Skip to content
6 reacties
1164 weergaves

Heel veel last van rook

Buurjongen die verbrand hier van alles. Papier en allerlei afval. Mag dit wel? En wat moet je hier tegen doen? De buurjongen vind dat ik niet zo moet aanstellen....

17 jaar
7 jaren geleden

6 Reacties

  • In Nederland weet ik niet, maar in België is afval verbranden in de tuin beslist verboden, want dat geeft 1000x meer gifstoffen en roet in de lucht dan auto's. "Vuurkestook" noemt dat hier. Het maakt niet uit of je buren dat nu op een open plaats of in een vat doen, of hoe dan ook. En het maakt ook niet uit of er nu een schouwpijp op staat of niet. Afhankelijk van wat ze opstoken, kan je van die gifstoffen inderdaad ziek worden of astma krijgen.

    Probeer dat wel eerst vriendelijk uit te leggen. Of vraag de wijkagent om vriendelijk te bemiddelen, als jullie een wijkagent hebben.

    Pas als dat niet helpt, kan je bij de politie of gerecht klacht indienen, maar dan zit je wel met een burenruzie en daar wordt je ook niet gelukkiger van.

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • Afval verbranden is verboden bij wet: Wet Milieubeheer. Volgens die wet is alles waar je van afwilt, afval. Ik zou daar aangifte van doen bij de politie. En als het weer gebeurt: meteen politie bellen - die houden van heterdaadjes. Wees niet bang voor burenruzie, want dat is waar dit soort mensen op rekent: dat je hun asogedrag gedwee zult slikken. Sinds 1 juli is er ook de wet Aanpak Woonoverlast. Daarmee kan de burgemeester aso's aanpakken. Laat niet over je lopen: deze wereld is ook van jou, niet alleen van de aso's!

    20 jaar
    7 jaren geleden
  • Dat vind ik erg lastig om nogmaals met hun in gesprek te gaan. Ik ben al naar de huisarts geweest. Ik krijg het vreselijk benauwd. Ik ga binnenkort naar de longarts voor onderzoek.

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • In de meeste gemeentes staat in de APV (de algemene plaatselijke verordening, een soort wetten/regels die specifiek voor die gemeente gelden) een verbod op het verbranden van afval en het stoken van vuur in het algemeen. Daarnaast is het wettelijk gezien verboden om onrechtmatige hinder en stankoverlast te veroorzaken. De APV van je gemeente kun je op internet vinden.

    Als de buren een houtkachel hadden gehad die ze op winterdagen soms stoken is dat vaak nog geen onrechtmatige hinder, omdat zoiets vrij normaal is. Het verbranden van afval is echter niet normaal.

    Probeer er toch met de buurjongen of z'n ouders (of woont hij alleen?) uit te komen. Je kunt wel de politie bellen als hij weer wat aan het verbranden is, maar ik ben bang dat dat eerder voor een burenruzie zal zorgen.

    23 jaar
    7 jaren geleden
  • Bedankt voor je tip. Zij hier regels voor? Ze hebben een speciale bak met een pijp erop.

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • Verbrandt hij het in de tuin? Dan kun je eventueel de brandweer bellen. Maar als hij het vaak doet, meldt het dan in ieder geval bij de gemeente als hij er overlast mee veroorzaakt.

    23 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten