Skip to content
5 reacties
359 weergaves

Thuissituatie :'(

Hey. Ik wil graag wat dingen kwijt. Dat me al heel diep in de put heeft gestoken. Ik woon samen met mijn moeder, mijn twee zussen en een broer. Mijn vader is twee jaar geleden op gepakt geweest door de politie. Door mishandeling en misbruik op zijn eigen kindern. Door hem stond ik soms veel met blauwe plekken of ja wel eens misbruikt geweest. Nu zijn mijn ouders gelukkig gescheiden en mag mijn vader geen contact met ons hebben. (Hij houd zich niet aan de regels). Mijn moeder lijkt op een vriendelijk persoon, maar dat is ze niet. Ze is gemeen, heeft geen respect voor haar eigen kinderen, schreeuwt tegen ons, maakt ons zwart bij iedereen en bedreigt ons. Door haar zit ik een depressie. Ik kan naar niemand toe met dit verhaal. Ze geloven mij niet. Ik ben volgens mijn moeder lui, ik doe niks voor haar. Ik doe heel veel dingen. Ik kuis, ik strijk, ik doe de afwas (soms helemaal alleen, want de anderen willen niet helpen). Ik voel me vaak soms als assepoester, alleen zonder een gelukkige einden. Ze heeft onlangs mijn spullen afgepakt, dat ik lief heb. Mijn verf spullen. Zodat ik geen toekomst kan krijgen. Ik wil zo graag van huis. Zodat ik weer gelukkig kan worden. Bij familie kan ik niet die denken het zelfde zeker mijn me me. Bij haar kan ik niks doen. Ik heb ook weinig vrienden, soms zelf geen meer. Doordat ik bijna niet naar buiten mag, vrije tijd ken ik niet. En keer naar een fuif gaan heb ik nog nooit gedaan, ik wil dat graag eens doen. Dit is zowat waar ik mee zit en dat me verdrietig maakt.

17 jaar
9 jaren geleden

5 Reacties

  • @jongen 13 Wat een heftig verhaal! Ik hoop echt dat je een psycholoog kunt vinden. Pas op jezelf.

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • Mijn vader is/was suïcidaal, heeft meerdere keren geprobeerd om uit het raam te springen. Ik en mijn broer hebben hem moeten wegsleuren, mijn broer is 17 en sterker dan mijn vader. Mijn moeder woont nu ergens anders door dit alles... Mijn vader heeft mij en mijn broer meerdere keren geslagen en geschopt. Een keer was hij boos op mijn broer en trapte hem, en bleef maar door gaan. De politie is toen gebeld, 2 keer in totaal (ook nog een andere keer). Nu is hij weer relatief rustig, maar elke keer als ik op de bank met mijn rug naar hem toe lig, zet ik mij schrap voor eventuele klappen. Zoals ik al zei; het is nu weer rustig, mijn moeder woont ergens achter en ik ben op zoek naar iemand waarmee ik over de situatie kan praten. Een psycholoog. Helpt echt! Dus twijfel niet en praat er over. Succes, M

    13 jaar
    7 jaren geleden
  • Wat vreemd en zielig, heb je een oplossing gevonden? en wanneer word je 18? 

    21 jaar
    7 jaren geleden
  • Overleg dit probleem met je mentor of met een vertrouwingspersoon. Zij moeten jou wel vertrouwen.

    12 jaar
    8 jaren geleden
  • Dat is erg naar.. Ik heb in een wat minder erge maar gelijksoortige situatie gezeten. Ik had het geluk nog een lieve vader te hebben waar ik bij kon gaan wonen. Jij hebt waarschijnlijk niemand waar je zou kunnen wonen waar het beter is, of wel? Je bent nog geen 18, maar al wel oud genoeg om te zeggen niet meer thuis te willen en kunnen wonen. Als je nergens heen kan kom je dan wel in een opvang voor anderen die ook niet meer thuis kunnen wonen of geen ouders hebben, of bij een pleeggezin ofzo. Dat is misschien ook niet fijn.. Maar als je echt niet thuis kan blijven is het iets om over na te denken.
    Als het een beetje goed gaat met je studie kun je waarschijnlijk over een jaar al werk gaan zoeken en op jezelf wonen. Dan zit je wel nog een hele tijd thuis maar heb je iets om naar uit te kijken..

    Ik bedenk me ook net, kamertraining! Hoe het allemaal werkt en hoe je er aan komt moet je zelf even uitzoeken, maar je kan als het goed is uiteindelijk op de kosten van jeugdzorg op jezelf wonen, totdat je studiefinanciering krijgt. Hoe het zit met toestemming van ouders weet ik ook niet.. Maar ik zou het gewoon eens opzoeken en er zelf heen gaan, zonder je ouders.

    18 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten