Skip to content
8 reacties
735 weergaves

wat moet ik doen?! aangerand/misbruikt

Op mijn vierde zijn mijn ouders uit elkaar gegaan, ik bleef toen bij mijn moeder wonen maar ging wel 1x in de twee weken een weekendje naar mijn vader samen met mijn drie jaar oudere broer. Mijn vader was een lieve man maar hij was ziek, hij had de zieke schizofrenie en gebruikte ook nog eens drugs en dronk veel dat maakt het er niet beter op. Ik geloof dat ik vijf of zes jaar was toen het begon dat hij me elke nacht uit bed haalde en me misbruikte, me broer lag toen al lekker te slapen en heeft nooit wat gemerkt, ik durfde het ook niet te vertellen want me vader zei altijd dat het ons gehijmpje was! Toen ik 7/8 jaar was kwam ik nog weinig bij me vader me broer had zijn vrienden en ging daar liever heen en me moeder had ook liever niet dat ik alleen naar me vader ging(daar was er erg blij om!) In die periode ging het ook alleen maar berg afwaards met hem, en toen heeft hij er ook zelf een einde aan gemaakt.. Het voelde als mijn schuld want het was mijn grootste wens! 2 jaar daarna kreeg mijn moeder ook weer contact met een oude vriend, en hij nam mij en me broer wel is mee om te gaan zwemmen vond ik erg leuk, tot op een dag dat hij me een keer alleen mee nam en me vervolgens in het zwembad aanrande! Ik ben toen nooit meer met hem gaan zwemmen! Een jaar daarna werdt ik ook door de vriend(inmiddels haar man) van me moeder betast! Ik vond hem eerst heel aardig en hij voelde als een 2e vader. Maar na die gebeurtenissen wou ik helemaal niks meer met hem te maken hebben probeerde zo veel mogelijk uit zijn buurt te blijven, zat veel op mijn kamer (nu nog steeds) ik wist niet hoe ik hier mee om moest gaan probeerde me emoties weg te stoppen! Ik kreeg 2 jaar daarna last van hieperventielatie aanvallen en een jaar daarna bleven de herinneringen aan vroeger me maar achtervolgen! Ik kon niet slapen, had veel slapeloze nachten! Ik had er nog nooit met iemand over gepraat, en dus leek het me goed om met een psycholoog te gaan praten, maar me moeder wou weten waarom en heb toen alles verteld! we zijn toen samen in therapie gegaan. In middels zit ik nu bij iemand anders in therapie en ga ik elke sessie alleen. Ik heb haar (mijn psycholoog) alleen verteld over mijn vader en van die vriend en de man van me moeder weet ze niks, ik durf het ook niet ben bang dat ze er een jeugdzorg bij gaat halen.. Maar aan de ene kant denk ik ook wel van misschien zou dat wel goed zijn want mijn moeder heeft voor haar zelf gekozen om met hem door te gaan en nu wil ik voor me zelf kiezen en uit huis, want voor me gevoel kan ik door hem niet verder met mijn leven. Ik wil gelukkig zijn me zelf zijn en dat ben ik nu niet! Als het kon was ik nu allang op kamers gegaan maar ten eerste ben ik daar te jong voor en heb ik er geen geld voor.. Dus zat ik aan een pleeg gezin te denken maar ik weet helemaal niet eens of ik daar wel voor in aanmerking kom?! Weet iemand waar ik dan het beste naar toe kan gaan? Of wat ik kan doen?  

16 jaar
12 jaren geleden

8 Reacties

  • Wat een verhaal. Erg goed dat je dit naar buiten brengt. Zoiets moet je niet binnenhouden. Maar dat heb je al gemerkt met de hyperventilatie. Je hebt je moeder alles vertelt, zeg je. En ze heeft voor zichzelf en die nieuwe vriend gekozen. Als ik jou was zou ik alles aan die psycholoog vertellen. Dan maar jeugdzorg. Misschien krijg je daar meer steun van. Al vraag ik mij af of ze jeugdzorg zal inschakelen zonder het er met jou over te hebben. Ik weet het niet zeker, maar heeft zij niet ook zoiets als 'clienten-vertrouwen', waarbij ze niet met anderen over jou situatie mag praten zonder jouw toestemming? Wat betreft een pleeggezin, weet ik het niet zeker. Je bent nog geen achttien, dus het zou zomaar kunnen dat ze je naar een pleeggezin sturen. Maar wat je ook kan doen is anoniem de kindertelefoon bellen. (08000432) De mensen daar zijn getraind om te helpen en weten veel meer van deze instanties en hoe dit allemaal geregeld is.

    21 jaar
    9 jaren geleden
  • zeg het tegen je moeder

    12 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik ben aangerand door een jongetje van 12, door een vriendje die 19 was en door mijn stiefopa toen ik 15 was. Toen mijn stiefopa mij voor de eerste keer aanrande, keek mijn vader mee met een vieze glimlach. Mijn moeder heeft mij ook aangerand op mijn 14e.

    14 jaar
    10 jaren geleden
  • keei erg

    Wat een verhaal;; amai zo erg vertel het liever tgn je psygoloog dat is het beste xx veel succes  

    12 jaar
    12 jaren geleden
  • SPREEK LUID EN DUIDELIJK!

    Vertellen! Aan iedereen aan wie je het maar wilt vertellen! Jouw valt helemaal niets, maar dan ook niets te verwijten. Niet alleen aan je psycholoog, maar ook aan goede vrienden en familie. Het lucht op en ontneemt hem de kans zoiets nogmaals te doen doen! Zet hem op!!!!!!

    22 jaar
    12 jaren geleden
  • ..

     Ik heb ten eerste heel erg veel respect voor je.. Ik heb zelf ook in deze situatie gezeten lieverd.. en ik weet hoe het voelt. Ik ben ook aangerand door een jongen uit me klas en het is echt vreselijk..   Ik heb het heel lang verzwegen voor iedereen, maar op en gegeven moment dan houd het op.   Ik raad je aan om het tegen je Pysgoloog te vertellen.    Dat is het beste, Heel veel sterkte en succes ! x

    14 jaar
    12 jaren geleden
  • ...

    heey meid! wat een verhaal joh! maar je kunt het echt beter tegen je psygoloog vertellen hoor! je denkt misschien lekker makkelijk praten maar ik heb er helaas ook ervaring mee. het duurde heel lang voor dat ik eindelijk alles verteld heb(2jaar). maar dan kun je pas echt geholpen worden, en beginnen aan een leuk leven! succes meid en hou vol he!! liefs    

    18 jaar
    12 jaren geleden
  • dit

    wat een verhaal! ik zou ff niet zo goed weten wat ik hier mee moet, maar je vroeg om hulp, dus.. ik zou het toch diepsycholoog vertellen en ook tegen je moeder. ik weet het is moeilijk, maar dan ben je misschien wel van die griezel af. als mijn dochter aangerand zou worden door mijn man, zou ik hem regelrecht het huis uit schoppen, hoe durft hij!!! nou veel succes meid en als je het echt niet ziet zitten is een pleeggezin toch wel een goed idee, denk ik. xxx s

    14 jaar
    12 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten