Skip to content
3 reacties
1272 weergaves

Familie

Iedereen kent wel het bekende tv programma k2 zoekt k3 en een kandidaat (Remi de smet) heeft dezelfde achternaam als mijn mama en ik weet dat het werschijnlijk toeval is maar ik wil gewoon de geschiedenis van mijn familie kennen weet iemand een goede app of site hiervoor?

14 jaar
3 jaren geleden

3 Reacties

  • Openarch is een betrouwbare site om je stamboom uit te zoeken. Een minder betrouwbare site waar veel fouten in staan maar wel makkelijker is is genealogie online. Het is wel handig om alvast zoveel mogelijk aan je familie te vragen want de meeste dingen mogen pas jaren na het overlijden van die persoon online

    14 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste meid, Het programma dat jij noemt ken ik niet maar dat maakt niet uit. Jij wilt je voorouders leren kennen en dat kan je doen door in archieven te zoeken. Vanwege privacy regels mogen persoonlijke gegevens pas vijftig jaar na overlijden van die persoon openbaar worden gemaakt. Het eerste wat jij dus moet doen is de exacte namen van je grootouders en (bet)overgrootouders te weten zien te komen en dan kan je gaan zoeken.
    Het is zo dat je twee ouders hebt, vier grootouders, acht overgrootouders, enzovoorts. Het kan dus nogal wat werk worden als je ze allemaal wilt vinden. Soms is een (bet)overgrootmoeder stout geweest en is er geen (bet)overgrootvader te vinden en loopt die tak dood. Mijn oma kende ook haar grootvader niet.
    Je gaat gewoon naar Google en typt de exacte naam in van je oudste voorouder die je kent en dan kom je wel wat tegen. Als je geluk hebt dan is iemand anders er ook al mee bezig geweest en wordt je een hele stamboom in de schoot geworpen.

    Er zijn verschillende websites die je kunnen helpen met zoeken: https://www.archieven.nl/nl/ De naam zegt het al.
    Voorouderonderzoek heet genealogie. Deze website helpt je daar bij: https://www.genealogieonline.nl/
    Als je eenmaal je stamboom hebt uitgezocht kun je een website er mee maken: http://www.uwstamboomonline.nl/main.php Of dat geld kost weet ik n iet, dat moet je even uitzoeken als je het zou willen.
    Tenslotte, een programma dat je kan gebruiken om thuis op je eigen computer je stamboom bij te houden: http://aldfaer.net/sitemap//
    Het is gratis.

    Misschien nog wat aardigs, elk kind krijgt een mix van het dna van zijn of haar ouders. Er is echter een apart dna, het mitochondriaal dna dat elk kind onveranderd van de moeder erft. Dat blijft voor elke generatie hetzelfde Jij hebt het zelfde mitochondriaal dna als je oermoeder van duizend of meer jaren geleden. Jongens erven het Y chromosoom van hun vader. Dat verandert ook niet. Voor de rest verandert alles per generatie.

    Succes er mee!

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • Je kan kijken hoe vaak het voorkomt maar om het uit te pluizen heb je veel informatie nodig vanuit je eigen familie dus gesprek met ouders/grootouders geen website

    19 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten