Skip to content
2 reacties
571 weergaves

Ik snap het niet

Ik was 14 jaar en had alleen nog maar ooit gezoend met iemand toen ik met dauwtrappen (vuurtje bouwen bij zee 's nachts) compleet bezopen werd. Er kwam een jongen van 23 ofzo toen achter me zitten om me warm te houden. Ik had eerst helemaal niet door wat er gebeurde, hij was me aan het betasten. Weetje ik was heel bijdehand op die leeftijd en ergens vond ik t wel spannend. Voor zover ik nog uberhaupt kon nadenken met voor t eerst zo veel drank op. Zelfs over dit moment weet ik nog maar flarden, eigenlijk wat ik nu schrijf. En ineens stond hij op en trok me overeind. Ik dacht ineens shit, wat gaan we nu doen. En voor ik t wist had ie me al een heel eind weggetrokken van de groep. Ik raakte in paniek, maar mn hand loskrijgen lukte niet. En toen ik omkeek hoe ver we al wegwaren wist ik ook dat schreeuwen geen nut meer had. Hij heeft me verplicht hem te pijpen, niet zo moeilijk al je veel sterker bent. Ik ben op een haar ontsnapt aan verkracht worden, letterlijk waren onze beiden broeken net uit en zijn lul 10 cm voor mijn .. jeweetwel. En toen kwam mijn beste vriendin aanrennen. Weet je ik ben zo boos. Eerst dacht ik nog ik heb hem zelf geprovoceerd ofzo. Maar nu weet ik beter. Eerst kon ik niet eens herinneren wat er echt was gebeurd. Hoe had ie me overmeesterd, ik was toch harstikke sportief vroeger, had ik niet meer kunnen doen? Maar ik las net een stukje op t internet. Dat vrouwen als zoiets gebeurd verstijven van angst en in hun hoofd zichzelf zo blokkeren dat ze t niet meer echt meemaken, waardoor je dus ook passiever reageerd dan dat je achteraf normaal had gevonden. Dat verklaarde voor mij wel veel.. waarom ik de helft niet meer wist van wat er gebeurd was, en altijd dacht dat ik het wel had kunnen ontwijken op een of andere manier. Maar t meest boos ben ik nog op m'n eigen reactie. Ik heb het gewoon compleet weggedrukt, alsof t niet was gebeurd. En ik heb niet het gevoel alsof ik het recht heb om me er kut over te voelen, omdat ik tussen m'n 15e en 20e echt met best veel jongens (25 ofzo) naar bed ben geweest. Alsof er niks aan de hand was. M'n psycholoog zegt dat dat niet zo'n gekke reactie is omdat ik nu graag zelf de controle wil hebben, en door zo te doen alsof er niks aan de hand is en zelf daarbovenop zelf aan te sturen op veel seks, heb ik die controle. Ik vind t maar een psycho bulshit verhaal. Ik snap gewoon niet hoe ik dit heb kunnen doen. Ik weet gewoon niet meer hoe ik nu moet omgaan met seks. Gelukkig heb ik geen vriend. Maar ken al wel 3 jaar een jongen waarmee ik ook seks heb, die best wel eens de ideale man zou kunnen zijn. Maar ik weet gewoon niet meer hoe ik mezelf terug vind. Regelmatig heb ik en had ik tijdens seks een gevoel van ik wil eigenlijk stoppen nu, maar ik verstijf dan gewoon weer en laat het over me heen komen, want ik vind seks normaal toch ook fijn? ik doe t af als moeilijk doen. t klinkt behoorlijk twisted als ik t zo opschrijf, maar zo voelt t ook. 

23 jaar
12 jaren geleden

2 Reacties

  • Begrip!

    Ik ben ooit verkracht, daar waren meerdere mannen bij betrokken en ik herken veel in je verhaal. 2 a 3 jaar lang heb ik mezelf daar de schuld van gegeven en tegen het advies van mijn psycholoog in ben ik mezelf blijven blamen voor hetgeen wat er gebeurd is. Ja ik was gedrogeerd en ik heb proberen te vechten maar omdat ik op dat moment sexueel actief was en ook wel eens 'gekke' dingen deed vond ik dat ik me niet zo aan moest stellen. De mensen om mij heen hebben dit gevoel versterkt. Ik ben een mooie meid en flirt graag met mannen, ook heb ik een aantal relaties maar ook veel scharrels gehad. Maakt dat, dat ik de schuld draag van een verkrachting ? Een situatie waarin ik niet in staat was om te handelen naar mijn gevoel doordat ik onder invloed was?   Nooit!!! Heel veel therapie, ontzettend veel zwarte dagen en zelfs een zelfmoordpoging later weet ik dit. Het is NIET jouw schuld!! 
    En wat je in je leven doet qua mannen mag je lekker zelf weten.. als JIJ je er maar goed bij voelt. Als dat het geval is kan NIEMAND daarover oordelen, want wie zijn zij !? Als jij in je hart weet en voelt dat het niet ok is wat er daar die dag gebeurde dan is DAT de waarheid.
    Neem therapie, desnoods een andere psycholoog. Ik raad EMDR aan en op een dag is het niet meer zo pijnlijk, zo vernederend en zo verschrikkelijk... Beloofd! Sterkte ermee!!

    23 jaar
    12 jaren geleden
  • Volgens mij..

     Volgens mij gebeurt het heel vaak dat meisjes promiscueus worden na een verkrachting of aanranding omdat hun idee van seks helemaal verpest is. Je associeert het nu met andere dingen. Het is ontzettend logisch dat je nu niet meer weet wat je met seks aan moet, misschien is het beter om eens helemaal te stoppen met seks, om eerst je seksualiteit opnieuw te ontdekken.   Andere tip, luister naar je psycholoog of wissel eens van psycholoog. Zij hebben hiervoor geleerd en weten vaak echt wel wat goed voor je is.    Heel veel sterke ermee. 

    20 jaar
    12 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten