Skip to content
2 reacties
940 weergaves

Slechte band met familie

Het is niet dat ik mijn familie stom vind ofzo, ik praat er gewoon heel weinig mee. Ik heb bijna geen band met mijn grootouders of peter en meter. Ik zie ze soms maar ik vind het dan altijd zo geforceerd. Mijn zus gaat vaak eten met mijn oma en mijn broer is bv wel goede vrienden met een neef.

Ik vind het zelf niet erg, ik heb wel het familiaal gevoel enzo en ik ben blij met mijn gezin. Maar mijn peter wilt dan zo soms voor mijn verjaardag iets doen of als ik dan even alleen ben met mijn oma en opa dan is het zo genant want niemand weet echt iets wat te zeggen.

Ik voel me ook een beetje schuldig, hadden mijn meter en peter iets meer gewilt als petekind? Ik weet het gewoon even niet meer, het is een irritant gevoel dat ik nu even heb.

16 jaar
3 jaren geleden

2 Reacties

  • sinds mijn zus 2e is geworden bij de voice krijgt mijn zus meer aandacht van me ouders dan ik dit vind ik ook heel kut hierdoor ben ik ook zwaar mentaal achteruit gegaan

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste jongen, Dat die peetouders dat zijn is niet jouw keuze geweest, dus jij hoeft je nergens verantwoordelijk voor te voelen. Aan de andere kant, als zij hun verantwoordelijkheid serieus nemen dan is dat toch wel iets waar jij waardering voor zou kunnen hebben.
    Blijkbaar is het zo dat hun leefwereld en die van je oma en opa weinig raakvlakken met jouw leefwereld heeft. De generatiekloof heet dat. Die volwassen mensen hebben er moeite mee om zich in te leven in wat jij en je leeftijdsgenoten bezighoudt. Jij hebt ook niet zo'n behoefte aan hun aandacht.
    Jouw zus en je broer vinden het blijkbaar wel fijn om die aandacht te krijgen en misschien dat die gewoon wat socialer en wat empathischer ingesteld zijn.

    Hoe is het verder met je sociale leven? Heb je vrienden, op school en daar buiten? Doe je aan sport? Het kan zijn dat jij een wat eenzelvig iemand bent die niet zo sociaal is ingesteld. Als jij daar geen problemen mee hebt dan is er niet zo veel aan de hand. Een ieder moet het leven leiden wat hem of haar het best bevalt. Je hoeft niet met iedereen vriendjes te zijn. Gedraag je beleefd en respectvol en een beetje sociaal naar anderen, meer kan niet van je geeist worden.

    23 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten