Skip to content
4 reacties
954 weergaves

Het gaat slecht op school

Na Corona gaat het erg slecht op school, vorig school jaar had ik eigenlijk geen onvoldoendes en stond ik 7,5 gemiddeld. Nu gaat het veel slechter ik heb 7 tekorten en heb weinig motivatie, ook al leer ik goed voor een toets vaak word ik teleurgesteld met een slecht cijfer. Ik voel me hier erg rot door ik weet niet waar het probleem ligt en dat frustreert me heel erg. Mentaal gaat het door dit ook niet echt lekker. Vorig jaar ben ik gestopt met mezelf snijden en was erg trots maar een paar maanden geleden ben ik er weer mee begonnen. Ik probeer te stoppen maar het is gewoon erg moeilijk. Ik heb niemand met wie ik hier over kan praten, ik voel me niet comfortabel genoeg met mijn vrienden of familie en mijn docenten vertrouw ik niet. Ik vind het erg moeilijk om hier over te beginnen en doe het daarom eigenlijk nooit. Ik weet gewoon niet wat ik moet. Heeft iemand mischien advies over hoe ik beter kan leren of over mijn problem kan praten?

14 jaar
3 jaren geleden

4 Reacties

  • Er lijken andere omstandigheden een rol te zijn gaan spelen. Probeer dat te ontdekken: liefde. onvrede over iets, niet weten hoe te leren leren, dyslexie, een te vol hoofd, enz. Elke school heeft een vertrouwenspersoon op school en een vertrouwensouder. Die kan jou misschien helpen. Blijf er niet mee rondlopen. Als je gelukkiger wordt op een lager niveau.......doen. Later kun je met een jaar extra dat herstellen.

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste meid, Blijkbaar zit jij niet goed in je vel en is dat al veel langer zo. Dat is een nare situatie en het vervelende is dat jij er met niemand over kan of wil praten. Voor vrienden is het een zwaar iets om er met jou over te praten maar je ziet dat hier meisje 13 begrip voor je heeft en goede adviezen geeft.
    Jouw problemen zijn blijkbaar zo persoonlijk dat je daar liever niet mee met je familie over praat Ben je bang dat ze je niet serieus nemen of er verkeerd op reageren?
    Je docenten vertrouw je niet en dat is jammer. Meestal zijn ze toch wel bereid om naar je te luisteren en je door te verwijzen als ze het zelf niet kunnen oplossen. Is er geen vertrouwenspersoon op jouw school voor jouw soort problemen? Misschien dat professionele hulp voor jou nodig is zoals jongen 21 zegt. Overweeg het eens. Nu gaat het echt niet goed met jou!

    Wat studeren betreft, in het forum "school" schreef een meisje over haar studieproblemen. Ik heb haar wat adviezen gegeven waar jij misschien ook wat aan hebt. Het is een heel verhaal, dus ik zou zeggen, kijk daar eens. Haar topic heet: Onvoldoendes.

    Veel sterkte. Blijf niet rondlopen met je problemen. Jij hebt iemand nodig om je te helpen er uit te komen. Blijf er dus niet mee rondlopen. Wees flink!

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Ja, wat meisje 13 ook zegt, je huisarts is een goede optie als je familie en docenten niet genoeg vertrouwt! Die kan je helpen om de juiste hulp te krijgen om je weer beter te gaan voelen en van dat snijden af te komen.

    Heel veel sterkte, TS!

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • Hoi meisje 14 ik heb dat ook al leer ik goed voor een toets het gaat steeds mis maar ik ga met de de leerling coördinator praten en dat helpt misschien kun je ook met bv een huisarts,leerlingbegeleiders tante ooms of andere mensen praten maar het belangrijkste is het komt allemaal goed tot die tijd moet je je er ff door zetten na regen komt zonne schijn geniet van de kleine dingen en als je echt noot hebt aan een gesprek mijn deur staat altijd open xx meisje 13

    13 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten