Skip to content
8 reacties
4353 weergaves

broer is homo

hey,
Ik ben een jongen van 16 jaar oud. Vorige week heb ik mijn broer (21jaar) betrapt op het hebben van seks met een andere jongen. Ik was gaan skaten met mijn vrienden en ik kwam iets vroeger thuis dan gedacht. Mijn ouders zijn een weekendje weg dus eigenlijk is mijn broer de baas. Toen ik thuis kwam hoorde ik 18+ geluiden uit mijn broer zijn kamer. Ik dacht dat het met een meisje was, dus dacht ik "eindelijk heeft ie een vriendin". Ik maakte er geen big deal van, want ik vond het niet zo erg. Hij wist niet dat ik thuis was totdat ik twee Mannen stemmen hoorden. Ik liep zijn kamer in en zag ze daar liggen. Toen is zijn vriendje weg gegaan omdat ik heel boos werd & ik had ze ook uitgescholden (ik weet niet waarom). Ik heb er niet meer over gepraat met hem. Op school hebben we les over homoseksualiteit en daar zijn er altijd opmerking zoals: homo's zijn ziek, ze horen in de hel en dat ze niet natuurlijk zijn enzo. Ik vindt deze opmerking niet zo leuk omdat ik dan steeds aan mijn broer moet denken.
Heeft er iemand ook zo'n ervaringen en hoe kan ik er met mijn broer over praten wat er allemaal is gebeurt?

16 jaar
2 jaren geleden

8 Reacties

  • Ik denk dat alles hier al wel gezegd is, ik wilde alleen even mijn ervaring delen met mijn broer, omdat dat is zoals we het graag zien denk ik:     Ik was 16 en vertelde hem dat ik op jongens viel en niet op meiden.     Hij (14) lag op bed tv te kijken, zette de tv stil, begon te lachen en zei:   "Haha, dat vind ik eigenlijk wel leuk!". Toen gaf hij me een knuffel en ging hij door met tv kijken.     En zo doe je dat jongens. En dat in de biblebelt haha

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste TS, hoe heeft zich dit verder ontwikkeld, heb je jou broer nog gesproken hierover en wat is daar uit gekomen.

    Hopelijk steun je jou broer, ik schat in dat hij dit juist nu hard nodig heeft. Laat even wat van je horen?

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Misschien is je broer geen homo maar wilde die het gewoon eens proberen met een jongen. Niks mis mee ;-)

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Hebt ge uw broer ondertussen al uw verontschuldigingen aangeboden? Toch echt doen, als ge dat nog niet gedaan hebt.
    Ge zijt broers, dat betekend er voor elkaar zijn wat er ook is.
    Geef uw broer een dikke knuffel en zeg hem dat het helemaal OK is, dat ge u gewoon verschrokken had.
    Ik ben ook homo, en heb een broer van 11 maanden en een dagje ouder. En bij mijn uit de kast komen is hij geen moment van mijn zijde geweken, op geen enkel moment heeft hij zich 'geschaamd' voor mij. Integendeel: gesteund door dik en dun! Want dat betekend het om broers te zijn.
    Meer zeg ik daar niet over. Ik weet wat ik in mijn hart voel voor broer, en ik mag hopen dat dat gevoel in ieders broer hart is.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Allereerst vreemd dat je gewoon zijn kamer inloopt terwijl je weet dat hij seks heeft. Dat doe je toch niet! en je reactie is eecht niet oke! miss dat je schrok zoals m 19 zegt dat kan ik me beetje voorstellen. En dan je broer: hebben jullie (jij/ouders/evt andere broer-zus) niks in de gaten dat hij homo is? moeders weten het zwz meestal wel maar na zoveel jaar. Heb medelijden met je broer dat hij er kennelijk zo lang mee moet worstelen. Een echte fijne broer zou hem opvangen, met hem praten dat het geen probleem is (EN DAT IS HET OOK NIET!!!) en hem helpen met zijn reis uit de kast. Het blijft dezelfde broer he. voor jou zou er niks anders moeten zijn!

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Je schrok waarschijnlijk maar dat maakt je reactie naar je broer en zijn vriend niet oké eveb flink gaan verontschuldigen

    En ook nog klagen dat jij het moeilijk hebt omdat je dingen op school hoort. Je past er zelf anders goed bij met je gedrag hoop dat je broer fijne vrienden heeft die hem wel accepteren

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Je broer blijkt seks te hebben met een andere jongen. Daar werd jij heel boos om. Waarom? Keur jij seks tussen twee personen van hetzelfde geslacht af of is jouw broer van zijn voetstuk gevallen omdat hij blijkbaar homo is?

    Op school krijg jij les over homoseksualiteit. Wat wordt je daar verteld? Dat homoseksualiteit iets is dat van nature voorkomt en dat sommige zo zijn zonder dat ze daar om gevraagd hebben? Dat je die mensen dus niet kan veroordelen om hoe ze zijn?

    Sommigen in jouw klas hebben erg negatieve ideeen over homo zijn. Wetenschappers zijn tot de conclusie gekomen dat 8% van de mannen en jongens homo is of ook homoseksuele gevoelens heeft. Ook homoseksuele gevoelens wil zeggen dat ze seks met jongens of mannen ook wel leuk vinden, maar het ook met meisjes doen. Voor meisjes en vrouwen is dat zelfs 12%.
    Je kan het dus moeilijk een ziekte noemen als het zo vaak voorkomt. Bovendien merk je aan de meeste homo's helemaal niets van hun voorkeur in het dagelijkse leven. Als er 24 leerlingen in jouw klas zitten dan zijn er zeker twee of drie die homo zijn. Ken jij ze? Misschien wel die jongens die het hardst bah roepen.

    Dat homo's naar de hel gaan is natuurlijk flauwekul. Waarom zouden ze naar de hel gaan? Omdat ze homo zijn of omdat ze seks hebben met iemand van hetzelfde geslacht?
    Als jij gelooft dat er een hel bestaat dan geloof jij ook dat er een Almachtige bestaat die jou geschapen heeft. Zou de Almachtige dan iemand homo maken om hem of haar in de hel te kunnen gooien? Hoor ik niet steeds dat God liefde is?

    Niemand die homo is heeft daar om gevraagd. Het is een last die je opgelegd is en waar je mee moet leren leven. Door mensen zoals jouw klasgenoten wordt het homo zijn extra moeilijk en verdrietig gemaakt.
    Jouw broer is vast en zeker heel eenzaam geweest toen hij ontdekte homo te zijn. Hij heeft er niet over durven praten anders had jij het al lang geweten. Nu heeft hij iemand gevonden waar hij zijn gevoelens mee kan delen. Jij hebt ze betrapt en lelijke dingen gezegd en dat heeft hem zeker veel pijn gedaan.

    Jij hebt bepaalde ideeen over homoseksualiteit en dat zal jij meegekregen hebben van hoe ze er bij jou thuis over denken en misschien vanuit het geloof.
    Denk nog eens na over dat soort dingen. Je broer is nog steeds wie hij altijd al was. Hij heeft acceptatie nodig en hij verlangt naar vriendschap en liefde. Die vriendschap en liefde kan van iedereen komen, ook van jou. Hij verlangt er ook naar de warmte van een ander te voelen en te liefkozen en geliefkoosd te worden, net zoals jij die verlangens hebt.
    Het zal tijd kosten om er aan te wennen, het gaat misschien tegen jouw gevoel in, maar probeer te begrijpen en sta open voor waar het echt om gaat in het leven. Dat is niet van wie je wel en van wie je niet mag houden, maar dat je iemand hebt waar jij van houdt en die van jou houdt.

    Als je dat begrijpt dan weet je wel wat je tegen je broer moet zeggen.

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Ze gelijk uitschelden was sws iets waar je je voor moet verontschuldigen en voor de rest zou ik gewoon met hem gaan praten en kijken of hij nou echt homo is want misschien zat hij gewoon te experimenteren
    -W-

    17 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten