Skip to content
14 reacties
1443 weergaves

Laten vaccineren?

Hallo allemaal, Ik heb een probleem dat ik de afgelopen dagen niet meer uit mijn hoofd kan zetten. Ik ben erg aan het twijfelen of ik me moet laten vaccineren of niet. In mijn omgeving zijn de meningen hierover erg verdeelt. Veel van mijn vrienden hebben zich laten vaccineren. Mijn ouders zijn hier tegen en willen ook niet dat ik mij laat vaccineren. De afgelopen dagen ben ik mij steeds meer gaan afvragen of ik toch die vaccinatie wil halen. De twee belangrijkste redenen waarom ik twijfel zijn:

1: Ik kan mijn ouders niets vertellen als ik kies voor vaccineren. Ik vind dit erg lastig.

2: Ik heb zelf ook nog een aantal vraagtekens over de veiligheid van het vaccin. Alleen merk ik dat het erg lastig is om een goed onderbouwd antwoord op mijn vragen te vinden. Het liefst heb ik het er met iemand over die er verstand van heeft, die mijn vraagtekens kan wegnemen. Alleen weet ik niet waar ik zo’n persoon kan vinden. Mijn huisarts zie ik niet als een goede optie vanwege een slecht verleden met hem.

Hebben jullie misschien een idee wat ik het beste kan doen?, want ik ben er tot op heden nog niet uit.

16 jaar
3 jaren geleden

14 Reacties

  • Het wordt nu steeds voorgesteld alsof de mensen die zich niet hebben laten vaccineren de oorzaak zijn van alle ellende. Bijvoorbeeld doordat ze de IC afdelingen van de ziekenhuizen verstoppen.   Laten we eens even kijken naar de realiteit. Vandaag meer dan 20.000 positief getesten, net zoals de dagen daarvoor. Er zijn ook heel wat mensen positief die zich niet laten testen dus het werkelijke aantal besmettingen moet veel meer zijn. De afgelopen dagen ongeveer net zulke aantallen, dus als je dat bij elkaar telt dan lopen er veel meer dan honderdduizend mensen met Corona rond. Hoeveel liggen er in het ziekenhuis? Een paar duizend waarvan ruim 500 op de IC. De mensen in het ziekenhuis zijn gevaccineerden en ongevaccineerden. Op de IC zien we vooral mensen met een ongezonde leefstijl.   Corona kan een ernstige ziekte zijn, maar meestal niet, zeker niet als je jong en gezond bent. 99% merkt er niet veel van.     Als je gevaccineerd bent, ziek geweest of (nu nog ) negatief getest krijg je een coronapaspoort en mag je overal in, besmet of niet, en kun je vrijuit anderen besmetten, want gevaccineerd wil niet zeggen niet besmet of niet besmettelijk. Wie houdt hier nu wie voor de gek met dat paspoort?     Wie heeft er gezorgd voor de crisis in de ziekenhuizen? In Belgie zijn 2000 IC plaatsen voor 10 miljoen mensen. Zouden er in Nederland een vergelijkbaar aantal zijn dan zouden er 3500 IC plaatsen moeten zijn. Er zijn er maar 1150. Wie is er nu schuldig aan de Corona crisis? De ongevaccineerden of de Nederlandse bestuurders?     Sommige mensen hebben er baat bij gevaccineerd te zijn want minder kans op ernstig ziek worden. Minder besmettingen kan bereikt worden door maatregelen, niet door 2G of 3G corona paspoorten want je kan gewoon nog besmettelijk zijn of besmet worden. Je waant je veilig, maar je bent het niet.   Mensen in de risico groepen moeten zich niet in situaties begeven waar ze grote kans op besmetting lopen.   Inmiddels komen er medicijnen beschikbaar die de ziekte in een vroeg stadium kunnen onderdrukken. Risico groepen vaccineren en de rest naar de dokter als je vermoedt besmet te zijn. Kunnen we weer normaal gaan doen.     Het is de incompetentie en nalatigheid van bestuurders en de eigenwijsheid van sommige "deskundigen" die hier het probleem zijn. 

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • laat je enten doe het voor je zelf

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • Eigenlijk geef je bij 2 zelf het antwoord al. Het gezegde is niet voor niets: bij twijfel, niet inhalen! In dit geval dus: als je twijfelt aan de veiligheid (terecht IMHO), niet doen. Volg je intuïtie, je leven en gezondheid op langere termijn zijn meer waard dan een keer niet met vrienden ergens mee naartoe kunnen of die vakantie in het buitenland. Niets maar dan ook helemaal niets of niemand gaat jou je gezonde lijf teruggeven als het mis gaat. Vergeet ook niet dat de fabrikanten aansprakelijkheid voor het vaccin hebben uitgesloten. Je bent dus zelf de klos. Wat ik ook verdacht vind, is de belachelijk agressieve marketingcampagne van de overheid al maanden lang om iedereen maar aan de prik te krijgen. Als iets zó gepusht moet worden, zit er meestal een luchtje aan. Het is de eerste keer dat dit soort "vaccins" op zoveel mensen worden uitgeprobeerd. Bij proefdieren liepen de tests niet altijd goed af (voorzichtig gezegd). Kijk de walgelijke videos maar na met Osterhaus. Je bent net als ik nog jong genoeg en hebt (tenzij je zgn. onderliggend lijden als bijv. obesitas hebt) met een goed werkend immuunsysteem een zeer hoge kans een infectie te overleven. Daarvoor zou ik nooit dat vaccin riskeren. Wat overigens niet bij 1x blijft. Je ziet nu al dat het telkens herhaald moet worden. Het blijft je eigen (risico)afweging, maar ik vertrouw in elk geval op m'n natuurlijke afweer in dit geval.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Wat voor virus dan ook, ik laat me inenten. Natuurlijk om zelf niet (ernstig) ziek te worden, maar zeker ook om anderen te vrijwaren. Bovendien geeft het veel gemak want als je bv. op vakantie of wintersport gaat kun je gewoon je vaccinatie QR-code laten zien en alles is o.k., ook bv. als je gaat vliegen.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • @TS hier. Ik denk dat zowel de voordelen/nadelen van een vaccin als het virus krijgen voor mij minimaal zijn. Ik ben van plan morgen een afspraak te maken voor een vaccin. Bedankt voor de reacties!

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Jongen 18 boven me.

    Wast je zegt is echt BS. Dus omdat iemand zich door bepaalde reden niet wilt vaccineren door de corona zijn het volgens jouw antivaxxers?

    En voor de TS, als je gezond bent, nooit ziek van corona werd of al door corona ziek bent geweest (al antistoffen) Heeft het dan nut om je te gaan vaccineren. Veel mensen van jouw leeftijd hebben er zelden last van of krijgen het. En als ze het krijgen zijn het lichte symptomen als een griepje.

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • de ggd

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • Tja, lastige situatie. Het is ook moeilijk om hier advies over te geven omdat mensen hier heel verdeeld over zijn. Ik haal zelf voorlopig geen vaccinatie. Ik denk dat ik corona wel overleef en ik twijfel over de bijwerkingen op de lange termijn. Dit maakte het voor mij wel makkelijk; ik wacht nog minstens een half jaar, daarna maak ik opnieuw de afweging. Dat testen voor toegang is jammer, maar niet heel lastig of vervelend in mijn ogen. Het gaat zo wel prima.

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • Laat u toch gwn vaccineren. Tis door u soort da de gevaccineerden niks mogen of met alles gekloot zijn (covid-safe ticket, etc) Antivaxer!!!!!

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste TS, Waarom willen jouw ouders niet dat jij je laat vaccineren? Is dat om religieuze redenen of zijn ze bang voor bijwerkingen?
    Op jouw leeftijd hoef jij niet zo bang te zijn dat een besmetting je fataal wordt. Het punt is dat jij misschien zelf niet erg ziek wordt maar dat je wel anderen kan besmetten die er minder goed tegen kunnen. Je ouders zijn tegen, dus die zullen dan wel niet gevaccineerd zijn. Je grootouders misschien ook wel niet als het om religieuze redenen is.
    Door je te laten vaccineren maak je de kans op besmetting van anderen kleiner en bovendien ben je dan van het gezeur van testen voor toegang af. Persoonlijk ben ik tegen die coronapas, maar hij is er nu eenmaal en als jij dingen wilt krijg je er mee te maken.

    Dingen stiekem doen is nooit goed, maar soms moet jij verstandiger zijn dan je ouders. Je kan tegen ze zeggen dat je het wilt gaan doen en waarom, en dan verder in het midden laten of je het echt gaat doen. Op dit moment kun je op veel plaatsen zonder afspraak een prik halen, dus dat scheelt een hoop gedoe. Als jij het wil, zeg dat je het wilt en doe het.

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • Voor mij was de vaccinatie geen punt van discussie of twijfel. Het is de enige manier waarop we in kortere tijd weer normaal kunnen gaan leven. In andere gevallen zullen we nog tijden moeten leven met allerlei maatregelen die onze vrijheid beperken. En het blijkt dat het werkt, al een tijdje zijn de hoogste besmettingscijfers op de plekken waar minder mensen zich laten vaccineren. En ja, er zijn bijwerkingen. Net als met ieder ander medicijn of vaccin. Ik ben zelf ook een paar dagen niet lekker geweest. De kans op een serieuze allergische reactie is verwaarloosbaar. Maar wat jij wilt is onvindbaar. Mensen zijn voor of tegen de vaccinatie en niemand zal het van 2 kanten belichten. Je krijgt dus altijd 2 verschillende verhalen. Ik mag hopen dat je slim genoeg bent om je niet bezig te houden met complottheorieën, maar andere reden hebt waarom je twijfelt. Maar laat je niet door je ouders vertellen wat je moet doen, neem je eigen beslissing. Het is tenslotte ook jouw eigen gezondheid.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • No way dat deze vraag door een 16 jarige jongen is gesteld. De manier waarop het geschreven is lijkt meer op een volwassene. Wat is dit voor beinvloeding?

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik zal het niet doen. het is nog een proefperiode

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • TS, jij bent 16 en mag hier geheel onafhankelijk van jouw ouders een keuze in maken. Zelf heb ik ook deze keuze gemaakt en mijn ouders hebben mij hier geheel vrij in gelaten.

    Wat ik mij zorgen over maak is dat er vanuit het nee kamp zoveel desinformatie wordt verspreid om de vaccinatie in een kwalijk daglicht te stellen. En ja, waar en bij wie haal je betrouwbare informatie. Voor mij is van belang dat, wetenschappelijk bewezen, gevaccineerde veel veiliger zijn dat als ze COVID-19 krijgen, de nadelige gevolgen veel minder zijn. Op dit moment, 15/10/21 zijn +95% van de ziekenhuisopname van niet gevaccineerde personen, dat zegt mij genoeg! Maar het is aan jou om hier zelfstandig een keuze in te maken. Voor mij is van belang dat ik, mocht ik ziek worden, als gevaccineerde er relatief weinig nadelen van ondervind, ik ben nog jong en wil graag nog een tijdje mee!!! Succes met je overweging.

    17 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten