijd. Stel dat aangeven van je vader (lees: hulp voor hem regelen), niet te lang uit. Is een moeilijke stap, dat begrijp ik heel goed, maar in dit geval wel echt een noodzakelijke! Verder goed serieus het gesprek aangaan met je stiefmoeder: hoe staat zij hierin. Wil ze de zorg voor jou blijven dragen, ook wanneer je vader weg is?

    22 jaar
    2 maanden geleden
  • Dag vriend, je zit in een heel nare situatie die eigenlijk wat boven jouw mogelijkheden uitgaat om daar wat aan te doen. Wat je vertelt wekt ook wel wat vragen op.

    Je woont bij je vader. Is er geen moeder waar je bij terecht zou kunnen?

    Dan het gedrag van je vader naar je stiefzus, om haar maar zo te noemen. Als ik het zo lees dan dringt je vader zich aan haar op als hij dronken is. Ik krijg de indruk dat zij dat niet zo maar accepteert en een hoop misbaar maakt waardoor de politie ingeschakeld wordt. Wat doen die dan? Wordt er geen rapport opgemaakt en komt er dan geen gevolg?

    Bij die snelweg demonstraties waarbij mensen kinderen meebrachten was er wat ophef over het inschakelen van de organisatie Veilig Thuis -> https://veiligthuis.nl/ Om te beginnen zou jij daar eens naar toe kunnen gaan en daar kunnen ze jou waarschijnlijk wel adviseren. Je kunt daar chatten met iemand over jouw situatie en ze kunnen je helpen. Daar zijn ze voor.

    Een ander ding wat ik mij afvraag is hoe die vriendin van je vader, de moeder van je stiefzus, naar de situatie kijkt. Zij moet toch weten hoe jouw vader is en vertelt je stiefzus niet wat hij doet en wat er thuis gebeurt als zij er niet is?

    Hoe het ook is, dat kan zo niet door blijven gaan. Begin met contact opnemen met dat Veilig Thuis. Ga naar die website en kijk wat ze voor je kunnen doen.

    Je bent bang dat jij daar weggehaald gaat worden en naar een tehuis of pleeggezin moet gaan. Of dat zo is kan ik niet beoordelen, er is groot gebrek aan plaatsen daar, dus zo snel zullen ze dat niet doen.
    Als je moeder er nog is en daar toe in staat is en voor je wil zorgen dan is dat een mogelijkheid. Maar misschien wil jij je stiefzus niet in de steek laten.
    Blijkbaar heb jij voor je vader gekozen en daar zal je wel een reden voor hebben gehad. Misschien dat het toch niet helemaal de beste keuze is geweest. Heb je contact met je moeder? Kan je er met haar over praten? (Ik hoop en verwacht dus dat zij er nog is).

    Je kan goed opschieten met je stiefmoeder en stiefzus en dat is fijn. Ik begrijp dat jij daarom graag bij ze wilt blijven. Jammer helaas dat jouw vader dat zo verpest. Hij zou onder behandeling moeten om van zijn drankgebruik en agressieve en ongedisciplineerde gedrag af te komen. Op dit moment kan hij toch geen gelukkig mens zijn!
    Op een dag gaat hij te ver en komt hij in de gevangenis terecht. Daar wordt niemand beter van. Misschien dat Veilig Thuis jou daar ook mee kan helpen. Geef het een kans!

    Ik wens je sterkte en ik hoop dat je gehoor kan vinden voor je problemen.

    23 jaar
    2 maanden geleden
  • Ik vraag me dan.af wat je stiefzus doet tegen het ongewenste gedrag van je vader?

    21 jaar
    2 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten