Skip to content
11 reacties
772 weergaves

Corona

Hoe gaan jullie om met de coronacrisis? Spreken jullie nog met vrienden af? Ik wil gaan daten, maar dat is natuurlijk ook risicovol. Ik kan het nu echt niet krijgen want ik zit in mijn examenjaar.

18 jaar
4 jaren geleden

11 Reacties

  • Ik mag niet naar buiten van mijn ouders en blijf ook thujs. Ik zie nog wel veel vrienden van mij op Snapchat dat ze wel naar buitengaan enz

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Gozer van 15, haal jij nou maar eerst je diploma voordat je komt praten over dom zijn. Daarbij, er worden kinderen geboren met Corona en er zijn talloze doodzieke kids op de IC. Daarbij heb ik zelf Bronchitus en dus gewoon automatisch dood als ik het krijg. Kans dat ik het al heb is groot, want ik hoest al veel. Maar daar gaat het niet om, het gaat erom dat ik me eigen keuzes maak. Jullie doen alsof er een verbod is op het naar buiten gaan... Nee, die is er niet. Jullie doen alsof ik iedereen loop aan te raken. Nee, dat doe ik niet. Maar ik maak wel me eigen keuzes. En redactie, nee, een filmpje weerhoud me niet ervan dat ik stop met naar buiten gaan. Leuk bedacht, maar nee, sorry. Ja ik ben inderdaad jong, ja ik zit in een risico groep, ja binnen blijven is handiger en nee, ik ben geen kind van de regels. Ik maak mijn keuzes in het leven en jullie maken andere keuzes. En ja, als ik filmpjes zie van dat hele virus word ik echt kotsmisselijk. Heb zelf een paar keer in het ziekenhuis gelegen en dat is echt vreselijk. En nee, tuurlijk wil ik het niet nog een keer. Alleen ik ben nogsteeds de persoon die zijn eigen keuzes maakt. Nogmaals, pas als er maatregelen komen waar je niet om kan lachen, dan blijf ik binnen. Fijne dag   Van de redactie Er is inderdaad geen verbod om naar buiten te gaan. Maar als jij hoest, en corona hebt, dan kun je ook anderen besmetten. Het virus is heel erg besmettelijk omdat het nieuw is en niemand er nog weerstand tegen heeft.  In ideale omstandigheden kan het virus drie dagen buiten het menselijk lichaam leven. Gisteren had jij het over 15.000 doden, maar op dit moment zijn het er al 23.595. We kunnen er met zijn allen voor zorgen dat we het virus terugdringen, maar dan moet wel iedereen mee doen.   

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Wat een egoïsme. "Als ik corona wil..." Nee, het gaat niet om jou. Als jij het krijgt kun je anderen ook besmetten, mensen die wel extra risico's lopen. Of het pakt toch slechter uit en je komt op de Intensive Care terecht en houdt daar een bed bezet (waar iemand anders had kunnen liggen) omdat jij zo onoplettend was en de regels aan je laars lapte.

    Voor dit asociale gedrag is nu echt geen plaats. Door mensen zoals jij kan er straks misschien een lockdown komen voor iedereen, ook de mensen die zich nu wel goed aan de regels houden en zoveel mogelijk binnen blijven. Zoals ik al zei mensen zoals jij verpesten het voor de rest. Hou je gewoon aan de regels en aanbevelingen van de overheid. Zeker buiten voetballen, hangen of chillen is iets wat je nu zoveel mogelijk zou moeten laten.

    23 jaar
    4 jaren geleden
  • Dom gelul?? Gozertje, ik zeg dat ik maccie en kfc ben gaan halen toch? Betekent dat dat ik naar binnen gelopen ben? Dat kan trouwens hier nog gewoon in de mac waar geen drive is. Alleen staan er mensen die zorgen dat je 1.5m afstand pakt. En ja duh, ik voetbalde op een veldje, waar anders? Thuis? Serieus man. Ga nadenken. Daarbij zijn het volgens mij mijn eigen beslissingen en heeft geen regering daar wat van te zeggen. Zolang je naar buiten mag ben ik gewoon buiten te vinden. Pas als het land in een lockdown komt, er serieuze boetes komen en de regering hier gaat nadenken, dan blijf ik binnen. Zolang er geen regels daarop komen ben ik nog gewoon aan het voetballen, chillen/hangen of wat dan ook. Iedereen heeft een keuze in het leven. Ben geen slaaf dus ben gewoon aan het genieten van het warme weer. Als ik corona wil dan ga ik het wel halen toch. Volgens mij beseft niemand dat dit NIET de Spaanse griep is en dus NIET zo dodelijk als iedereen denkt. 15.000 doden over 7.300.000.000 mensen. Alsjeblieft zeg... Als de redactie wat te zeggen geeft stuur je maar een email. Of bel je desnoods de politie. Serieus gezeik dit        

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • In België trouwens een jongen van 16 die niet meer kan ademen omdat zijn longen stil gevallen zijn, en een jongetje van vijf jaar oud. Wij kunnen het dus ook evengoed krijgen in plaats van alleen de volwassenen. En ik hoop dat als ik 18 word ik niet zo dom ga zijn als deze jongen van 18!

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Dom gelul wat jongen 18 zegt! Ik werk bij de Mac en alle restaurants zijn dicht, alleen de drives zijn open. Dat zal bij de KFC niet anders zijn! En voetballen zal ie op een veldje moeten doen want alle sportverenigingen liggen ook stil. Dit is gewoon dom gelul willen hebben en kijken hoe er op gereageerd wordt

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Jongen van 18, door mensen zoals jij gaat dit alleen maar langer duren, of krijgen we straks allemaal te maken met nog strengere maatregelen. Mensen zoals jij, die zich niet kunnen gedragen, verpesten het voor de rest.

    23 jaar
    4 jaren geleden
  • Examens gaan toch niet door. En ik ga zo ook gewoon naar de stad om ff maccie te halen of KFC. Let eerlijk gezegd niet op alle risico's. Gister ben ik nog gewoon gaan voetballen    

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Geen vrienden meer van op school, geen zwemtrainingen meer, geen vrienden thuis. Gewoon thuisblijven of het bos ingaan. Wel veel schoolwerk: genoeg meegekregen van school, online lessen en dan school op de computer Smartschool. Samen met broer spelen en gelukkig zijn we broers, anders zouden we ons nogal vervelen.
    Als ge het nieuws hoort lijkt het niet zo erg te zijn in vergelijking met Italië, maar gaat dat ook hier komen? Voor ons (kinderen) is er niks aan de hand zeggen ze, maar we kunnen wel anderen ziek maken. Dus thuisblijven en geen vriendjes naar thuis vragen of naar vriendjes gaan. Dat het maar gouw over is.

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • We spreken af met vrienden en vriendinnen op een chat zoals Skype of Facetime. In het echt komen we niet bijeen.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik spreek niet met vrienden af, en voor daten lijkt het mij nou ook niet het juiste moment. Wacht daar gewoon even een tijdje mee. Je kunt toch niet naar een café, bar, restaurant of bioscoop, dus de mogelijkheden om samen wat leuks te doen zijn hoe dan ook beperkt.

    Gewoon zoveel mogelijk thuisblijven en hopen dat dit snel over is.

    23 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten