Skip to content
8 reacties
142 weergaves

vreselijk zus pls help

 he ik heb altijd ruzie met mijn zus. ik weet het is ook wel eens mijn schuld maar op alles wat ik doe reageert zij ik word er gek van. als mijn ouders even weg zijn begint ze meteen de baas te spelen meestal ga ik dan weg tot mijn ouders terug zijn en als ik niet doe wat zij zegt of  ik zeg maar even iets terug zet ze grote ogen op schelt ze mijn uit voor alles en nog wat ze slaat mij blauwe plekken. mijn ouders weten dat ze bazig is maar ze zien haar nooit als ze zomaar boos op mij is. plz tips hoe ik geen ruzie meer heb.

12 jaar
13 jaren geleden

8 Reacties

  • Ik herken het.

     Ik heb het ook, héél schijnheilig...  Tegenwoordig negeer ik haar gewoon.

    13 jaar
    12 jaren geleden
  • hm

    Ongeveer het zelfde gehad tot het moment dat ik een stuk harder kon terug slaan daarna deed ze niet echt zoiets meer omdat ze nu weet dat ik een stuk sterker ben en dat ik der nu ook gewoon zou gaan aanklagen (ze is 21)

    18 jaar
    12 jaren geleden
  • me 2

    heb hetzelfde probleem en die van mij is 8 jaar ouder :/ 

    14 jaar
    12 jaren geleden
  • kutzus

    ik vond een vriendin van mijn zus leuk en ging met haar mee naar paardrijden ze is 16 haar vriendin ook en op de manege heeft ze me vernederd en flink op mijn kont geslagen met de zweep mooi kut

    13 jaar
    12 jaren geleden
  • filmen

    maak een gat in een doos zet je camara of camara in je mobiel voor het gat in de doos in film het waneer ze je slaat

    14 jaar
    13 jaren geleden
  • zeggen

    Volgens mij moet je tegen je ouders zeggen dat je niet alleen wilt zijn met je zus. De volgende keer dat je ouders weggan moet je smeken of je met ze mee mag. Vroeg of laat zal er toch wel een lichtje opgaan bij je ouders? En wat die blauwe plekken betreft: Als je alleen met je zus bent een trui met lange mouwen dragen en dan later als je blauwe plekken hebt en je ouders zijn terug, een t-shirt dragen zodat ze het zien.

    17 jaar
    13 jaren geleden
  • heb hetzelfde gehad

     mijn zus is 4 jaar ouder ik had dat ook met haar egt jaren lang soms zijn we de beste vrienden en soms vechten we echt dagen lang maar ze woont niet meer thuis en dus ben ik de grote zus in huis en ik begin te snappen waarom ze altijd zo deed namelijk omdat je als oudste echt veel meekrijgt je begint dingen te begrijpen en je ouders geven haar mee verandwoordelijkheid en je heb je wilt je eigen leven en niet alleen opassen op je zusje/ broertje en je begint je egt over aan te irriteren +al die kut huiswerken. maar wat je eraan kunt doen is haar een beetje negeren en vragen of je haar kan helpen met iets of haar een kado of verwendagje en met haar erover praten wel rustig    maaar succes ermee hou me op ded hoogte

    16 jaar
    13 jaren geleden
  • tsja

    vertel je je ouders dat niet? neem het anders eens stieken op ofzo    

    14 jaar
    13 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten