Skip to content
9 reacties
342 weergaves

Hart patiënt

Heey, ik heb sinds me geboorte al iets aan me hart maar sinds 3 jaar ongeveer heb ik ook een hartritmestoornis en ik voel hem dan ook overslaan sommige vrienden van mij snappen niet dat ik me daarna niet op me gemak voel hoe kan ik ze dit duidelijk maken?(heb ook ruzie met iemand hierdoor)

16 jaar
7 jaren geleden

9 Reacties

  • Volgens mij kun je dan antwoorden dat je nu niet gezond bent. Je hebt immers een bekend probleem met je ader. Wellicht kun je hem meer vertellen over je ziekte.     Daarentegen is het wel vervelend dat wanneer iemand zijn problemen met je deelt je dan ineens zegt dat je gaat slapen. Je kunt dan ook proberen even door te bijten, ook al heb je er daarna last van. Als het een heel lang gesprek is kun je dat proberen in te korten of vooraf aan te geven dat je daar wegens je gezondheid moeite mee hebt.     Sterkte meisje. Voor anderen is het heel moeilijk zich te verplaatsen in een lichaam dat niet alles zomaar kan. Zeker als je erg jong bent kunnen sommigen zich dat niet voorstellen.

    21 jaar
    7 jaren geleden
  • Heb ik al eens gedaan en toen zij die zo van ja je bent nu toch gezond dus je moet je niet zo druk maken

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik zou er misschien eens met hem over praten dat je het vervelend vindt hoe hij reageert op je aandoening, omdat hij die niet serieus lijkt te nemen. Niet op een al te beschuldigende toon, want dan wordt hij misschien alleen maar kwaad; maar het moet wel mogelijk zijn om een vriend te vertellen dat je iets wat hij doet vervelend vindt. Als hij je ziekte dan nog steeds niet serieus neemt, zou ik gaan nadenken of je wel echt vrienden met hem wilt zijn.

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • Een ader van me hart naar een van me longen is niet volledig volgroeid dus daar heb ik een doner ader maar omdat ik geopereerd was daaraan toen ik een baby was groeid die ader niet mee waardoor er steeds minder zuurstof in me komt dus als ik volledig volgroeid ben word die ader vervangen dat is die operatie en me hartritmestoornis is er paar jaar terug bij gekomen maar tot nu toe hoeft er niks aan gedaan te worden aan die hartritmestoornis zij de arts toen ik aangaf dat ik me slechter ging voelen Maar wat moet ik nu met die "vriend"?

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • Je stelt je absoluut niet aan, echt niet. Ik kan me goed voorstellen dat het eng is als een aandoening erger lijkt te worden.

    Staat al vast dat je op een gegeven moment geopereerd moet worden? (Ik begrijp dat er verschillende soorten hartritmestoornissen zijn, dus ik weet niet precies hoe je behandeld wordt.) Ik zou in ieder geval wel bij een arts aangeven dat je je slechter gaat voelen, zodat je er op tijd bij bent als er iets mis is.

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • Begin dit jaar moest ik dan op controlle voor me hart en ik was super bang omdat ik me de week ervoor super slecht voelde dat ik al geopereerd moest worden dus had het tegen die vriend gezegd toen zij die ook al die jaren dat je naar ziekenhuis ging was alles goed stel je niet zo aan ik heb verteld dat ik me vorige week toch slecht voelde hij zo ja dat heeft iedereen wel eens. Ik merk zelf wel dat ik steeds sneller moe word of steeds sneller last van me hartritme krijg is dit een goed of slecht teken?

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • Als je vriend grote problemen heeft en het daarom emotioneel moeilijk heeft, dan is het misschien voorstelbaar dat hij zo heftig reageerde, maar dat maakt het absoluut niet oké dat hij dat deed. Als jij duidelijk hebt gemaakt dat je ziek bent en je soms slecht voelt, dan horen je vrienden dat te accepteren: daar zijn ze je vrienden voor. Naar mijn idee ligt de fout meer bij je vrienden dan bij jou; het enige wat jij eigenlijk kunt doen is gewoon heel duidelijk aangeven dat je écht ziek bent, maar het klinkt ernaar dat je dat al gedaan hebt. Hopelijk veranderen je vrienden van mening; anders weet ik niet of ze wel echte vrienden zijn, eigenlijk... Zeker wat die vriend gezegd heeft is gewoon ontzettend grof.

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik hou er bijvoorbeeld rekening mee dat ik geen alcohol en energie drank drink en als ik sneller moe word dat ik dan even ga rusten. Laatst voelde ik me slecht en was ik een vriend van me aan het helpen met zijn problemen thuis en zij ik van sorry maar ik ga slapen ik voel me slecht werd hij helemaal boos dat ik niks om hem gaf enzo en dat ik me niet moest aanstellen enzo en dat ik blij moet zijn dat ik nog leef. Ik weet gewoon niet wat ik ermee aan moet iemand tips?

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik zou gewoon uitleggen dat je een ziekte hebt en je daardoor soms/vaak slecht voelt. Wat begrijpen je vrienden er niet aan?

    18 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten