Skip to content
5 reacties
1653 weergaves

Mijn mama heeft corona en ik ga eraan kapot

Zaterdag heeft mijn mama positief getest op corona en vandaag zijn we maandag en mijn mama mag nergens naartoe en mijn broer mag ook niet naar school (hij is 11 en zit in het 6de leerjaar) ik en mijn zus (14 en 15 jaar en in het middelbaar) mogen wel naar school want we zijn bijden negatief getest samen met mijn papa (er waren geen testen meer over dus mijn broer is niet getest) maar mijn mama mag dus ook niet meer gaan wandelen ze zit de hele dag op haar kamer en hoest heel veel en heeft keelpijn dus ik ga elke avond in de tuin met onze 2 hondjes wat wandelen ze doen dan altijd hun behoefte en ik geef hun dan altijd een koekje en ik ging naar mijn mama haar kamer (met mondmasker en afstand) en heb haar dat verteld zodat ze weet dat de hondjes hun behoefte hebben gedaan en daarvoor had ze gebeld met de dokter dus ik vroeg haar wat zij de dokter? En zij zij niets en ik zag een traan langs haar wang en ik ben weggegaan en nu ben ik in mijn bed aan het zitten en aan het wenen want mijn mama verdient dit echt niet ze verdient zoveel beter ik heb niet echt iemand om tegen te praten dus zet ik het hier maar op
Bedankt als je dit leest

14 jaar
2 jaren geleden

5 Reacties

  • Beste TS, hoe is het nu met je moeder, groetjes R.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Waarom is mijn reactie gecensureerd?   Moderator Je reactie is verwijderd omdat deze niet voldeed aan de forumregels. Mijn collega had deze eerst doorgelaten en in overleg hebben we deze achteraf verwijderd. Vandaar.    

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste meid. Het is heel verdrietig als iemand waar je van houdt zo ziek is. Het is een virus waar sommigen heel ziek van kunnen worden, maar voor de meesten valt het wel mee en die worden na verloop van tijd toch weer beter. Jouw moeder is gewoon thuis, dus je kan er op rekenen dat ze geleidelijk aan weer beter gaat worden en over een paar weken is alles voorbij.

    Er is wel iets wat ik je nog wil zeggen. Je zegt dat je in de kamer bij je moeder met een mondmasker zit en afstand houdt.
    Corona verspreidt zich vooral door heel kleine druppeltjes die in de lucht zweven, veel minder door spetters. Dat virus is zo klein dat het gewoon door je mondmasker heen gaat. Een mondmasker is er dan ook niet voor om jou tegen het virus te beschermen. Het is de besmette persoon die een mondmasker moet dragen zodat hij of zij geen spetters kan verspreiden bij hoesten en jou niet besmet.
    Dat afstand houden in een afgesloten ruimte heeft ook geen zin. Het virus zweeft door de hele kamer en wordt door jou ingeademd, dwars door je mondmasker heen. Belangrijker is dat er ventilatie is zodat het virus verdund wordt en niet meer gevaarlijk is. Er moet iets open staan.
    Om besmet te worden met het virus moet je er namelijk flink wat van binnen krijgen. Als je heel weinig binnenkrijgt dan wordt je niet ziek, maar er is wel een afweer reactie.

    Ik wens je moeder beterschap. Je zegt dat jij er aan kapot gaat. Is dat omdat jij je ongerust maakt? Heb vertrouwen dat het goed gaat en probeer er zo veel mogelijk te zijn voor je moeder, dan komt het heus wel weer goed!

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste TS, natuurlijk heb je veel verdriet van als je ouders of broer/zus ziek zijn. Gelukkig hebben we in Nederland een zeer goede gezondheidszorg en die helpen je moeder goed als dat nodig is. Hiernaast hoop ik dat jouw moeder gevaccineerd is, want daardoor wordt ze wel wat ziek van COVID-19, maar dit valt goed te overzien. Ik hoop dat snel beter gaat met je mamma en door er voor haar te zij of haar te helpen laat jij zien dat je veel van haar houdt! Heel veel sterkte.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Ze is nog thuis dus milde klachten het is even schrikken maar corona staat niet gelijk aan intens ziek dus de paniek is helemaal niet nodig

    19 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten