Skip to content
2 reacties
729 weergaves

Alternatief qua inkomen?

Hallo. Ik ben 18 en volg een MBO-opleiding. Ik krijg van DUO €85,- per maand. Samen met mijn werk was dit prima te doen. Helaas werd mijn contract in maart gestopt. Van maart tot half april heb ik overal gesolliciteerd maar ik word nergens aangenomen vanwege de coronavirus. Met alleen inkomen van DUO en een beetje van mijn ouders, die ook werkloos zijn geworden, red ik het niet. Weet iemand hoe ik toch nog genoeg inkomen krijg?

18 jaar
4 jaren geleden

2 Reacties

  • Volg een cursus laat je omscholen of ga de bmc volgen of te wel de bol masterclass en schrijf je in bij de kvk en vraag een btw nummer aan en ga spullen verkopen op bol.com doe ik ook loopt super en dan heb je financiële vrijheid en haal je als.je de juiste producten gevonden hebt een omzet vanaf 2000 euro per maand en hoger

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Lastig want in veel sectoren is momenteel geen werk. De horeca ligt bijvoorbeeld zo goed als stil. Bij supermarkten zoeken ze misschien nog wel personeel, en alhoewel ze daar vanwege het salaris liever 16- en 17-jarigen hebben is het de moeite waard om het te proberen. Distributiecentra voor supermarkten en internetwinkels hebben ook genoeg te doen, misschien is er eentje bij jou in de buurt. Ook in sorteercentra voor post en pakketvervoerders is het momenteel een stuk drukker en zoeken ze vaak ook nog mensen, maar dan moet er maar net eentje bij je in de buurt zitten. En bij werk wat normaal door buitenlandse werknemers wordt gedaan, zoals in de kassen of de landbouw, zijn er vaak ook wel mogelijkheden. Niet allemaal even leuke baantjes, maar het levert wel wat op.     Kijk verder op internet naar vacatures en vraag eens rond bij mensen die je kent of die wat weten. Kijk ook even verder naar je uitgaven, zijn er misschien nog zaken waar je op kan besparen? Heb je bepaalde abonnementen of lidmaatschappen waar je eigenlijk niks meer mee doet? Ben je voor sommige zaken oververzekerd? Geef je geld uit aan merkproducten waar het misschien ook wat goedkoper zou kunnen?     Ik weet niet wat voor opleiding je volgt, maar is er misschien iets waar je zou kunnen werken en wat je interesseert, of wat met je opleiding te maken heeft?

    23 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten