Skip to content
16 reacties
1556 weergaves

Ik wil weg van huis maar kan nergens heen

Ik mag thuis bijna niks meer omdat mijn ouders denken dat gamen mijn cijfers heel erg beïnvloedt, maar daar ligt het niet aan, want ik begrijp gewoon niet alles wat ik leer of op een proefwerk krijg. Mijn ouders geloven er heilig in dat ik hoogbegaafd ben (ik doe trouwens tweetalig gymnasium) maar dat ben ik niet, ik scoorde op de basisschool gewoon hoger dan gemiddeld en mijn denkwijze is wat verder 'vooruit' dan mijn leeftijdsgenoten. Maar ik voel me dus niet prettig thuis, want ik moet om 19:30 mijn mobiel inleveren en mag maar 1 uurtje per week gamen (alleen zaterdagavond, en dan zijn we meestal niet eens thuis). Ik word niet echt geaccepteerd voor mijn gevoel waardoor ik me thuis niet prettig meer voel en ben al heel lang van plan om het huis uit te gaan voor een weekendje, maar ik ken mijn ouders lang genoeg om te weten dat ze me niet zomaar laten logeren bij een vriendin, en ook niet bij familie (familie is eigenlijk ook het probleem, want iedereen in de familie denkt hetzelfde en ik ben de enige die daarvan afwijkt. De kindertelefoon oid kan ik niet bellen want er is altijd wel iemand thuis, en als dat niet het geval is ben ik te verdrietig om te praten. Weten jullie iets wat ik misschien kan doen?

13 jaar
9 jaren geleden

16 Reacties

  • Heb je een oom of tante die kinderen hebben en die niet zo beperken.. Want ik zou er echt niet mee kunnen leven als ik je nu zo hoor... Dus praat met je tante/oom.. Als je die hebt anders moet je de kindertelefoon bellen die zeggen wel wat je het best kunt doen... Veel succes!

    13 jaar
    7 jaren geleden
  • PRAAT

    13 jaar
    7 jaren geleden
  • Hi! Weglopen van huis is niet de goede oplossing. Praat er met iemand over die je vertrouwt (familielid, goede vriend/vriendin, gewoon iemand die je vertrouwd). Havo dat is super! Goede cijfers? Top! Veras je ouders anders is een keertje met ontbijt op bed en een dikke knuffel erbij! Ga een dagje shoppen met je moeder. Veras je vader met een dagje karten ofz! Zet hem op! Groetjes en sterkte van E

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • ik wil ook weg van huis. ik doe havo en haal goeie cijfers, doe keihard mijn best daarvoor. Maar ik mag helemaal niks alleen doen, mag niet alleen naar buiten. ik heb geen goeie vriendinnen. heb ik nooit gehad. toen ik op de basisschool zat had ik goeie vriendinnen, maar later lieten ze me allemaal in de steek. ik voelde me echt gebruikt. en nu op de middelbare school heb ik niet echt vriendinnen. dats echt niet leuk, ik kan met niemand praten en heb ook al geen vrijheid. ik zit er dus ook al een tijdje aan te denken om weg te lopen van huis. niet voor eeuwig maar gewoon voor even.

    13 jaar
    8 jaren geleden
  • precies hetzelfde

    13 jaar
    8 jaren geleden
  • Maar mijn vriendin is pas verhuist naar denemarken en ik Nergens anders heen

    10 jaar
    8 jaren geleden
  • Dan kun je het beste naar een goede vriend/in Gaan

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Kom naar mij

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik wil weglopen van huis ik trek het niet meer ik heb het al 3 keer probeert maar toen vond mijn vader en moeder me. Ik heb ook nare gevoelens zoals zelfmoord en weglopen. Ik heb bijna elke dag ruzie met mijn moeder vader en mijn broer van 12. Weten jullie wat ik kan doen en waar ik heen kan als ik ga weglopen alvast bedankt

    10 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik geef de mensen die tips gaven gelijk. Er over praten is het enige dat je kunt doen

    20 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik heb dat ook. Ik wil ook weg van huis. Mijn ouders, en dan vooral mijn moeder, liegen tegen mij en verbieden mij alles te doen wat ik leuk vind. Ik voel me echt niet prettig en sinds ik door mijn broer bedreigd en gewurgd werd, blijf ik zo veel mogelijk bij hen vandaan. Het liefst wil ik op mezelf wonen, maar ik heb er geen geld voor. Daarnaast weet ik niet waar ik terecht kan. Vrienden/vriendinnen wonen te ver weg van degene die ik nog heb. Heb ooit de kindertelefoon gebeld toen ik alleen thuis was, maar door mijn verdriet konden ze me niet verstaan.   Iemand een idee wat ik moet doen? Praten met mijn ouders heeft geen zin. Ze geven alleen zichzelf gelijk en het is dan drie tegen één, waardoor ze dan weer zo bezig zijn dat ik niet meer beneden wil zitten met hun en 's avonds zo lang mogelijk boven blijf en alleen naar beneden kom om wat te drinken. Daarbij laten ze mij nooit uitpraten.

    20 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik ken dat

    13 jaar
    9 jaren geleden
  • ik wil weg van huis omdat mijn ouders moslims zijn en super streng in mijn gedrag en kleding elke dag maken we ruzie om de kleinste dingen maar het grootste probleem is dat ik lesbisch ben en dat ik het niet durf te vertellen ook geloof ik niet echt in god. wat kan ik doen en waar kan ik heen? want mijn ouders zullen me sowieso niet accepteren

    16 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik heb dat ook, vraag of je bij een vriendin voor een tijdje mag blijven logeren en probeer een lange tijd te fixen.

    11 jaar
    9 jaren geleden
  • ik heb precies het zelfde, dat is zo giga k u t

    13 jaar
    9 jaren geleden
  • Erg vervelend om te horen! Dat moet je leven erg beïnvloeden als ik het zo hoor.
    Je zou is een goed gesprek met je ouders kunnen aangaan, ook al zeg je dat ze heel anders denken dan jijzelf, is dat in principe de eerste stap. Het fijnste is (om niet in een ruzie te belanden met je ouders) om het over de dingen te hebben waar jullie gezamenlijk over eens zijn.. en dat jij de manier daar naar toe zelf wilt aanpakken.
    Zoals: .. We willen beide (je ouders en jij) dat ik goede cijfers haal maar ik heb daarvoor meer ruimte nodig om ook de leuke dingen te kunnen doen. Het probleem ligt niet zozeer bij het gamen maar bij het leren zelf. Hoe kunnen we er voor zorgen dat we hieraan uitkomen?

    Anders kan je ook op school vertellen bij een vertrouwenspersoon/ intern begeleider, waar je mee zit thuis. Vanuit daar kan de school (of die persoon) wellicht met je ouders gaan praten. Maar voor jezelf geldt ook vooral dat je je moet mogen ontwikkelen, praat er dan ook over met je vrienden/vriendinnen zodat je je niet zo verdrietig voelt. Ook komen vrienden en vriendinnen met veel goede tips.
    Succes

    22 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten