Skip to content
44 reacties
12850 weergaves

wat is er bijzonder aan bloot/naakt

Regelmatig lees en schrijf ik mee op dit forum en regelmatig gaat er een onderwerp over elkaar bloot zien.

Ik ben zelf nudist en voor mij is bloot heel gewoon, vraag is dus wat is er zo bijzonder om elkaar bloot te zien

20 jaar
5 jaren geleden

44 Reacties

  • blijf gewoon naakt loppenals je het lekker vind ga dan er n mee door

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • het bij naakt zien van elkaar om niks eigelijk maar als samen naakt ben hen geen vooroordelen meer van dan is onder gelijke aan elkaar groetje van mij een blij natuurist

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • wij zijn ook nudisten zijn de heelen dag naakt ook als onze ouders er zijn mijn vriend en ik en onzen ouders gaaan dan ook naakt

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • ik loop 7 dagen naakt ook als ik bezoek krijg zeg ik het dat ik naakt ben als ze willen doen ze mee

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • I.d.d. jongen van 12, er is nl. niks bijzonders aan naakt. Wat ik wel vind is, dat naakte mensen gewoon erg mooi zijn, jong en oud, en niet alleen hun lijf maar doorgaans ook hun innerlijk.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Helemaal bloot zoals op een naaktstrand is idd niet opwindend. Het doet me niks. Net niet helemaal bloot zoals op een textielstrand vind ik veel spannender. Dat stukje wat je net niet ziet, kan je volop je fantasie op loslaten. En ik kan ook enorm genieten van een 'ongelukje' of een glimp bij het omkleden. Na een dagje naaktstrand kom ik helemaal rustig thuis. Maar na een paar uur textielstrand ben ik al bloedgeil. Het is zoals bij een kadootje : eenmaal uitgepakt is de spanning er af.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Je bent zelf nudist dus moet je het antwoord toch zelf kunnen invullen???

    12 jaar
    3 jaren geleden
  • Ja precies ik vraag me ook wel eens af wat er zo bijzonder is om naakt te zijn. Gewoon lekker doen en wat mij betreft heel normaal...

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Meisje 11 Waarvoor schaam je je dan? Dat is namelijk echt niet nodig hoor. Zeker niet als je een meisje bent. (Jongens kunnen nog een stijve krijgen) Maar ik zelf schaam me niet. Maarja ik ben nudist.

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • ik zou me schaamen met anderen erbij

    12 jaar
    4 jaren geleden
  • Meisje van 15, een heel eind naar boven heb ik het verschil tussen nudisme en naturisme zo goed mogelijk uitgelegd.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Nudisme is toch dat je gewoon bloot bent en naturisme dat je met de natuur bezig bent en daarom bloot bent ofzo. Is loop zelf ook wel eens bloot maar ik noem dat verder niet zo.

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Helemaal met je eens jonen van 12. Overigens lijkt het op de 'textielstranden' soms ook op een orgie.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • J22 dat klopt helemaal wat je zegt maar waar ik mij meer aan stoor is dat mensen überhaupt niet weten wat nudisme en naturisme inhoud. En denken dat het op die campings/standen een sexorgie is terwijl er ook gewoon kinderen rond lopen

    12 jaar
    4 jaren geleden
  • Je bent lid van de NFN en gaat niet naar blootcampings maar naturistencampings en bent dus naturist. Sorry dat ik hier zo op doorga, maar ik wil graag duidelijk maken dat er toch wel een verschil is tussen nudist en naturist al menen vele textielkampeerders dat dit hetzelfde is: blootlopers.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Als starter van dit onderwerp wil ik even zeggen dat wij nudist zijn en lid van het NFN, ik weet niet beter of we zijn thuis bloot en gaan altijd Camperen op een bloot camping, ook gaan we naar het naaktstrand bij Schoorl omdat het maar 5 km met de fiets is. Ik ga ook vaak met de vriendengroep jongens en meiden en dan gaan we op het randje van textiel en naaktstrand omdat niet iedereen naakt durft. Een stijve heb ik eigenlijk nooit op da camping of het naaktstrand, dat komt misschien omdat mijn zus pa en ma ook naakt rondlopen en ik daar aan gewend ben. Voorheen werd ik op school of bij de voetbal voor nudist uitgescholden(als pesterij) omdat ze bij het omkleden en douchen zagen dat ik helemaal bruin was, maar als iedereen het eenmaal weet is het snel over en komen de vragen vanzelf, ik heb er eigenlijk nooit moeilijkheden over gehad ook bij de schoolarts niet, hooguit goh jij bent helemaal bruin. Voor mij is bloot heel gewoon zoals de leus van de NFN zegt.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Helemaal met je eens m13

    12 jaar
    4 jaren geleden
  • Schaamte en preutsheid wordt vanaf moment dat iemabd geboren is aangeleerd zegt mijn mama en papa altijd. Ik ben ook nudist.

    volwasenen en kinderen die zich schamen vind ik kinderachtig. Stelje niet aan.

    Kleren is puur voor warmte. Verder is het onzin vind ik.

    13 jaar
    4 jaren geleden
  • Verder hierboven heb ik het verschil tussen nudist en naturist al uitgelegd. Ik ben al heel m'n leven naturist en ga me dus niet vertellen wat dat inhoud. Ga er eens iets meer over lezen en wordt bv. lid van de NFN. Misschien snap je dan het verschil.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Jij hebt dus totaal geen idee wat naturisme inhoud

    12 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten