Skip to content
11 reacties
991 weergaves

Scoliose

ik heb dus Scoliose dat houd in dat je een S of C bocht hebt in je ruggengraat, als je jong bent en nog groeit kan het verholpen worden door een brace of een operatie waardoor de bocht wat rechter word. ze hebben het in de 2e gevonden maar ik groeide alleen nog maar 5 centimeter dus ik zal het mijn leven houden, ik heb een C bocht van 45 graden en ik moet 1 keer in het halfjaar terug komen voor controle en röntgen dat moet ik doen tot ik 25 ben en het is voor 50% overdraagbaar aan je kinderen. ik vroeg me af of er iemand is die ook scoliose heeft of iemand kent met scoliose, als je vragen hebt kan je het altijd vragen

15 jaar
9 jaren geleden

11 Reacties

  • Ik heb ook een scoliose van 45 graden bovenin en 35 onder. S bocht dus... Bleh! Ik moet waarschijnlijk ook een operatie, ik kan mijn brace niet meer aan omdat ik chronisch ziek ben... Ellende, ellende.... Maargoed,
    Ik wens je veel succes met de eventuele operatie die je krijgt! vragen kunnen ook altijd aan mij gesteld worden :)

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • is dit hetzelfde als een holle rug want dat heb ik???

    12 jaar
    9 jaren geleden
  • Mijn vriendje heeft ook scoliose hij wordt iver een half jaar geopereerd in Zwitserland omdat ze in NL een veel langere wachtlijst hebben en minder ervaren zijn ofzo zij hij... Dus dan gaat hij naar Zeitserland en wordt ie daar geopereerd. Hij zegt dat hij dan ook helemaal opnieuw moet leren lopen enzo!! Ik vindt het echt erg! Zijn er meer die in het buitenland geopereerd worden??

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • Bedankt voor je antwoord ik merk nu al wel dat dingen makkelijker gaan. En mijn litteken geneest goed vinden de artsen ze zeiden dat ze bijna nooit zo een mooi litteken hadden gezien.

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • Sorry voor de late reactie! Maar ja, je litteken gaat vervagen als je goed luistert naar de dokter en niet te snel te veel gaat doen. Alles wordt ook heel snel weer gemakkelijker. Ik had het de eerste twee weken na de operatie zwaar maar daarna ging het steeds beter. Je zult sneller herstellen dan je denkt. :)

    21 jaar
    9 jaren geleden
  • Meisje 15:allereerst een vraag voor jou, hoezo kan je niet meer geopereerd worden? Na ongeveer 5/6 weken kon ik weer een beetje lopen, maar kleine stukjes. Dingen van de grond pakken kan ik nu nog heel erg moeilijk. Als je nog vragen hebt vraag maar en ik hoop dat je op mijn vraag antwoord.

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • meisje 14: jammer genoeg kan ik geen operatie meer krijgen maar je verhaal klonk wel een beetje schokkend, na hoelang kon je normaal lopen en dingen oppakken eigenlijk?

    15 jaar
    9 jaren geleden
  • Meisje15: in het begin deed de brace wel heel veel pijn, maar dat komt omdat je rug in een hele andere houding word geduwd die je rug niet gewent is. Na de operatie heb je in het begin wel veel last, bij iedereen is dat anders. Ik zat eerst aan de morfine daarna kreeg ik andere pillen maar daar werd ik heel erg misselijk van. Dus moest ik terug naar de morfine. Het ligt er ook aan of je aan de achterkant word geopereerd of aan de zijkant. Mijn bocht kon via de zijkant geopereerd worden. Met het revalideren gaat het nu goed. Ik ben nu heel erg aan het hoesten dan voel ik het in mijn rug. Maar ik ga met kleine stapjes vooruit.
    Jongen 21: ik heb een vraagje, vervaagt je litteken tegen de tijd? En word het met alles makkelijker?

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • Meisje 14: deed het veel pijn zo'n brace en operatie want ze zeiden dat dat bij mij geen zin had omdat hij behalve die paar graden nu stabiel is maar ik nog steeds moet uitkijken wat ik doe, hoe gaat de revalidatie? Jongen 21: het doet ook wel pijn bij mij vooral als ik verander van paard of als ik met gym te ver ben door gegaan maar als ik er iets over zeg dan vinden klasgenoten me een aansteller, gelukkig weten m'n vriendinnen het wel. Deed de operatie pijn? En hoe ben je erachter gekomen?

    15 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik had scoliose, een bocht van 60 graden. Voor mij was het al niet meer leefbaar toen het 45 graden was en toen wilde ik al om cosmetische overwegingen en irritatie eraan geholpen worden. Dat mocht toen al, maar omdat ik toen nog maar 15 was heb ik dat uiteindelijk niet meteen laten doen. Een half jaar later ging ik terug en bleek ik een bocht van 55 graden te hebben. Het was in ongelofelijk tempo veel erger geworden. Ik ben er een half jaar later aan geopereerd en ik ben intens gelukkig dat ik dit heb laten doen. Bij mijn operatie was het al 60 graden en ze hebben het niet helemaal recht kunnen krijgen. Ik heb nu nog een bocht van 10 graden.

    Als je nog vragen hebt, stel ze gerust.

    21 jaar
    9 jaren geleden
  • Heeyyy
    Ik ben een meisje van 14 jaar.
    Ik heb ook scoliose ik heb een S bocht van 52 graden.
    Ik heb in groep 8 tot de 3e een brace gehad.
    Toen zeiden ze in het ziekenhuis dat de brave niet goed geholpen heeft, toen kreeg ik te horen dat ik geopereerd moest worden.
    Maar dat kon wel een jaar duren voordat ik aan de Beurt zou zijn.
    Wij zaten in een ziekenhuis waar ze dus blijkbaar niet opereren.
    Ik e mijn ouders waren er boos dat ze dat in het begin niet hadden vertelt.
    We zijn toen naar een ander ziekenhuis gegaan, daar werd ik sneller geholpen dan gedacht. Ik ben op 1 septembern2014 geopereerd. Ikbwas super zenuwachtig. Maar alles isngoed afgelopen ik ben nu weer aan het revalideren. Ik hoop dat je op mijn berichtje reageerde.

    Gr meisje die geopereerd is

    14 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten