Skip to content
28 reacties
3171 weergaves

Koningsdag: Incobroekje aan voor het geval dat?

Hoi, ik hoop dat ik eerlijk advies krijg. Kun je ook een Tena Lady broekje of luier gebruiken als je niet echt incontinent bent maar wel een zwakke blaas hebt? Ik wordt altijd zenuwachtig als ik naar grote evenementen ga. Ik moet altijd vaak plassen en als ik moet moet ik binnen een paar minuten bij een WC zijn. Ik denk dat dat komt door de kou, het lopen en omdat ik toch wel bier drink. Nu hoorde ik van een collega dat zij een Tena broekje aan had bij de huldiging van Ajax. Aan de andere kant ben ik wel heel bang dat iemand er achter komt.

18 jaar
1 jaar geleden

28 Reacties

  • Ik heb hier geen idee van.

    22 jaar
    3 maanden geleden
  • Ja incontinentie en 3 uur niet naar de wc mogen is wel een verschil. Een luier kan misschien veilig voelen als je al een keer in je broek hebt geplast tijdens een examen en je krijgt dan een soortgelijk examen met dezelfde regels, niet naar de wc mogen. Ik ben mezelf gaan isoleren door m'n zwakke blaas voordat ik ze omdeed. Dan ging de hele klas in grote pauze naar de stad en ik moest in de kantine blijven zitten alleen anders was Ik bang dat ik volledig in me broek zou plassen. In de kantine van school zat ik op 10 meter van de wc, dat haalde ik als ik moest. Met een luier durfde ik weer te doen wat de rest van de klasgenoten deed zoals de stad in gaan naar de supermarkt voor wat lekkers.

    17 jaar
    6 maanden geleden
  • Kijk uit dat we verschil moeten maken tussen incontinentie en 3 uur niet naar de wc mogen. Bij incontinentie zijn luiers een goede oplossing, wel na overleg met arts.
    Incidenteel kun je ze ook inzetten, maar kijk daarmee uit, je went er aan. Wie komt er nooit in de problemen als je 3 uur niet naar het toilet mag. Daardoor in mijn broek heb ik het nog net niet gedaan, maar dat komt omdat ik er rekening mee hou. Kort er voor plassen en weinig drinken. Niet zo gezond maar voor een keer niet erg. Wat meisje 20 al zegt je moet dan wel normaal kunnen en niet in pampers gaan zitten.
    In een pamper in die zaal zitten plassen is ook onnatuurlijk.

    23 jaar
    6 maanden geleden
  • Als je onder een examen nodig moet plassen en je hebt kramp van het ophouden een half uur lang kun je ook niet goed concentreren, ik had dat in normale lesuren al. Ik moest in luiers voor blaasproblemen maar daarvoor was ik echt onwetend wat ervoor bestond. Was in het begin echt taboe voor me, een luier. Ik dacht als ik dat omdoe ben ik officieel gehandicapt en als school erachter komt lachen ze me uit. Maar nee verkeerd gedacht, het is een hele verbetering voor mezelf. Als je ze onder een examen wilt zou ik een luier met 4 plakkers nemen die het allermeest opneemt. Je hebt broekjes, die nemen niet heel veel op. Een luier met 4 plakkers meer maar die zijn er dan ook weer in 4 soorten. 1 die niet zoveel opneemt en dan die erg veel opneemt, die zijn ook wat duurder. Die heb ik.

    17 jaar
    6 maanden geleden
  • Ik weet dat dat gebeurt want hier is het ook zo @m22. Vroeg in moeten leveren kan je een half jaar studie kosten. Reken eens uit wat dat kost. Dus dan maar het risico van in je broek.
    Met een natte broek kun je nog wel doorwerken, maar met een meertje onder je stoel moet je ook wel stoppen. Dat is toch onmenselijk om het zover te moeten laten komen
    Maar bij tentamens van meer dan een uur moet het normaal zijn dat je naar het toilet mag met controle. Dat kan iedereen overkomen ook zonder blaasproblemen. Dan moet dus de hele zaal voor de zekerheid in pampers gaan zitten. Dat is de verkeerde oplossing. Ook jongens want die hebben geen voordeel van hun piemel in een examenzaal en er meer problemen mee als ze het in hun broek doen. Die moeten zich daarvoor kapot schamen, zo zielig. Kwam bij ons ook voor.

    20 jaar
    6 maanden geleden
  • Hier aan de unif zijn er ook meisjes die eentje aan doen tijdens de examens. Sommige examens duren erg lang, en van de stress moeten ze dikwijls plassen. Maar je mag niet naar toilet, dat betekent inleveren en einde examen. In het eerste jaar hadden er in ons jaar twee in hun broek geplast tijdens de examens, en verschillende hadden hun examen voortijdig ingeleverd om te kunnen gaan. Nu doen die zo'n broekje aan voor de zekerheid, of sommigen een luier met plakkertjes. Je ziet daar echt niets van onder een jeans.

    22 jaar
    6 maanden geleden
  • Hopelijk heb je een goede dag gehad. Goh dan moest je moeder wel erg overtuigd zijn dat je een zwakke blaas hebt door te pushen dat het beter voor je is om een luier te gebruiken. Dan moet ze je nat gezien hebben. Ik heb er in het begin ook wel wat stress voor gehad, bij ons in huis werd er nooit gepraat over luiers al was het bekend in huis dat ik dagelijks ongelukjes had. Op een dag moest ik gewoon zelfstandig alleen naar de dokter. Daar werd ik voor het eerst verrast dat ik nog in een luier kon. Ja op gezegd en de dokter ligte mijn moeder officieel in dat er luiers in huis komen voor het eerst. Ging allemaal best snel en georganiseerd, gelijk na de dokter moest ik doorlopen naar de apotheek eronder waar gekeken werd wat de juiste luier voor me is. Ik heb daar constant met een rood hoofd gezeten, ik was nog nooit in een apotheek geweest en voor dit. Ze kwamen met een groot meetlint die om mijn heupen gingen, om echt de maat op te meten voor pampers. Ik dacht echt ojee, ik word als 12 jarige echt aangepakt. Maar ik voelde me ook wel verzorgd en begrepen. Voordeel dan is dat ze alles met je doorpraten, zelfs hoe je ze omdoet. In de apotheek is mij geleerd dat je ze gewoon op de wc om kan doen. Je doet de deksel dicht, legt de luier op de deksel, gaat erop zitten, verschuift wat, en zet de plakkers vast. Nu doe ik het staand alleen. De eerste luier moest ik ook aan Donald Duck denken. Maar ik deed het zelfstandig en de dag ervoor hat ik nog het gevoel van een natte boxer gevoeld. Dus ik stond er zelf achter dat het om moest.

    De eerste luier had ik zelf op school aan en wilde hem ook eigenlijk niet gebruiken. Ik stak ook netjes mijn vinger op onder de les toen ik voelde dat ik nodig moest plassen. Maar het stuk lopen tussen het lokaal en de wc hield ik het niet meer. Ik vond het ook vreselijk de eerste keer maar liep gewoon door naar de wc's zonder te stoppen. Was appart om in de wc aan te komen en niet meer te hoeven. Voordeel van onder de les is dat er verder niemand is en ik had voor de eerste keer een luier aan, ik kon toen rustig even kijken wat het gedaan had aan de buitenkant van de luier voor het fijt dat ik erin geplast had. Ik merkte in de wc dat ik me al droog voelde en dat het plasje nauwelijks schade is voor de luier, ik weet sinds dag 1 dat ik gewoon kan doorgaan met dezelfde luier. Binnen 5 minuten zat ik weer in de les met dezelfde luier en dacht bijmezelf dit is 100% droger dan al die natte onderbroeken die ik ooit heb gehad, dus blij.

    16 jaar
    1 jaar geleden
  • Gefeliciteerd, ik ben blij voor je dat alles goed is gegaan. Bij mij ook maar dat was op het nippertje. Ik heb geen zwakke blaas maar een te kleine blaas, hij is dan gelukkig wel heel sterk. Normaal heb ik er dus weinig problemen mee, maar op koningsdag wil ik toch ook wat biertjes drinken en in mijn blaas kan er maar eentje. Dus na 4 dan weet je het wel. Vier jaar geleden was mijn vorige koningsdag en is dat uit de hand gelopen ( Uit mijn piemel in mijn broek gelopen zeiden mijn vrienden lollig). Het aantal keren dat ik gisteren geweest ben heb ik niet geteld en net voor ik vannacht terug was ging het bijna weer, maar ik hield het op. Mijn blaas is wel wat groter dan vier jaar geleden omdat hij door het vol zijn nog wat rekt. Misschien helpt dat bij jou ook nog, maar dat kun je beter thuis uitproberen. Voorlopig maar blij zijn dat we droog thuiskwamen, ik dacht, ik post dit maar naar je dat je niet de enige bent.

    22 jaar
    1 jaar geleden
  • Het belangrijkste is dat je een leuke dag had en er niet continu aan moest denken ts. Ging je eerder naar huis om die luier uit te doen? Had je het zonder ook kunnen redden of was dat toch genant geworden.
    Dat je nog erger moet als je een toilet ziet of voor je huisdeur staat, dat hebben meer mensen.

    23 jaar
    1 jaar geleden
  • TS hier: Nou ik heb die luier toch gebruikt. Ik las in de krant dat de gemeente voor heel veel toiletten had gezorgd. Toen wou ik hem niet meer gebruiken, maar me moeder wilde het wel. Ze kent mijn zwakke blaas maar al te goed. maar ik wist niet hoe je zoiets omdoet en me moeder eigenlijk ook niet. Toen heeft me moeder hem omgedaan zoals ze dat vroeger ook bij mij deed. Ik moest op bed gaan liggen en die luier ging onder mij. Ik schaamde me zo ik moest bijna huilen. Vooral toen ze de plakkertjes vast plakte. De eerste paar uur liep ik als een Donald Duck, maar later dacht ik nier niet meer aan. Maar echt overal stonden rijen bij de WC's en het leek wel of ik het nog minder goed kon ophouden omdat ik wist dat ik kon plassen. Dat heb ik ook als ik in de buurt van een WC kom. De nood wordt steeds hoger. Dus ik wilde de luier niet gebruiken maar toen ik in de rij stond bij een WC van een cafe, hield ik het niet meer. Ik vond het vreselijk omdat alles eerst warm en nat voelde. En de luier werd zwaarder. Maar het werkte wel en het voelde later niet meer nat en koud. Dus toch blij dat ik het om had, maar na een uurtje zei ik tegen mijn vriendin dat ik naar huis wilde. Maar het was wel leuk.

    18 jaar
    1 jaar geleden
  • Bij meisjes 18 (ts) is het allemaal wel heel snel gegaan. Ikzelf heb me eerst 50× geschaamd voordat ik mezelf een luier omdeed, koppig. Toen ik op de middelbare school kwam in de 1e hebben klasgenoten me vaak met een natte vlek in m'n spijkerbroek gezien in mijn kruis aan de voorkant en zijden het ook gewoon op de gang lopend van les naar lesuur (ander lokaal). Daar schaamde ik me echt heel diep voor. Toch wilde ik net als die andere 30 jongens zijn. Sommige klasgenoten zijden het al: is een luier niks voor je ? Voordat ik eraan dacht of wist. Ook als je voor het eerst een luier hebt moet je eraan wennen. De eerste dag had ik het om op school. Ik dacht dit is zoo fout en niet stoer, luier op me 12e, ik ga bewijzen dat ik het niet nodig heb door nog beter op te letten en het droog te houden. Maar ik vocht al 9 jaar om niet in m'n broek te plassen zonder luier. Ik vond het de eerste week moeilijk om te accepteren dat het nodig was dat het omzit en het een beetje op te geven dat ik mezelf droog kan houden dus de inco vertrouwen.

    Ik heb vandaag ook op de rommelmarkt gestaan tot 15:00 met luier omdat ik dat nu gewend ben vanuit huis. Voordat ik nodig moest plassen was het ongeveer 14:45. Ik heb eraan gedacht om het op te houden tot na 15:00 tot ik thuis ben. Maar bij het opruimen van mijn plekje op de rommelmarkt was ik eigenlijk constant aan het lekken zonder paniek. Mijn moeder hielp me mee alles achter in de auto te doen. Vroeger zou ik in paniek raken en zou ik mijn moeder aansporen met gillende banden naar huis te rijden voor naar de wc te gaan. nu zeg ik niks en verdwijnt het in de luier. toen ik in de auto zat stelde ze ook voor om door te rijden naar mijn tante. Hoe het is met mijn luier vraagt ze niet naar. Ik weet gewoon dat veilig is en kom ook zelfverzekerd bij mijn tante binnen zonder vlek in me broek. Ik heb bij mijn tante niet 1x aan mijn luier gedacht. Was alleen gezzelig en voel ik me droog terwijl de luier het niet meer is.

    Die dikke luiers zoals seni quatro zijn ook gemaakt om je meer vrijheid te geven. Ik plas bijvoorbeeld ook welleens als ik de slappe lag. Dat kun je gewoon negeren en hoef je niks te doen. Gewoon blijven waar je was. Je luier gaat gewoon 25% achteruit en krijg je een droog gevoel terug.

    16 jaar
    1 jaar geleden
  • Op zulke dagen als koningsdag of een evenement moet iedereen wel eens ontiegelijk nodig plassen. En dan zitten er meiden in hun blote billen in de kijkerd of staan in een lange rij ineens in hun broek te piesen. Ook een jongen hoor, uit onze groep zeek zijn schoenen vol. Laat het niemand zijn dag verpesten, dus besteed er ook niet te veel aandacht aan als een ander dat heeft. Anders loopt de volgende keer iedereen in een pamper, durft niets te drinken of komt maar niet meer.

    20 jaar
    1 jaar geleden
  • Je blaas barst niet, daar is hij gelukkig voor beveiligd. Dan gaat hij zelf plassen en dan kun je het onmogelijk nog ophouden. Daar moeten je dus blij om zijn hihihi. Dat kondigt je blaas aan door heel vervelende aandrang te laten voelen. Voordat je het dus in je broek doet loop of zit je toch wel al een tijd met een heel ongemakkelijk gevoel. Meestal weet je wel hoeveel tijd je nog hebt, dat is bij iedereen anders. Als je veel hebt gedronken, alcohol of drugs hebt gebruikt of het koud hebt gaat dat ineens vlugger en dat kan heel vervelend worden. Als je weet dat dat zich op een dag voor kan doen is een incobroekje een oplossing.   Regelmatig zo’n broekje is geen goede oplossing als je niet incontinent bent. Jongen 22 heeft gewoon de signalen van zijn blaas genegeerd en deed het daardoor in zijn broek. Ja mag je vriendin dat dan dom of raar vinden? Als mijn vriend zo thuis kwam kijk ik ook raar naar hem. Hij krijgt nog steeds een zoen hoor maar eerst douchen.

    21 jaar
    1 jaar geleden
  • @m23, goed dat jij er zo over denkt. Je zit al benauwd genoeg als je blaas op barsten staat en je nog niet naar de wc kunt. Ik heb twee dagen per week een bijbaantje als bezorger en wilde mijn ronde afmaken. Lukte maar toen werd het enorm dringend. Ik moet dan verplicht eerst terug naar de zaak maar ik ben toch naar huis gegaan. Ook dat haalde ik niet helemaal. Op de zaak hadden en ze er wel begrip voor, maar mijn vriendin begreep helemaal niet dat een man van 21 dat kan doen. Als ze zelf een keer zo nodig moet begrijpt ze het pas.
    Toen leerde ik een fles met een brede hals onder mijn stoel te hebben. Vrouwelijke bezorgsters hebben vaak een klein emmertje achterin hun busje.
    Voor @Ts is dat geen oplossing dus dan in die luier begrijp ik wel weer. Je wilt van die dag genieten en dan moet je niet in de zenuwen lopen. De toilet voorzieningen in de grote stad zijn meestal heel slecht. Fijne dag morgen.
    .

    22 jaar
    1 jaar geleden
  • Succes en vooral veel plezier TS. Wat je zelf zegt, ik hoop voor je dat je hem niet nodig hebt en er gewoon tijdig een toilet voor je vrij is. Dat maakt dat je er meer vertrouwen in krijgt en tegelijk je blaas traint. Dan durf je hopelijk voortaan weer in je strakke jeans en een normaal slipje naar zoiets toe ( nu lijkt het daar toch te koud voor). In ekstreme omstandigheden als er geen toiletten zijn is een ongelukje ook zo erg niet. Bij mij thuis was alleen mijn vader 100% waterdicht en nu mijn vriend, die heeft zo vaak paniek, dat zal ook nog weleens mis gaan. Bij voorbaat niet erg. Vertel je hoe het was en ik bedoel niet alleen die luier.

    23 jaar
    1 jaar geleden
  • Hee, luier of luierbroekjes (ook wel pants genoemd) kun je wel gebruiken voor een zwakke blaas. Ook als je niet incontinent bent voelt het veiliger dan. Die Tena of Abena broekjes zijn er in veel sterktes wat ze vast kunnen houden (absorberen). Die in de supermarkt liggen zijn de allerdunste. Die houden heel mischien 1 plas. Als je nog eens broekje wilt proberen die een volledige plas aankan is bijvoorbeeld: tena pants maxi. Een luier kan altijd het meeste aan van alles. Ik ben achteraf van 3 tot 12 jaar half incontinent geweest maar nooit bescherming gedragen in die jaren. Ik dacht op me 10e ook welleens aan een luier maar dan dacht ik dat bestaat alleen voor baby's, als ik dat heb pas ik er niet in. Dus er is niks voor dacht ik. Ik meurde daardoor op de basisschool naar plas en had ik een natte boxers.

    Pas op de middelbare school moest ik ervoor naar de dokter. Daar voor het eerst geleerd dat ik bijna op me 13e nog in een echte luier kan. Ik wist ook niet dat het bestond daarvoor. Bij de dokter werd het geregeld dat ik er meteen 24 uur in kon. De eerste luiers in huis was ik eerlijk gezegd veel te stoer voor. Ik dacht echt moet ik op bijna me 13e in zo'n groot wit ding ? Ook grote pampers dus. Toch blij dat ik het geprobeerd heb en nog doe. Ik plaste het vaakst in m'n broek op de middelbare, toen had ik dus voor het eerst een luier voor dat om. Sindsdien heb ik mezelf nooit meer nat gevoelt. Als je geplast hebt kun je een luier gewoon omhouden. Bij mij voelt het als een herkansing, niet leuk dat ik het niet kan ophouden maar de luier voelt daarna gewoon droog op je lichaam. Ik had er op de middelbare school er een beter tijd door. Door de luiers. Smidsags in de grote pauze gingen we naar de stad. Ik moest dan altijd wel een keer in m'n luier plassen en als we terug de school in kwamen was het precies op tijd voor de les dus ik ging niet naar de wc. Dat kan met die luiers, ik zat met een droog gevoel in de les na de pauze, soms 3 lesuren en vergeet je dat je 2 uur geleden in je luier hebt geplast. Ik draag al een poosje luiers dus ik weet wat kan. Nu moet mijn luier echt af als dezelfde voor de 3e keer nat is geweest. Nat zijn voel je niet alleen de warmte een tijdje. Wat ik heb is een Tena maxi small active fit.

    16 jaar
    1 jaar geleden
  • Zo te horen zijn dat echte luiers, die worden ook gebruikt bij bedplassen en zelfs als mensen helemaal incontinent zijn, dus zelfs een grote boodschap kunnen ze prima aan. Daar zou ik me dus geen zorgen over maken, die kunnen heel wat hebben. Als de luier vol is uiteraard wel vervangen, maar dat kun je dan doen wanneer het je zelf uitkomt. Je voelt vermoedelijk ook wel aan wanneer de max bereikt is.

    23 jaar
    1 jaar geleden
  • TS: Bedankt voor alle tips. Ik dacht dat ik wel uitgelachen zou worden. Ik denk dat ik het toch ga proberen. Ik ben er nu al nerveus voor. We beginnen met verkopen op de vrijmarkt. En smiddags en savonds gaan we zelf lopen. Nu blijkt me moeder al luiers te hebben besteld. Ik dacht dat ze Tina lady broekjes zou kopen, maar hier staat op Super Seni Quatro slips . Ik schrok me dood. Het zijn net pampers met van de plakkertjes, maar dan mega groot. Ik wist niet eens dat dat bestond. Ik denk wel dat ik er een sport hipster met van die pijpjes overheen aandoe. Wat moet je eigenlijk doen als je echt geplast heb (ik hoop het niet)? Kun je dan door blijven lopen totdat je thuis bent of moet je meteen een nieuwe om doen?

    18 jaar
    1 jaar geleden
  • O jee maar als je ploft heb je volgens mij niks aan een dun tena of alwaysbroekje uit de supermarkt. Daarmee loopt zo'n plas die je niet meer kunt stoppen meteen in je schoenen. Dan zou ik naar de apotheek of de medische speciaalhandel gaan om iets dat heel erg goed absorbeert. Alleen dat is bestand tegen een plofplas.
    Expres plassen kan zoals je zegt best moeilijk zijn. En wat oefening vragen, vandaar de suggestie om eerst thuis veilig alles uit te proberen. En idd de echte situatie zo goed mogelijk na te bootsen. Dus genoeg bier koel zetten. ;-) Van icetea en cola moet ik ook altijd vreselijk dringend.

    18 jaar
    1 jaar geleden
  • Ik terug, m16. Daarjuist vergeten zeggen: een luier onderweg is als een gordel in de auto, of een verbandkistje: je hebt die eigenlijk niet nodig. Behalve als je ze toch eens nodig hebt, dan ben je blij dat je ze hebt. Bij mij is het bijna nooit nodig geweest. Ik heb slechts 2x in mijn broek geplast: 1x toen ik meeliep in een optocht, en 1x bij een optreden.

    Nog een tip: wacht ook niet te lang om te plassen als je merkt dat je toch niet kan inhouden. Anders moet je ook kaka doen omdat er op de duur te weinig plaats is in je buik, dan wil die er ook uit. Mijn zus heeft dat vorig jaar gehad. Dus toen deed ze allebei in haar broek... Ze was toen 13. Luiers kunnen ook beter een paar kleine plasjes opvangen dan 1 grote, dan hebben ze meer tijd om het op te slorpen. Staan gaat ook beter dan zitten.

    16 jaar
    1 jaar geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten