Skip to content
33 reacties
15185 weergaves

vraag voor nudisten en naturisten

Ik heb een vraag ik wil een keer naar een nudiste strand/verreneging gaan. Maar zijn hier ook kinderen van me leeftijd? Ofzijn het alleen maar ouderen?

15 jaar
9 jaren geleden

33 Reacties

  • J19 dat heb ik ook niet haha

    12 jaar
    6 jaren geleden
  • hoi J 12 je voelt je als je kleding aan hebt vaak een poos onwennig, bij mij is dat over een langere periode van een paar dagen voor ik er weer aan gewend ben en ik heb dat juist niet als ik over stap naar naakt.

    19 jaar
    6 jaren geleden
  • He j19 ik ben ook naturist en als het maar even kan ben ik ook naakt. Wij zijn dit jaar  2,5 week geweest en ik heb al die tijd helemaal niks aan gehad. Dan is het best wel raar om dan weer in de kleren te springen. 

    12 jaar
    6 jaren geleden
  • Het is maar net naar welke camping je gaat, mijn centjes waren op en mijn ouders gingen deze zomer naar Elsendorp met de caravan.
    Elsendorp is een naturistisch vakantiepark in Noord Brabant het is geen verenigings terrein waardoor er ook niet zo veel regeltjes zijn, er is een zwem meertje waar ook mensen vanuit de omgeving naakt kunnen zwemmen en zonnen als ze een dagkaartje kopen.
    Ik ga net als mijn vader en moeder gewoon naakt en er waren best wel veel jongeren tussen de 16 en 23 jaar zeker op de dag dat het de dag van Elsendorp is. een soort spelletjes of feest dag met barbecue aan het eind, op bijvoorbeeld flevo natuur ben ik nooit geweest maar van anderen begrijp ik dat je ook daar best andere jongeren van alle leeftijden kunt ontmoeten.
    Ik zelf kan me prima in mijn eentje vermaken, eerst ga ik vaak na het ontbijt een paar uur Fietsen op mijn mountainbike (gekleed hoor) en als ik terug kom kleren uit en naar de douche, dat is trouwens wel heel gemakkelijk als je je kleren niet weer hoeft aan te trekken, daarna lekker even zwemmen en of zonnen op het strandje.
    Je kunt er ook tennissen, tafeltennissen of volleyballen, een paar keer had ik al snel anderen om er aan mee te doen gevonden.
    In mijn blootje lopen vindt ik eigenlijk best wel lekker en ook erg gemakkelijk, het is heerlijk om de wind op je lijf te voelen en ook zwemmen is veel lekkerder naakt als met een zwembroek.
    En lekker op het ligbed met een goed boek op het veldje bij de caravan is ook een prima manier van vakantie vieren, als oudere jongere zul je op elke camping toch er zelf voor moeten zorgen dat je plezier hebt en contact met anderen maakt het animatie team is er meer voor de jongere kinderen.
    Ik vindt het ook helemaal niet erg om met mijn ouders mee op vakantie te gaan, ze laten me lekker vrij en ik kan gewoon mijn eigen gang gaan, mijn ouders doen dat zelf ook, ik heb mijn eigen tentje naast de caravan en naakt, wat is daar nu eigenlijk zo spannend aan ik ben het van jong af aan gewend ook thuis, alleen mijn moeder voelt zich niet zo vrij en slaat een doek om als ze van A naar B loopt, maar ook mijn zusje (17)heeft er geen enkele moeite mee en loopt lekker in haar blootje.

    19 jaar
    6 jaren geleden
  • Ja, dat heet Flevo Natuur bij Zeewolde. Bij Elsendorp in NB is er ook een wat kleinere naturistencamping met dezelfde naam als het dorp.

    22 jaar
    6 jaren geleden
  • Ts. in Flevoland zit een grote naturistencamping waar je alle leeftijden tegen komt

    12 jaar
    6 jaren geleden
  • Een goeie locatie.

    11 jaar
    6 jaren geleden
  • wat zou het mooi zijn als iedereen zo ruimdenkend was.

    23 jaar
    6 jaren geleden
  • Ja, hoor er komen op naturistenterreinen jongeren van jou leeftijd. Ik heb eerder vandaag nog een kaartspel gespeeld met een meisje van 15. De enige reden dat haar tweelingbroer er niet was, was dat hij ergens anders een afspraak had.

    Als het volgende week mooi weer is, dan heeft dit terrein vast wel kinderen. Leeftijd 2 tot 18.
    De meeste kinderen hier zijn tussen de 8 en 16.

    Kinderen blijven zeldzaam op sommige terreinen. Dus de locatie is belangrijk.

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Het ligt ook wel aan je opvoeding. Bij mij waren mijn vader en moeder heel open wat dat betreft. Als ik een stijve kreeg op de camping zei m'n vader wel eens, hé dat had ik ook op jouw leeftijd, ik wilde dat dat nog zo was! Weg probleem en schaamte voor mij en ging lekker met m'n meisie naar het zwembad en we letten er niet meer op. Als ik toch weer een stijve heb en een andere knul of meisje zeggen er wat van of gaan er naar staan kijken dan zeg ik gewoon 'mooi he' en andere (oudere) mensen interesseert het al helemaal niet. Ze weten hoe dat was toen ze zelf jong waren en kunnen er alleen een beetje jaloers om zijn?!

    21 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik geloof dat het nu gewon NFN-jongeren heet en het van 16 tot 26 jaar is, maar nog wel iets wat er op lijkt dus.

    En... het kan allemaal wel de natuur zijn, toch snap ik dat de meeste jongens er echt niet op zitten te wachten. Gewoon door het gevoel van `wat gaan anderen nu denken van mij?'

    Ik kon wel 35 keer tegen mn vriendje daar zeggen dat mij niets kon schelen of dat hij zich niet hoefde te schamen maar dan werd het dan niet beter van, ook tijdje geprobeerd helemaal niet te reageren, werkt ook niet. Nu durft hij helemaal niet meer en heb ik alleen nog app-contact af en toe. Zo jammer.

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • een teken dat de hormonen hun werk uitstekend doen, geen reden tot schaamte maar trots.

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • Ja, idd de JNFN is een optie, maar ik dacht dat die van naam veranderd waren. In Frankrijk aan zowel Atlantische kust, maar ook andere naturistencampings organiseren regelmatig disco en dergelijke voor globaal 12 -18 jarigen en dan zie je dat er toch best nog veel van deze leeftijd zijn. Ook bij het zwembad en aan het strand, ook al hebben ze regelmatig een stijve wat bij mij ook nogal eens gebeurt, maar ze lopen en spelen gewoon door. Het is gewoon de natuur en daar is niks vreemds aan en ook niet te veranderen. Schaam je niet, vindt het mooi en geniet gewoon!

    21 jaar
    6 jaren geleden
  • Wij gaan altijd naar oostenrijk en kroatie en daar is het echt super anders dan nederland. Ik had daar vorig jaar super veel duitse en nederlandse vrienden van 13 14 15. Het is de eerste dag raar gevoel en dan gaat het prima dan merk ik niet eens meer dat ik met iedereen bloot ben. Heb ook nooit dat mn pik helemaal omhoog gaat, soms dan merk ik dat ie even groeit maar dan is het ook wel weer klaar. Ik vind het nog prima. Doei

    14 jaar
    6 jaren geleden
  • Tuurlijk is dat jammer, ik had het er met mijn ouders over en naturisme is op dat moment gewoon niet in bij tieners. De laatste bij de oude groep waar ik bij hoorde zijn ermee opgehouden toen we 14 waren. De jongens probeerde het nog wel, maar hadden veel te vaak last van een stijve die zomaar op kwam zetten, die gingen vaak alleen nog zwemmen en gingen verder niet meer bloot. Meiden haakte vaak eerder af. (12 / 13 jaar)

    Hoe dat komt denk ik is dat er in een jaar zoveel gebeurd met je lijf dat het ineens wel een heel grote stap is. Wij zijn tussendoor ook steeds dagjes naar de camping gegaan, dan blijf je een beetje in training Hahaha. Sommige meiden waren in een jaar zo veranderd dat ze ineens overvallen werden door onzekerheid en afhaakte. De beste vriend die ik al jaren op de camping zag was gewoon in z`n blootje gegaan, maar het eerste beste wandelingtje naar het meer kon die `hem` al niet meer tegenhouden, hij liep de hele vakantie in een lang shirt die over z`n piemel hing en trok die nog wel uit bij het meer. Hij probeerde het in ieder geval nog, veel andere lopen ineens helemaal gekleed rond en dat gaf ook veel gezeur van oudere mensen die vonden dat de jongeren zich niet zo aan moesten stellen.

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • ergens jammer toch ?

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • Op campings kom je weinig jongeren tegen die ouder zijn dan 12 jaar. De meeste die meegaan moeten nog mee met hun ouders, maar vinden het naturist zijn niet meer leuk, maar mogen nog niet alleen mee op vakantie. Ik ben vorig jaar voor de laatste keer geweest. Ik vind naturisme nog best oke, maar er is niemand meer van de oude groep waar ik vroeg mee omging.

    In de zomer blijf ik thuis met mijn oudere zus en ga m`n vakantiewerk doen, in het weekend rijd ik met mijn zus naar de camping waar mijn ouders een huisje hebben. Mijn zusje gaat nog wel met ze mee.

    Volgens mij als je echt nog naturistisch op vakantie wil met jongeren moet je met de JNFN mee gaan.
    Er is gewoon weinig aan, er worden alleen dingen georganiseerd voor de kleintjes. Als ik dan ga zwemmen ben ik meer een soort kindermeisje voor de vriendinnetjes van m`n zusje. Tieners die niet meer bloot willen laten zich ook bijna niet zien, die zitten vaak alleen maar bij de tent of caravan op hun mobiel.

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • het is vaak een probleem dat pubers ineens bang voor bloot zijn helaas.

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • hoi, op die van ons zijn wel veel kinderen maar je moet dat wel even uit zoeken anders kom je op een opa en oma camping waar niets is te doen voor ons.

    11 jaar
    6 jaren geleden
  • Wij gaan vaak naar een naturistencamping in Z.-Frankrijk en daar zijn jongeren genoeg die ook gewoon bloot lopen. Er is niks vreemds aan want iedereen is bloot. Naar een naaktstrand gaan wij in NL ook vaak, maar daar lopen veel nudisten en dat is wel iets anders dan naturist maar evengoed heel gewoon bloot, zolang ze tenminste normaal doen. Er zijn er ook die het dreigen te verpesten door te denken dat het een seksstrand is. Dat klopt natuurlijk niet!

    21 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten