Skip to content
15 reacties
3498 weergaves

premedicatie zetpil

Ik word binnenkort geopereerd, en er staat in het boekje dat ik een zetpil krijg, en van dat spul dat tussen je billen word gespoten. Wie doet dat dan, en mag je het ook zelf doen? En als de zuster het wel doet, is je moeder daar dan ook bij? (Want dat lijkt me helemaal niks.) En hoe moet je dan liggen? En praat ze dan ook kinderachtig? ?? Kan iemand alsjeblieft helpen??

14 jaar
8 jaren geleden

15 Reacties

  • Dat is zeker vervelend maar dat ze dat dan ook echt tussen je billen doet en dan ook nog een zetpil heel gênant lijkt me

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • Bij mij was ze ook erg jong, ik schat 26 ongeveer... ik ben 15, maar ik had het gevoel dat ze dacht dat ik 10 was ofzo. Ook vind ik het raar dat ze op deze leeftijd nog zetpillen geven en niet gewoon pilletjes oraal. Dat zouden ze als verpleegkundige wel moeten begrijpen.

    Ik heb laatst op kamp op een génante ervaring gehad.
    Ik voelde me niet zo lekker en dat zei ik dus tegen mijn mentor en toen wou ze me temperaturen, ik vond het prima want ik dacht dat ze dat onder de oksel ging doen. Dat deed ze ook, maar daar gaf die 36 aan, dat vertrouwde ze niet. Toen wou ze dus tussen mijn billen meten. Dat zag ik niet zo zitten, maar uiteindelijk is het toch gebeurt. Uiteindeljjk had ik nog koorts ook, en wou ze me een zetpil geven. Ik moet nu elke keer als ik les van haar heb en als ik haar tegen kom weer daaraan denken. Ze is ook nog jong (26 jaar);(

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • Ze was nog best jong het was echt niet fijn

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • Bah, dat lijkt me echt vervelend! Was ze nog jong of oud?

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • Ja ze ging met haar hele vinger in mijn anus omdat ik meteen na die zetpil maar de wc ging

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • Vervelend!.... ik ben echt net weer thuis. Ik moest er vannochtend vroeg zijn en toen werden er vragen gesteld enzo. En toen als verwacht temperatuur meten& zetpil... ik moest op mijn buik gaan liggen, toen deed ze m.n onderbroek naar beneden en toen ging ze me temperaturen en gaf ze me de zetpil (ze praatte wel erg kinderachtig vond ik:( daarna kwam de slaapdokter, en toen moest ik op mijn rug gaan liggen met mijn benen omhoog. Hij zag dus alles:( . Na die tijd kreeg ik een zetpil van een andere vrouw en van haar moest ik op mijn zij liggen

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • En je zei 'voelen of die er nog in zat?' Die zetpil is dan toch allang weg neem ik aan? Dus ze ging helemaal met dr vinger in je kont?

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • Ja ze was er bij en stond de hele tijd te kijken en nu wil ze me thuis voortaan ook temperaturen in mn kont en zetpillen geven omdat ze in het ziekenhuis zeiden dat het beter is

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • Dat is wel heel gênant idd.. en dat 'ik doe je onderbroekje nu even omlaag, dat is wel heeel kinderachtig. En het lijkt me ook heel erg vervelend als mijn moeder staat toe te kijken... was ze er bij jou ook bij?

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik moest op mijn buik liggen maar omdat ik te veel aanspande moest ik met het tempraturen voorover gebukt staan en met de zetpil op mij buik en met het spuitje op minn rug. Ze zei nu ga ik even je onderbroekje naar beneden doen en even je billen plagen heel even onspannen of wil je dat mama het doet maar dat wilde ik niet het was erg vervelend en omdat ik na de zetpil na het toilet was geweest, kwamen ze voelen of hij er nog in zat heel vervelend en toen moest ik er nog een echt balen

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • @meisje 16, oh okeei, hoe moest je liggen toen ze je temperatuur op ging meten en toen je de zetpil kreeg? En wat zei ze allemaal toen ze het deed?

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik heb dat ook gehad het is vervelend maar het doet geen pijn eerst kwam de zusters minn temperatuur op meten in mijn bil en daarna kwam de slaap dokter met dat spul later kwam er weer een zuster met een zetpil en die kreeg ik na de operatie nog een ik vind het wel vervelend maar het doet geen pijn! Ze deden wel heel kinderachtig vond ik bij mij

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Je mag gewoon zeggen dat ze even weg moeten hoor, daar horen ten eerste ouders niet moeilijk over te doen, en de zuster/dokter al helemaal niet. Je hebt daar echt wel wat te zeggen hoor, ze zullen luisteren.

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • Oke, nee ik wil mijn ouders er echt NIET bij, maar wat als ze er wel bij zijn, hoe moet ik dat dan zeggen?? Of als mijn moeder het moet doen, ik heb veel liever dat de zuster het doet?!

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Als het goed is moet je gewoon op je buik liggen, je ouders er niet bij tenzij je dit graag wil. Hoe de zuster praat ligt aan haar, maar ze zullen je vast wel naar je leeftijd behandelen, geen kindje. Dan krijg je wat glijmiddel tussen je billen zodat het makkelijker gaat, en dan de pil. En dan is dat klaar. Ik denk niet dat het zelf mag, maar je kunt het altijd vragen. Al lijkt het me sneller en minder pijnlijk als de zuster het even doet.

    18 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten