Skip to content
27 reacties
9355 weergaves

Naturisten

Hey, Ik weet niet goed waar dit onderwerp hoort maar ik zet het maar hier neer okaal past het hier ook niet echt. Maar als mijn ouders niet thuis zijn dan breng ik vaak de tijd naakt door omdat ik me dan veel vrijer voel en het gewoon erg lekker en fijn vind. En als ik aan de toekomst denk zou ik over vele jaren misschien ook wel kinderen willen. En ik wil niet vooruit lopen op de zaken maar het zet me wel aan denken. Mijn vraag is dus zijn hier mensen die zijn opgegroeid bij ouders die Naturisten zijn? En zo ja hoe deden ze dat? Hoe hadden ze dat geregeld?

17 jaar
9 jaren geleden

27 Reacties

  • Ik ben lid van naturisme-nudisme.info en heb van ze ook al veel hulp gehad.
    Ook ik ben graag naakt als ik thuis ben, en mijn ouders mijn zus en ik weten niet beter dan dat bloot zijn niks is om je voor te schamen.
    Wel baal ik als er iemand langs komt waar we ons voor moeten aankleden.
    Maar zo gauw hun weg zen dan hup kleren uit.
    Ik ben opgegroeit met het naturisme of nudisme als je het zo wil noemen, en zou neit anders willen.
    Hoop alleen dat als ik ooit vriendin krijg, dat zij ook zo wil leven.
    Mijn ouders zeggen vaak dat ze het nie t snappen dat bij hun vrienden soms de ene wel wil en de andere niet.

    Gelukkig is het bijna vakantie, en gaan we weer naar een blote billen camping in frankrijk.
    Lekker heel de dag in je blotje lopen zonder dat je iets aan moet.

    15 jaar
    7 jaren geleden
  • hallo

    ik ben 14 jaar en kom uit vlaanderen en we gaan altijd in nederland naar de camping. we zijn met zn zessen. ik,ouders en mn 3 zusjes. naturist zijn is heel fijn gevoel, niet alleen voor het bloot zijn maar gevoel dat je dat samen meemaakt. ik maak altijd veel vrienden en vriendinnen die zijn zoveel leuker dan op school. je gaat veel fijner met elkaar om vind ik.

    je hoeft niet knap te zijn of dure kleren te hebben, je bent zo gelijk met iedereen. Thuis doen we er eigenlijk niets aan, de camping is eigenlijk wanneer we ons feestje hebben. het voelt zo als een feestje omdat je dan gewoon zo jezelf kan zijn.

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Hoi!

    ik ben naturist met m`n familie. Het ging eigenlijk vanzelf omdat ik mee ging naar de camping en dan weet je niet beter, nu voel ik me ook echt zelf zo en is het belangrijk voor me om op de camping bloot te kunnen zijn. ik voel me er bijzonder door en heb ook veel vriendjes en vriendinnetjes op de camping. als je dat helemaal alleen zou zijn lijkt het me moeilijk maar omdat we op de camping samen zijn familie of met vrienden enzo gaat het veel makkelijker.

    13 jaar
    8 jaren geleden
  • nou heb k zelf de vraaghoe je het tegen je ouders zegt. ik ben zelf wel naturist maar mijn ouders niet en zou wel graag een ker naar n weekend op een camping gaan. alleen of met andere maakt niet uit, je maakt toch wel contact

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • @jongen 15: waarom schamen jongen dat is helemaal niet nodig ,je bent een gezonde jongen die trots moet zijn op zijn lijf .je ouders hebben gelijk het is helemaal niet erg en gaat vanzelf wel weer voorbij. maak het jezelf niet te moeilijk en geniet van het bloot zijn.

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • ben van jongsaf aan gewend om naar het naturistenstrand te gaan maar ik vind het niet fijn als ik daar een stijve heb ook al zeggen mijn ouders dat het niet erg is .ben altijd weer opgelucht als mijn piemel weer slap is.

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • ik ben 12 jaar en ga al sinds ik 3 ben naar de naturistencamping, ik ging eerst logeren bij een tante omdat mijn ouders van camping naar camping gingen. ik ben dit jaar met schoolkamp pas voor het eerst naar een gewone camping geweest, dat vond ik wel grappig.

    ik zeg nooit zo van ik ben naturist. Ik doe gewoon mee omdat ik met mn ouders op vakantie ga, ik weet nog niet of ik dit altijd wil doen. Ik voel me op de camping in mn blootje net zo normaal als met kleren aan.

    wil wel iets zeggen over thuis dat is wel grappig. ik heb een broertje en zusje en mn zusje giebelt thuis als ze me bloot ziet en op de camping is het weer heel normaal. dat is soms even boven op de gang of de badkamer. Thuis zijn we niet zo bezig met naturist zijn, het is echt iets van de vakantie.

    12 jaar
    8 jaren geleden
  • Meisje van 18, laat je niet tegenhouden door schaamtegevoel en zo, het is zo bevrijdend en je loopt allemaal in je blootje dus binnen de kortste keren ben je er zo aan gewend dat je het heel gewoon vindt. Je zal dan merken hoe heerlijk het is om zo rond te dartelen en het is op zo'n camping meestal ook veel veiliger voor ons, jongeren, dan op veel 'textiel' campings!

    21 jaar
    8 jaren geleden
  • ik vind het leuk dat er tieners en kinderen zijn die er al zo over nadenken en ook serieus bij stil staan. Ik wil ook zeggen dat ik jullie bikkels vind!

    Hoewel ik zelf geen naturist ben heb ik echt super veel respect voor wie dat wel gewoon doet, ik zou het ook super graag doen, maar iets houdt mij tegen. Ik voel me niet op me gemak met anderen mij bloot zien.

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • ik ben het helemaal met jullie eens, maar op de camping gaat het vaak wel eens anders. ik geef even paar voorbeeldjes.

    soms dan is nog erg warm s avonds en dan gaan we nog wel eens beetje kletsen in de speeltuin maar een paar gaan zich voor het eten aankleden en dan is het soms nog 25 graden en zonnig, ik voel me dan minder fijn en vraag dan ook waarom zijn jullie niet bloot? ze weten dan geen antwoord.

    iets anders zijn soms de tiener jongens die wel met alles mee willen doen maar dan wel aangekleed zijn of een shirt aan hebben die over hun piemel gaat ik vind dat niet eerlijk voor wie er wel bloot is

    de douches op onze camping zijn open dat vind ik niet erg maar soms wel als iemand tegen me gaat kletsen die ik niet ken dan denk ik hij kijkt naar mij

    ik vind het prima in mn blootje maar ik vind dat je wel de regels moet houden

    11 jaar
    8 jaren geleden
  • hoi!

    ik voel me niet een naturist maar wij hebben wel vakantie in ons blootje. dat is ook alles hoor, wij gaan niet thuis ineens bloot op de bank zitten!!! want ja, waarom doe je het dan eigenlijk? het is gewoon het gevoel op vakantie dat je allemaal hetzelfde bent en dan hetzelfde in van je bent allemaal bloot, het gaat dan helemaal niet om van jij hebt dure kleren en jij niet.

    Je voelt je vrijer in je blootje, je wordt helemaal bruin. Ik merk zelf dat je alleen de eerste dag weer ziet van `iedereen is bloot` Op de camping val je pas op als je wel kleren draagt. het draait een beetje om, je voelt je dan normaal als je in je blootje bent en anders als je je kleren aantrekt.

    hoe dat thuis gaat, ik heb twee zusjes en een broer en we doen hetzelfde bij elkaar of we nou kleren aanhebben of niet. ik hoop dat jullie het snappen.

    13 jaar
    8 jaren geleden
  • ik vind het heel leuk om dat te doen daar lacht er niemand om je piemel en ergens anders kunnen ze echt dom doen als je doucht. ik heb er veel vrienden en vriendinnen en niemand doet er ook raar over dat je ook met meiden speelt. op school zitten ze dan gelijk grapjes te maken over r hartje t.

    ik ben de oudste en heb twee zusjes die het net zo vinden. ik ben niet bang voor stijve piemel dat is helemaal niet gek want zo is het gewoon bij jongens.

    12 jaar
    8 jaren geleden
  • ik ben 11 jaar en ga met mijn ouders mee en dat is al jaren zo. het is gewoon een camping maar dan in je blootje. thuis loop ik alleen in mn blootje naar de douche en verder niet.

    11 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik denk dat het bij de meeste gezinnen in Nederland zo gaat dat ze elkaar wel eens thuis bloot zien, badkamer, omkleden dat soort dingen. Verder gaan er mensen naar naaktstranden of zomers naar de naturistencamping. Tussendoor is er ook wel eens dagrecreatie bij de naturistencampings in Nederland. In het ene gezin is het naakt zijn op de camping nooit een issue en bij andere gezinnen hebben de pubers er geen zin meer in. Of ze willen nog wel proberen, maar hun schaamte neemt de overmacht (bijvoorbeeld jongens die snel een erectie krijgen of meiden die onzeker zijn over hun borsten bv.). Het kan ook zijn dat je gewoon niet de persoon bent voor naturisme.

    Over mijzelf, ik ben altijd mee geweest. Mijn ouders waren voor ik en mijn broertje en zusje geboren waren gaan proberen of naturisme iets voor hen was. Daarna gingen we gewoon mee en dat was onze vakantie. Als je wat groter wordt ben je je bewuster dat je een ander soort vakantie hebt dan andere kinderen in je klas. Daar heb ik nooit moeite mee gehad, ik had het er nooit over met vriendjes of vriendinnetjes, je weet nooit hoe ze reageren en of ze het verder gaan vertellen. Dit jaar ga ik niet de hele vakantie mee, maar ga ik in de weekenden naar de camping toe en tussendoor ga ik vakantiewerk doen en op het huis passen. Dat is leuker, want het aantal grotere pubers, van mijn leeftijd is op de camping erg laag.

    Mijn broertje en zusje zijn 14 en 11. Die gaan gewoon mee, broertje vindt het spannend geworden, maar laat zich niet kennen en mijn zusje vindt het allemaal wel best. Het is denk ik het eerste uurtje beetje onwennig. Het voelt anders aan je lijf, maar zodra je wat bekenden ziet of je maakt vrienden voel je je weer helemaal thuis.

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Maar kunnen jullie eens iets meer omschrijven hoe dat dan gaat? Lopen jullie ook thuis naakt? Ben echt serieus zo jaloers! Zou ook gewoon heerlijk vrij willen zijn. Daarin heb ik echt wat gemist!

    19 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik kan mezelf maar één keer herinneren dat ik een `volle` erectie kreeg. Ik stond daar onder de douche, het waren twee open douches zonder deur en een paar jongens keken om het hoekje ernaar zonder iets te zeggen of te lachen, omdat ik verder niet reageerde gingen zij ook gewoon weer verder waar ze mee bezig waren. Op de camping zelf voelde ik wel eens dat hij begon te groeien en dan deed ik m`n handdoek om, maar meeste tijd ging ik dan in het meer of het zwembad. Eigenlijk reageert niemand erop, omdat iedereen weet dat het kan gebeuren. Ik was toen 14 jaar.

    22 jaar
    8 jaren geleden
  • En dan wil ik ook wel eens weten: hoe wordt er dan op gereageerd als je een erectie krijgt? Wordt dat genegeerd of wordt er zo open over gedaan dat je je even mag terugtrekken? Hoe gaat dat? Ik zou ook graag bij naturistische ouders opgevoed zijn, ben echt jaloers!! Ga af en toe stiekem wel eens naar naaktstrand en naar de sauna. Geniet dan met volle teugen, gewoon het gevoel van vrijheid. Maar helaas thuis is het echt een not done..

    19 jaar
    8 jaren geleden
  • @topicstarter Ik ben er één van een drieling. Ik ben een drieling met twee zussen en ben opgegroeid met naturistische ouders. Ik ben niet naturistisch opgevoed, maar ook niet `aangekleed` opgevoed.

    Het waren soms de momentjes dat we in huis `blootjesdag` deden, vooral op vrije dagen en in de zomer. Wanneer dan wel, wanneer niet? Tja, geen idee, het voelde op dat moment gewoon zo.

    Het kwam omdat het als vakantie voelde, wij gingen altijd al naar naturistencampings en dat gevoel daar wilden we thuis graag ook en dat werkte prima.

    Toen we gingen puberen ging ieder z`n eigen weg. Mijn zussen kwamen er wat eerder in en toen waren de blootjesdagen voorbij, camping ging gewoon door tot we 16 waren en mijn ouders kozen voor verre reizen en we alledrie kozen voor een baantje i.p.v. mee met onze ouders.


    Nu realiseer ik me dat ik er heel veel aan heb gehad. Ik ben aangekleed net zo blij met m`n lijf als bloot, hoefde nooit te rotzooien met handdoeken en het heeft me ook veel zelfvertrouwen gegeven als ik me uit ging kleden als ik met een meisje naar bed ging. Als ik zelf kinderen heb wil ik ze die vrijheid laten, ik ga ze niets opdringen.

    22 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik weet van mezelf dat ik soms van die buien had. Als klein meisje voelde ik me heerlijk als ik op woensdagmiddag in m`n blootje midden in de kamer aan her spelen was en dat was omdat ik mezelf in m`n blootje mooier vond dan met kleren aan. Daarna weer een hele tijd dat ik me heel jongensachtig wilde aankleden en dan weer dat mijn moeder aan de spoor kleren kon zien dat ik weer zo`n blote bui had. Dat is ongeveer geweest tot ik 10 was en toen vond ik het kinderachtig van mezelf en vond ik het gewoon niet nodig meer. Sindsdien heb ik dat ook niet meer gedaan.

    21 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik ben niet naturistisch opgevoed, maar we gingen wel naar naturistencampings. Ik denk dat naturistisch opvoeden echt is dat je er thuis ook aan doet, wij deden dat alleen op de camping. Ik voel me wel naturist, maar ik ben afgehaakt toen ik 16 was. Niet omdat ik me schaamde, maar er was gewoon helemaal niet meer op de camping om mee om te gaan. Ik was meer een soort kindermeisje die met de kleintjes speelde, was ook leuk hoor, maar ik wilde ook gewoon met mijn leeftijdsgenoten omgaan.

    Ik wil er echt weer aan beginnen en heb nu ook een vriend die ervoor open staat, het is allemaal nog pril dus we hebben nog niet de stap gezet voor een vakantie samen. Ik wil wel proberen om mijn kinderen hetzelfde gevoel bij bloot te geven als die ik had van m`n 2e t/m 16e omdat het gewoon super gave vakanties waren en je je super vrij en blij voelde.

    21 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten