Skip to content
8 reacties
107 weergaves

Opa dood gevonden..

Toen ik klein was (5) belden we mn opa op, hij nam niet op. Dus we gingen langs zn huis, het was leeg.. Me moeder had de sleutel en we gingen naar binnen. Mn moeder keek boven en ik in de tuin, waar hij heel vaak zat. Ik keek naar buiten en zag hem liggen.. Half op de grond en half op een bankje liggend.. Ik zei, 'mam, opa ligt hier!' En mn moeder stormde de trap af en rende naar me toe. Ik zie nog die beelden voor me... Ze bleef maar huilen en ze belde me tante op, mn tante kwam zo snel mogelijk.. Dit trauma speelt zich af in mn hoofd de hele dag door word ik geconfronteerd met de beelden.. Heeft iemand tips ofzo hoe ik het beter kan verwerken?..

13 jaar
10 jaren geleden

8 Reacties

  • Dat is wel een enge belevenis .. Je kunt met een Psycholoog gaan praten, heb ik ook gedaan.. Sterkte x

    14 jaar
    10 jaren geleden
  • je moet naar een psycholoog gaan dat helpt echt!

    11 jaar
    10 jaren geleden
  • probeer te geloven in jezelf en denk alleen maar aan leuke dingen. ga eens weg met je vrienden ofzo... zolang je het maar vergeet en blijf sterk x

    13 jaar
    10 jaren geleden
  • Ik heb het ook meegemaakt twee maanden geleden was mijn vader naar Brazilië geweest en toen hij thuis was werd hij voor de deur neergestoken ik wilde de deur open doen en stond oog in oog met en moordenaar

    HeeeeLlllllllpppppppp

    10 jaar
    10 jaren geleden
  • Awh dankje! Ik zal er zeker over nadenken en kijken of er psychologen in de buurt zijn ;)

    13 jaar
    10 jaren geleden
  • Heeii Meid. Ik heb hetzelfde. Je moet miss naar de psycholoog gaan. Ik ga er ook naar toe en ken veel mensen die er zijn geweest. Ze helpen je echt heel goed!! xxx

    14 jaar
    10 jaren geleden
  • Dankje!

    13 jaar
    10 jaren geleden
  • Ik snap dat dit super rot voor je is en dat je hier vaak aan denkt. Als er zo'n beeld in je hoofd omhoogkomt, probeer dan aan de leuke dingen te denken die je allemaal met je opa deed. Ik weet zeker dat je opa nog steeds over je waakt en het niet leuk vindt dat je nog steeds bang bent vanwege zijn dood. Je kan ook een keer naar zijn graf gaan. Zo kan je voor jezelf afsluiten dat hij helaas echt overleden is. En als de beelden in je hoofd oppoppen, gewoon denken aan alle liefde die hij je heeft gegeven.

    Succes en ik hoop dat het lukt!
    Jongerenadviseur KN

    16 jaar
    10 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten