Skip to content
15 reacties
1471 weergaves

Kappers

Soms leest ge hier veel van naar kapper te gaan. Gisteren op het nieuws dat alle kappers in België dicht moeten. Niet erg, want mama doet altijd Broer en mij met de tondeuze om de twee of drie weken. Gewoon goed kort. Mama moest lachen en zei dat omdat we toch niet naar school moeten voor misschien nog acht weken, we nu maar eens elkaar moesten leren doen omdat we toch groot genoeg waren en niemand het resultaat kon zien van ons proberen. Eerst heeft ze nog een beetje voorgedaan en dan moesten we het maar doen. Ikke broek en broer mij. Alles eerst af op 9mm, dan de zijkanten op 5mm en dan de onderkanten van de zijkanten op 3mm. Broer en ik zijn bijna even groot dus dat viel wel mee maar niet altijd even gemakkelijk met bukken en op de tenen staan. Onze haren zijn terug wat korter. Die van mij heeft broer redelijk goed gedaan, ikke die van broer misschien iets minder. Maar over twee weken opnieuw en dan ziet ge dat misschien niet meer. Wel heel veel gelachen maar toch ergens jammer dat mama het niet meer gaat doen, dat was fijn als ze dat deed. Daarna elkaar stofzuigen want er komt echt wel heel veel haar af (in blootje scheren in de douchecabine want met kleren aan, die krijgt ge al dat haar nooit meer uit) En de rest wegspoelen in de douche als we toch onze haren daarna wassen. Of wat er overschiet van onze haren. Broer is een beetje lastig maar toch ook wel vind hij het ergens grappig. Volgende keer beter :)

14 jaar
4 jaren geleden

15 Reacties

  • Het maakt wel uit want ik heb een vriendje dat ik niet wil blootstellen aan mijn huidige lelijke coronakapsel...

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Waarom maken sommigen zich zorgen over hun kapsel ? Maakt toch niet uit hoe het eruitziet ? Je mag voorlopig toch niet buitenkomen !

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Ja is dus ook alleen hoor ik net dat de kapper nog wat weken dicht is. Ik moet maar even zoeken naar een thuiskapper ofzo

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Over kappers gesproken, IK MOET NAAR DE KAPPER #coronacrisis #help

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • @ J16: Kappers gebruiken een kam waarmee ze bij het knippen tegen de groeirichting in kammen. Het haar gaat dan rechtop staan en als je dan de kam op de gewenste haarlengte van je hoofd houdt dan snoei je alles weg wat boven de kam uitsteekt. Geleidelijk aan werk je van beneden naar je kruin toe. Je herhaalt het kammen, steeds een klein stukje verder, net zo lang totdat het goed is. Zo heb je meer controle en kun je mooi knippen.

    @ Belgische broertjes: Blijkbaar staan jullie allebei bij het knippen. Dat werkt erg onhandig. Als degene die geknipt wordt gaat zitten, op een krukje of zo iets, dan gaat het veel gemakkelijker. Broertje, als jij Broer netjes wil knippen, probeer het dan eens zoals hierboven staat. Succes!

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • @ts hoe krijg je die overloop dan netjes? Ik had dit ooit geprobeerd en zie je dit in een soort van trapjes wat niet er mooi uit ziet. Toen heeft me ma alles op een lengte opgeschoren.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • @jongen 15

    Haar tot over de schouders ? Vraag eens aan zo 'n langharige hoe lang dàt geduurd heeft !

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Over kappers,wij hebben nu voor ons hele gezin een huis aan huiskapper ziet er een beetje japans uit omdat we een soort kimono dragen voor de haren op te vangen best wel ff wennen maar beter dan met de haren straks over de schouders.

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • No way in hell dat m'n broetje met een tondeuse in de buurt van m'nn hoofd komt.
    Wel een goed verhaal weer. En ook altijd ff vermelden dat het toch wel bloot moet. ;-) Jullie zijn toch ook die broertjes die regelmatig met elkaar rukken en dat mama dat oh zo amusant vindt? Wel eens met J22, dit soort lichpuntjes zijn belangrijk in deze tijden.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Jongen 19: Eerst stofzuigen, dan wegspoelen. En het is om de twee of drie weken dus lang zijn ons haren niet.
    Het is geen douchecabine zoals broertje zei, maar een douche tussen twee muren met een glazen deur. Is wat groter als een cabine en best wel wat plaats in.

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Ge moet da nie wegspoelen hè, geraakt d'n putteke verstopt!

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik doe het ook zelf met de tondeuze, gewoon op de kortste stand.
    Ik doe het 1 a 2 keer per week. Heel makkelijk :)

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • tja het blijft toch "DREAMERSFORUM", een forum voor dreamers.....

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Alweer een pareltje van de hand van jongen14. Wat een schattig huiselijk tafereeltje. En wat is dat Vlaams toch een mooie taal. Ga zo door, knul. Je bent altijd goed voor een glimlach in deze sombere tijden.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Mijn haar is twee weken geleden geknipt en het is maar drie centimeter kort. Kan nog wel wachten tot het opnieuw geknipt moet worden.

    16 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten