Skip to content
17 reacties
2351 weergaves

Broertje is verliefd op me

Zit ff met een probleem. Ik zag per ongeluk een tekst op mn broertjes laptop en er stond dat hij mega verliefd op me is! Eerst dacht ik WTF! Maar hij is wel mn broertje en ik hou veel van hem. We zijn echt ook gek op elkaar, dus ja wat nu? Kweet ff niet wat ik ermee moet. Mn bro is net als ik gay, en hij weet dit echt ook zeker, maar verliefd op mij, wow. Hoe ga ik m zeggen dat dit ff niet zo handig is want ik heb zelf een vriend. Maar je kan er niks aan doen als je verliefd wordt, dus. Ik kan er srs niet van slapen, ik wil m niet kwetsen. Pls help! X

16 jaar
6 jaren geleden

17 Reacties

  • @j13, mss heb je het niet gezien maar ik had al gepost dat we erover gepraat hebben en dat het oke is. En ik vind het mega erg dat gays nog steeds respect moeten verdienen.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Vertel dat je heel erg veel van hem houd, maar dat je geen relatie kan hebben/ wil. Vertel het hem gewoon rustig, dan begrijpt hij het vast wel. Ik vind het trouwens heel erg knap dat mensen durven te delen dat ze gay zijn, Respect! Ik vind dat iedereen degene moet zijn die hij/zij wilt!

    13 jaar
    5 jaren geleden
  • Oke TS hier, thx vor je post @meisje22, maar ik denk ff dat je nu zelf dingen door elkaar haalt. Houden van is toch wel ff iets anders dan verliefd zijn? En waarom zouden we er met iemand over moeten praten denk je? Ik ben 16 en niet 6, en we hebben er al over gepraat en dat heb ik ook al gepost hier. Ik ben een voorbeeld voor hem en daarom is hij denk ik verliefd geworden, en ook denk ik dat hij op jongens valt, maar ja hij is 11, al wist ik zelf ook vanaf me 12e dat ik gay ben. Mn bro zegt wel dat hij echt verliefd op me is. Ik heb er al veel over gevonden, en zo gek is het niet eens als broertjes, en ook broer en zus natuurlijk, of twee zusjes, gewoon verliefd op elkaar kunnen worden. Ook al ben je dus familie van elkaar, de natuur houd daar ff geen rekening mee. Ik vind het niet heel erg of zo dat hij het op me is, want we vinden elkaar mega chill, maar ik heb een vriend. Dus dat was ff het probleempje. Maar ik zat er wel een beetje mee. Daarom had ik hier dus gepost.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Het is wel heel bijzonder, echter denk ik dat je broertje misschien de dingen door elkaar haalt. Uiteraard houden jullie van elkaar echter kan het zijn dat hij verliefd en houden van nog aan het onderzoeken is. Wellicht kunnen jullie erover praten met iemand. 

    22 jaar
    5 jaren geleden
  • Oke dan, @jongen13, TS hier. Ik weet ff niet hoe serieus ik je moet nemen met wat je zegt. Maar als je mega van je broer houd dan hoef je niet gay te zijn. Ik ben het wel, dat weet ik al vanaf me 12e, ik heb ook een vriend. Ik denk gewoon dat me bro het ook is omdat we erover praten, en dat hij denk dat hij het is, omdat hij dat zegt. En als je gay bent, zo erg is dat niet toch? Ik heb niet echt seks met me bro, maar we fappen elkaar wel vaak, en ik weet dat veel broers dit bij elkaar doen, maar niemand durft dat te zeggen. Maar ik snap wel wat je bedoeld als hij je armen over je heen doet en je knuffelt. Doen wij ook veel. Maar mensen gaan er rare dingen van denken als ze weten dat t me bro is, en we doen dit dan alleen thuis. Onze vader weet dit ook en hij vind het wel oke. En dat je srs gay bent kom je echt vanzelf achter. En ik heb het trouwens tegen me bro gezegd dat ik het gelezen had wat hij over me schreef, dat hij verliefd op me is. En we hebben erover gepraat, en hij ziet mij als voorbeeld maar is ook echt gek op me. En ik op hem. hij is echt wel verliefd op me, maar weet je, ik ook op hem. Maar ja, ik heb m wel verteld dat ik een vriend heb, dat weet hij wel, en ik zei hem dat het wel mooi zou zijn als hij ook een vriend zou hebben waar hij het mee kan doen (snap je?) Hij was wel blij dat ik erover begon. x.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Dus als ik heel erg veel, maar dan ook heel erg veel van mijn broer hou, ben ik dan gay? Ik zie hem liever dan alle meisjes die ik ken en ik ben ook liever bij mijn broer dan bij eender wie anders. Wij zijn bijna altijd samen en doen alles samen en knuffelen veel omdat ik daar altijd om vraag. Ik ken een paar meisjes maar niemand van die meisjes is zo fijn als mijn broer en met meisjes kunt ge ook niet ravotten dus ik speel niet graag met meisjes. En ik hou er echt van als mijn broer zijn armen rond mij heen heeft. Dus ik denk dat ik een beetje verliefd op mijn broer ben en dus homo? Ik zie mijn broer iedere dag in zijn blootje en daar hou ik ook van omdat hij mijn broer is en er is geen meisje dat ik in haar bootje zou willen zien en ik zou mij ook verstoppen voor als een meisje mij in mijn blootje zou zien, voor jongens verstop ik mij niet bijvoorbeeld douchen op school of na het zwemmen of scouts. Ook niet met een stijve dat heeft mijn broer me geleerd omdat dat normaal is voor een jongen en helegans niks om u voor te schamen en bij jongens schaam ik mij dan ook niet omdat het jongens zijn, en ik graag in mijn blootje ben bij jongens en als ik aftrek denk ik ook altijd aan mijn broer of mijn beste vriend. Dus ik zal wel homo zijn denk ik. Mijn broer zegt misschien ook een klein beetje wel maar als ik ouder word dat ik dan de meisjes leuker ga vinden maar dat zullen we wel gaan zien. Ik weet het dus niet.

    13 jaar
    5 jaren geleden
  • @jongen14, jullie zijn wel op meiden, maar kijken er niet naar. Hu? Dit snap ik ff niet. En het andere wat je zegt snap je dus ff niet. Ik ben zelf gay, en weet je, gay kan je niet worden want gay ben je. Je kan t enkel ontdekken dat je het bent.

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik zit thuis een beetje met hetzelfde denk ik. Mijn broertje van dertien is steeds hechter en hechter met mij, niet dat ik dat erg vind want we houden bijzonder veel van elkaar en knuffelen veel, maar hij heeft schrik dat hij een beetje gay aan het worden is alhoewel we alletwee voor de meisjes zijn. Maar voor meisjes hebben we ook nog niet echt interesse want we houden er te veel van om met elkaar te ravotten wat we ook enorm veel doen. Ik heb hem gezegd een berichtje te zetten op de pagina van Gewoon Anders om eens te zien wat dat oplevert.
    Moest ik ook een grote broer hebben, ik denk ook dat ik enorm naar hem zou opkijken.

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Yo komt wel goed @meisje13, wel mega lief van je dat je dit zo zegt. Ik ken me bro al 11 jaar, dus komt wel goed. Ik zeg het niet zo maar ff, maar ik maar t wel bespreekbaar. Thx!

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik denk dat je het niet recht in zijn gezicht moet zeggen maar dat je hem langzaam een beetje moet laten weten dat je het doorhebt ik snap dat als hij het weet dat jij het weet hij kapot zal zijn maar als je het goed uitlegd zal hij je misschien begrijpen heel veel succes met dit probleem? (leuk dat je gay bent trouwens sommige mensen doen daar stom over maar ik vind dat echt gezellig??)

    13 jaar
    6 jaren geleden
  • Yo @jongen15, THX! Echt super van je. Maar weet je, je kent mijn bro niet he, dus hoe kan je zeggen dat hij niet gay zal zijn? Hij heeft t never over meiden maar wel altijd over jongens. Mwa, ik snap denk ik wel wat je bedoelt. Hij is trouwens 11 en ik wist t op mn 12e ook al zeker.   Echt wel grappig wat je schrijft over dat knuffelen. Sommigen vinden t maar weird als broers knuffelen, maar wij niet. Weet zeker dat dit ook vaak bij anderen gebeurt, maar dat hoor je srs nooit. Ik heb hem al dingen geleerd over seks en zo, maar daar zijn we beide niet preuts in. Onze ouders trouwens ook niet, dus dat is wel gemakkelijk zeg maar. Ik ga denk ik wel met ‘m praten, en ik zal zeggen wat ik per ongeluk las. Het komt wel goed denk ik. Ik denk dat hij niet echt heel verliefd is, maar mij idd wel mij als voorbeeld ziet. Maar we zijn wel mega gek op elkaar. Bij sommige anderen vechten ze, maar wij vechten nooit, en we slapen zelfs ook wel ‘es bij elkaar. We vinden elkaar top dus ik ga t wel fixen denk ik, en met ‘m praten. De reacties hier helpen me echt. THX!!!!! En thx dreamersforum dat jullie dit wilden plaatsen. Top!  

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik vindt het wel cute, jij bent zijn grote voorbeeld... maar je kan het ook gebruiken als zijnde dat je hem kan helpen. Als hij vragen heeft over dingen die hij zn ouders niet wil vragen(sexueel gebied) zal hij dit bij jouw wel durven. Jij bent voor hem gewoon echt een veilige en vertrouwde plek en vandaar dat hij jouw nu zo leuk vindt. Als jonger persoon kijk je altijd tegen iemand op en ben je continu op zoek naar iemand die je vertrouwd en waar je alles mee durft te bespreken. Ik denk dat hij niet gay is maar gewoon jouw als echte beste vriend ziet. Je kan wel met hem praten over dit soort dingen als ik het zo lees want hij vertrouwd je 100% dus je kan met hem praten over dat je dit zag en dat je het absoluut geheim houdt voor iedereen. Maar vraag gewoon waarom hij verliefd is en wat hij er mee wil bereiken. Want vaak is dat voor een 11 jarige een beetje handjes vasthouden en knuffelen maar dat doen jullie wss al omdat jullie familie zijn dus leg m dan uit dat je altijd van hem zal houden meer als van iedereen maar dat het wel je broertje is dus je geen relatie met hem kan hebben en je hebt immers al een vriend.

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • Wow @jongen21, dat is echt super wat je schrijft! THX!!!! Ik kan hier echt wel veel mee. Ik ben echt blij dat ik hier heb gereageerd, ik dacht echt dat dit echt weird zou zijn wat ik hier vertel. Dat is dus niet zo. Ben ik echt super mega blij mee. Yep, het is denk ik wel zo dat ik een voorbeeld voor hem ben, en ik denk echt wel dat hij ook van jongens houd op de manier zoals ik doe. Echt super chill wat je schreef! THX!!!!

    En @jongen14, ik snap je! Mijn bro is echt super leuk, maar ja hij is ook 11. Het is gewoon zo, als je gay bent, dan maakt het soms denk ik niet uit of het je eigen broer is, mwa in jouw geval je stiefbroer dan. Yep, verliefd zijn, want ik denk echt wel dat hij dit op me is, kan je niet zomaar ff sturen, dat gaat vanzelf. Echt super dat je het aan je broer durfde te vertellen. En schrijf nog ff hoe hij op je reageerde, oke? THX!!!!

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Je hebt gelijk dat je gevoelens van verliefdheid niet echt kan onderdrukken. Maar ik denk sowieso dat jij op een heel ander niveau zit dan je broertje van 11. Ik weet niet precies wat je gelezen hebt op de laptop, maar "verliefd zijn" heeft voor een 11 jarige een totaal andere lading dan voor een 16 jarige. Je broertje had net zo goed "verliefd" kunnen zijn op de schooljuf omdat die altijd zo aardig is enzo. Ik denk gewoon dat hij je heel graag mag, maar niet "echt"verliefd is. Ik ken je broertje verder niet, maar het is ook wel vroeg om te weten dat hij ook gay is. Hij heeft jou nou eenmaal als grote voorbeeld, en wil de dingen die jij doet imiteren. Het is wel heel lief dat je je zo bekommert om je broertje en hem niet wil kwetsen, maar ik denk dat je je teveel druk maakt. Ik zou in ieder geval niet zeggen dat je hebt zitten gluren op zijn laptop, en ik vind het ook voorbarig om met je ouders erover te praten. Maar bij ieder volgend signaal dat hij toch wel verliefd is op jou, is het jouw taak als grote broer om , op een geschikt moment, even openhartig te praten met hem en hem haarfijn en rustig uit te leggen waarom verliefdheid tussen jullie 2 in feite kansloos is. Succes

    21 jaar
    6 jaren geleden
  • ik denk niet echt dat hij echt verliefd is op je, maar gewoon je lekker vind. ik heb hetzelfde met mn stiefbroer die 16 is. ik vind m een lekkere jongen en heb m dat ook al gezegd. ben ik dan verliefd? mss wel. 

    14 jaar
    6 jaren geleden
  • Yo @meisje16 super chill (en lief) thx voor je reactie. Mn bro is 11. Ik weet nog ff niet hoe ik het tegen hem moet zeggen. Misschien moet ik het maar laten zo, want hij weet niet dat ik het gelezen heb wat hij over me schreef. Vind het wel mega lastig om t hem niet te zeggen. En weet je, je schreef dat hij niet verliefd op mij KAN worden. Maar aan jou ff de vraag: Als jij verliefd bent, en iemand zegt je dat je niet verliefd KAN zijn, denk je dan dat je verliefdheid gelijk weg is? Ik bedoel dus, dat je er helemaal niks aan kan doen als je verliefd bent, dus ook mn bro niet. Maar ik weet dat je het wel oke bedoeld he. En yep we zijn mega gek op elkaar, dat is altijd al zo geweest, dus dan gaan dingen misschien makkelijker. Ik hoop op meer reacties want ik zit er best wel mee. Ik wil er ook ff niet mee naar mn ouders. x

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Het is je broertje ik weet niet hoe oud hij is maar jullie houden sws van elkaar praat met hem en kijk hoe hij erover denk leg hem uit dat hij je broertje is en dat hij niet verlieft kan worden omdat jullie broers zijn.

    16 jaar
    6 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten