Skip to content
4 reacties
83 weergaves

Best Friend

Je zat bij me in de klas, ik vond je wel leuk stiekem. Je had mooie ogen en een leuke lach. Ik had het gevoel dat je mij als een normale vriendin zag, daarom durfde ik niet te vertellen, wat ik voor je voel. Achteraf gezien, had ik dat misschien wel moeten doen. Ik ben al blij, dat we vrienden zijn geweest, want jij was echt een fantastische jongen. Je hielp me overal mee en stond voor me klaar als ik ergens mee zat. Ik vond het verschrikkelijk, wat er gebeurde. Maandag 10 maart, de dag na de carnavalsvakantie, we hadden samen carnaval gevierd, en veel lol gemaakt. Je voelde je niet lekker, zei je, toen je me op school zag. Ik maakte me zorgen, ‘het is niks ernstigs’, zei je. In de pauze klaagde je over hevige hoofdpijn, ik maakte me nog meer zorgen. Maar volgens jou hoefde dat echt niet. Toen, de les erna. Aardrijkskunde. We zaten naast elkaar. Je keek wazig voor je uit en ineens viel je om, in mijn richting, je was flauwgevallen. Ik wist dat er iets aan de hand was. De schooldokter kwam de klas in. Ze wist niet wat ze ermee moest, nadat ik verteld had dat je al hoofdpijn had gehad, je kwam maar niet bij bewustzijn. De dokter belde 112, je werd vervoerd met een ambulance naar het ziekenhuis, ik mocht mee, omdat ik je beste vriendin was. In het ziekenhuis kwam de uitslag, je had een hersenbloeding gehad, op het moment dat je flauw viel. De hoofdpijn was een voorteken. Ik voelde me kapot, ik wist niet wat ik hoorde. Waarom moest dit zo’n lieve jongen overkomen? Mijn hoofd zat vol vragen, ik mocht naar je kamer, je ogen waren open, daar zei je: Anouk, je bent de beste vriendin die iemand zich maar kan wensen, ik hou van je. Ik moest huilen, toen kwamen je ouders, vanaf daar is het allemaal nog sneller gegaan. De dokter vertelde dat het nog steeds bloedde, dat ze er niets meer aan konden doen. Dit was echt geen normale situatie en hier waren ze niet op voorbereid, je ging om de seconde achteruit. Een uur later sloot je je ogen, blies je je laatste adem uit. Ik huilde, heel erg veel. Ik knuffelde je, ik vond het vreemd, om je zo te zien. Ik had van mijn leven nog nooit zo veel verdriet gehad. Je ouders hadden waarschijnlijk precies hetzelfde. Ik hoefde niet terug naar school, het ziekenhuis meldde het nieuws aan school. Ik voelde me zo rot, jouw laatste woorden, waren over mij gegaan. Ik voelde me zo speciaal, maar echt heel verdrietig tegelijkertijd. Het was echt een niet te beschrijven gevoel. Mijn beste vriend. Overleden. Komt nooit meer terug. Toch vind ik je nog steeds leuk en zal altijd van je blijven houden. Je bent echt de liefste jongen die ik ooit gekend heb en dat zal zo blijven. Ik hou van je lieverd, voor altijd.

13 jaar
10 jaren geleden

4 Reacties

  • Sterkte

    11 jaar
    9 jaren geleden
  • Hey ik lees vaak dit verhaal je hebt het heel mooi omschreven en ik herken stukjes goed en ik weet zeker dat je vriend trots op je is stay strong

    13 jaar
    9 jaren geleden
  • Wat vreselijk dat je dit mee hebt moeten maken! Heel veel sterkte nog!! Kus x

    17 jaar
    10 jaren geleden
  • Woow dat klinkt echt heftig!! Heel veel sterkte en ik weet dat er geen vervanging voor is heb t zelf mee gemaakt met een vriendin maar die had kanker hee veel sterkte xx M

    14 jaar
    10 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten