Skip to content
2 reacties
119 weergaves

Ruzie met broer

Hoi, Mijn broer maakt mijn leven gewoon moeilijk! Ik weet dat broers en zussen altijd ruzie maken, maar is dit normaal? Mijn broer is een jaar ouder, en ook sterker. Hij denkt dat hij daarom alles kan maken. Ook is hij vaak agressief. Om even een voorbeeld te geven zal ik vertellen wat er net gebeurde. Ik was thuis en hij was buiten aan het voetballen met een vriend. Ik zat gewoon TV te kijken en opeens komt hij binnen en zegt mag ik de afstandsbediening. Ik zeg nee want ik ben iets aan het kijken. Dus hij loopt op me af en trekt op een agressieve manier de afstandsbediening uit mijn handen en zet iets anders aan. Ik word boos en zet de TV uit met het knopje op te TV. Hij loopt naar me toe pakt me arm vast, draait hem om en gooit me op de bank en zegt een paar keer 'heel stoer' ga je nou stoppe ? Dus ik zeg nee en ruim even wat spullen op en pak mijn telefoon en zeg muziek hard muziek aan en doe de TV kast dicht. Eerst deed hij toen alsof hij en zijn vriend heel veel lol hadden in de hoop dat ik weg zou gaan, maar dat deed ik niet. Iets later duwde hij me weg bij de TV en trok de TV kast heel hard open en ik kon nog maar net optijd mijn hoofd wegtrekken van die deur van de kast en toen bleef ik dus even op de grond zitten, en hij zei toen rot je nou op? En ik zei niks en bleef zitten, en toen ging hij schoppen en slaan en weer me arm omdraaien en me op de bank leggen enzo. Toen begon ik boos te schreeuwen dat hij niet zo moest doen alleen omdat hij ouder en sterker is, en toen ben ik boos naar mijn kamer gelopen waar ik nu dit bericht aan het schrijven ben. Dit soort dingen gebeuren eigenlijk altijd als mijn ouders niet thuis zijn, en ik ben er klaar mee. Ik wil mijn broer zo graag iets aan doen, maar ik weet dat hij het dan gewoon minimaal 10 keer zo hard terug doet. En mijn moeder geeft ons altijd allebei de schuld omdat ik er op in ga, maar ik kan er soms gewoon niet meer tegen. Ik wil het liefst niet meer met mijn broer alleen thuis zijn, maar mijn ouders vinden dat ik overdrijf en dat ik niet zo kinderachtig moet doen. Mijn vraag is dus, is het normaal dat broers en zussen zulke ruzies hebben? Ik hoor namelijk van vriendinnen die ook broers of zussen hebben dat mijn broer echt heel vervelend doet tegen mij, en dat hun broers/zussen nooit zo doen. Gr

13 jaar
9 jaren geleden

2 Reacties

  • vertel het aan je ouders! misschien kunnen zij helpen.

    12 jaar
    9 jaren geleden
  • Hmmm, dit is wel grensoverschrijdend ja. Het is heel normaal als je ruzie hebt met je broer of zus en soms kan dat wel eens fysiek worden, maar als dit elke dag gebeurt en als jullie elkaar gewoon als vijanden zien dan moet er wel wat gebeuren. Ga wat serieuzer met je ouders in gesprek, wees wat agressiever tegen je broer of negeer hem juist. Of praat er met iemand anders over. Doe er tenminste wat aan!
    Gr.

    14 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten